Unbalanced Pieces 26/2/22: A homage to The Man in Black

Το χαρακτηριστικό μαύρο ντύσιμο, η ακόμη πιο χαρακτηριστική μπάσα φωνή, το μελαγχολικό του βλέμμα και η φράση “Hello, I'm Johnny Cash” με την οποία συνήθισε να συστήνεται πριν από κάθε συναυλία του, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που εμπεριείχε ο μύθος του Johnny Cash.

Ένας μύθος που ξεκίνησε με την αλητεία της νιότης, την εμπειρία των φυλακών που αντιμετώπισε σε κάποιες στιγμές της ζωής του και που τον οδήγησε να σταθεί στο πλευρό των κρατούμενων μέσω των συναυλιών του εκεί, συνέχισε στην κόλαση των ναρκωτικών και των χαπιών όπου αναζητούσε στήριγμα στο βαρύ συναυλιακό του πρόγραμμα και από κει στην ωρίμανση και στα γηρατειά όπου πλέον η θρησκεία έγινε το στήριγμα του Johnny Cash μαζί με τη μουσική και την αγαπημένη του June Carter, που έμεινε στο πλευρό του για 35 ολόκληρα χρόνια.

Ο Johnny Cash, στα 71 χρόνια της ζωής του αναμετρήθηκε πολλές φορές με τον χρόνο και τους προσωπικούς του δαίμονες. Κάποιες μάχες τις έχασε, κάποιες τις κέρδισε. Τίποτα όμως δεν μπόρεσε να σκοτώσει εκείνη τη γνήσια ψυχή και εκείνη τη φωνή που έγινε η φωνή των φτωχών, των καταπιεσμένων και αυτών που πάλευαν για ένα καλύτερο αύριο.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, στις 26/2/2022 η εκπομπή Unbalanced Pieces ήταν αφιερωμένη στον Johnny Cash με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννησή του.

Ακούστε την εκπομπή:

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us