Μουσικά Νέα

'Τραγούδια από τον Υπόνομο...στο Φως'' , Στο Δρόμο... ο Λάμπρος Παπαλέξης & οι Θλιμμένοι Μπούφοι

Ο Λάμπρος Παπαλέξης κλείνει τα 40 του χρόνια σαν τραγουδοποιός και το γιορτάζει με όλους μας ανά την χώρα με μια περιοδεία που ξεκίνησε πριν περίπου 10 μήνες παρέα με

εξαίρετους μουσικούς! Τον Νοέμβριο ο Λάμπρος & οι Θλιμμένοι Μπούφοι θα εμφανιστούν στο Μαγικό Φίλτρο (2/11-Αγ.Ελευθέριος) και στο Barley (3/11-Γλυφάδα) ενώ το Δεκέμβριο σειρά έχει το Closer (1/12-Εξάρχεια).

Ας δούμε όμως τι λέει ο ίδιος ο Λάμπρος

"Πριν από ένα χρόνο πήρα την απόφαση να γιορτάσω τα σαράντα μου χρόνια σαν τραγουδοποιός μπαίνοντας σε μία διαδικασία περιοδείας. Τότε ακόμα ήταν αδύνατο να φανταστώ πόσο δυνατή αλλά και πόσο μεγάλη θα ήταν αυτή η εμπειρία.


Για να είμαι ξεκάθαρος, λέγοντας 'μεγάλη' δεν αναφέρομαι στην διάρκεια της περιοδείας. Αυτή ήταν το μόνο δεδομένο - δύο χρόνια στον δρόμο και όπου μας βγάλει. Δεν περίμενα όμως ποτέ να παίξω σε τόσες σκηνές, σε τόσες πόλεις και τοποθεσίες και - το σημαντικότερο - με τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Δεν είμαι, άλλωστε,ο τύπος του μουσικού που θα μπω στην διαδικασία να μαζέψω όλες τις παλιές μου μπάντες για να κάνω ένα tribute - υπερθέαμα "200 χρόνια Λάμπρος Παπαλέξης- Ημέρες Πολιτισμού''. Για μένα, ένα ακουστικό trio είναι ιδανικό για να παίξει τα τραγούδια μου με το σωστό feeling και όλη την ένταση που αρμόζει σε μια διαδρομή τεσσάρων δεκαετιών. Μια διαδρομή που ξεκίνησε το μακρινό '79, στα υπόγεια των Αμπελοκήπων , με τα δυόμιση αφελή ακόρντα των ''Φάντης Μπαστούνι & οι 'Ασσοι'', πέρασε στην περίοδο της πολυφωνικής ''Σαύρας των Βασιλικών Δρόμων'' για να φτάσει στην εποχή της στυλιστικής παράδοσης των ''Χτισμένων... των Θεμελίων''.


Με αυτό το σχήμα φτάσαμε στους πρώτους σταθμούς της περιοδείας με την ονομασία ''Τραγούδια από τον Υπόνομο... στο Φως''  – Στο Δρόμο... Με το ίδιο σχήμα συνεχίσαμε να ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη καλύψαμε ατελείωτα χιλιόμετρα, τραγουδώντας ατελείωτες ώρες τραγούδια δικά μου, αλλά και κομμάτια από αγαπημένες μπάντες που με επηρέασαν σαν μουσικό και με καθόρισαν σαν άνθρωπο. Κάναμε νέους φίλους, είδαμε πόλεις, που δεν φανταζόμουν πως ήταν στη πραγματικότητα, βάζοντας τις νύχτες ένα κομμάτι του παλμού, της χαράς και των αγωνιών μας σε κάθε πόλη και μέρος που επισκεφθήκαμε....


Κάπως έτσι φτάσαμε να κλείνουμε 10 περίπου μήνες ταξιδιών Αθήνα - περιφέρεια  - Αθήνα και να μετράμε κοντά στις 40 εμφανίσεις. πολλές από αυτές σε περιοχές της χώρας  τόσο υποβαθμισμένες από τη κρίση, αλλά και τόσο όμορφες, με ανοιχτούς, υπέροχους ανθρώπους, που ήρθαν και μας σφίξανε το χέρι, ενώθηκαν, τραγούδησαν, που χόρεψαν και μας μιλήσανε πολλές φορές για οποιοδήποτε θέμα,  που μοιράστηκαν μαζί μας ιδρώτα, καπνό και συναίσθημα.
Αυτό ήταν το μεγάλο απότοκο και δώρο αυτού του εγχειρήματος, που θα συνεχιστεί έως τις 2 Δεκεμβρίου του 2020,  με τη φιλοδοξία να έχει περισσότερη ένταση σε εμφανίσεις, χώρους, αποστάσεις, πόλεις και ανθρώπους.

Το επόμενο σκέλος της περιοδείας θα πλαισιώσει μαζί με τον Johnny Highway ο εξαίρετος μουσικός και παλιός φίλος Μπόρις Βουτσινός στην κιθάρα και στα κρουστά.

Θα υπάρξουν ενδεχομένως και κάποιοι μουσικοί επικουρικά που θα στηρίξουν κατά τη πορεία αναλόγως τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε με βανάκια, τρένα, βαπόρια, αερόστατα και αραμπάδες. Θα τραγουδήσουμε, θα κλάψουμε και θα γελάσουμε όσο φτάνουν οι αντοχές μας και όπου μας βγάλει η άκρη άλλη μια φορά . Ελπίζοντας και ευχόμενοι πως όταν θα ολοκληρωθεί όλο αυτό το όμορφο και περιπετειώδες ταξίδι, να γιορτάσουμε το κλείσιμο πανηγυρικά, με μία ακόμα εμφάνιση, φυσικά.
Για άλλη μια φορά λοιπόν, καλή αντάμωση στις περιπλανήσεις μας ...
Καλή μας τύχη. Συνεχίζουμε ''έως το οδόστρωμα να γίνει άμμος''...

Εμείς να ευχηθούμε στον Λάμπρο άλλα 40 χρόνια εμπειρίας "Στο Δρόμο"...  
 
papalexis.jpg
  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us