Μουσικά Νέα

The Mystery of the Bulgarian Voices ft. Lisa Gerrard, μια ευλογημένη στιγμή

exof.jpg

Ζητήσαμε από τον Αντρέα, τον δικό μας Teddyscare, να κρατήσει λίγες σημειώσεις από την προχθεσινή συναυλία.

 "Την Τετάρτη στης 23 του Οκτώβρη ξεκίνησα για το ολυμπιακών διαστάσεων κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου για ένα μουσικό γεγονός που περίμενα από καιρό.

Έφτασα ήδη θετικά φορτισμένος, έτοιμος να παρακολουθήσω αυτή την μοναδική φωνητική σύμπραξη: Από την μία το θρυλικό πολυφωνικό χορωδιακό σύνολο από την Βουλγαρία “Τhe mystery of the Bulgarian voices” και από την άλλη η μοναδική Lisa Gerrard των αγαπημένων μου Dead Can Dance. Στο πλαίσιο βέβαια της φθινοπωρινής περιοδείας «BooCheeMish» της χορωδίας που ιδρύθηκε πίσω στο μακρινό 1950.

73145183_748151728961674_2442774666918494208_n.jpg

Αν θα έπρεπε να ξεκινήσω από το θέμα της οργάνωσης οφείλω να ομολογήσω ότι τα πάντα ήταν υπέροχα σχεδιασμένα, εξυπηρέτηση, ατμόσφαιρα , είσοδος και έξοδος χωρίς καμία καθυστέρηση.

Αλλά ας αφήσω το περιτύλιγμα και ας δω το περιεχόμενο…

Η παράσταση που σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη: (Τα παραδοσιακά τραγούδια της Βουλγαρίας, τα τραγούδια της Λίζα Γκέραρντ και τέλος οι ειδικά γραμμένες για την παράσταση συνθέσεις όπου η χορωδία και η τραγουδίστρια αλληλεπιδρούν στη σκηνή), ήταν μια ωδή στο πιο παλιό, το πιο αληθινό, το πιο ωραίο μουσικό όργανο, την ανθρώπινη φωνή. Τους δύο πρωταγωνιστές της παράστασης συνόδευαν στη σκηνή 4 μουσικοί και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του beatboxing Skiller.

Με κέντρο την ανθρώπινη φωνή και τον συγχρονισμό διαφόρων εκφάνσεων αυτής ταξίδεψα συναισθηματικά και πνευματικά σε εξωκοσμικά ηχητικά πεδία. Άκουσα ένα ήχο πέρα από τον κόσμο αυτό και συνάμα γήινο . Τι στιγμή ευλογημένη!

Η ευγένεια της Lisa Gerrard στους συμπρωταγωνιστές της παράστασης την κατατάσσει σε επίπεδο υψηλότερο αυτού του απλού καλλιτέχνη.

Μόνο μελανό σημείο σε τούτη την τόσο εσωτερική παράσταση, ο υποχρεωτικός συγχρωτισμός με εκείνου του είδους τους θεατές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση αν δεν καταναλώνουν νάτσος και ποπ κορν ρουφώντας ταυτόχρονα την κόκα κόλα τους!! Ίσως να φταίει γι αυτό το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί για φέτος στο εν λόγω θέατρο, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως εμπορικές παραστάσεις."

Αντρέας Teddyscare

73404045_1230575760463218_3179834485621391360_n.jpg

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us