Μουσικά Νέα

"Meet the Band #3" Egoera interview

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε το post-rock συγκρότημα Egoera στο σταθμό μας.

Το στούντιο του Strummer επισκέφτηκαν τρία νέα παιδιά, ο Γιάννης, ο Βλάσσης και ο Γιάννος, που κάτω από το όνομα Egoera αρέσκονται να γράφουν μουσικές που δεν έχουν ανάγκη να πλαισιώσουν λόγια.

Στο στούντιο τους υποδέχτηκε ο Nek «Breakfast Sessions», ενώ με βιντεοσύνδεση πήρε ενεργό μέρος και ο Κώστας «A Pillow of Secrets». 

 

Οι μουσικές που γράφουν είναι ονειρικές, πότε με μελαγχολικές μελωδικές γραμμές, και πότε με βροντερά «μεταλλικά» ριφ στην κιθάρα. Έχουν μπασογραμμές σταθερές αλλά όχι δύσκαμπτες. Έχουν τέλος τύμπανα δυνατά που ξέρουν πότε πρέπει να κάτσουν πίσω ή να βγουν μπροστά και να σαρώσουν ο,τι βρεθεί εμπρός τους. Όλα αυτά, βέβαια, πραγματοποιούνται με φανερή τεχνική κατάρτιση αλλά και πηγαίο συναισθηματισμό. Έτσι το αποτέλεσμα έχει φυσικότητα, μακριά από στεγνό τεχνοκρατισμό.

Τα τρία αυτά παιδιά ακούν από κοινού στο μυστήριο όνομα «Egoera». Επίσης πρόσφατα κυκλοφόρησαν ψηφιακά και σε CD το ντεμπούτο τους άλμπουμ με γενικό τίτλο «Fortuna» που σημαίνει «Τύχη» στα Λατινικά και σε όλες, ίσως, τις γλώσσες που τα διαδέχτηκαν.

Εμείς ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τους «Egoera» από κοντά και να μιλήσουμε μαζί τους. Αυτό θα γίνει την Τρίτη 7 του μήνα που διανύουμε. 

Egoera_1-1024x683.jpg

 

Προπαραγγελία δίσκου: bandcamp
Listen on: spotify | apple music | soundcloud

Κώστας Μαζιώτης

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us