Μουσικά Νέα

playlist july

Strummer Radio's Taste in Music - July 2020

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Ιούλιο μουσικές που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. Enjoy! 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

 01. jonathan ng - hummin' to myself (thursday 14:00 – 16:00 Οne (+1) O' Clock Jump)
02. bob dylan - key west (philosopher pirate) (saturday 16:00 – 18:00 Unbalanced Pieces)
03. david lynch ft jack cruz - tru love's flame (thursday 12.00 - 14.00 lost daylight)

Η Sacred Bones Records κυκλοφόρησε σε 45άρι το πρωτότυπο τραγούδι της ταινίας μικρού μήκους του Ντέιβιντ Λιντς, "Τι έκανε ο Τζάκ;". Η ταινία προβλήθηκε το 2017 σ'ένα μουσείο στο Παρίσι και στο Νέτφλιξ τον Γενάρη του 2020.


04. bonjitan - bonjin (thursday 22:00 – 23:00 Deliberate Wanderings every second week)

Ο Ιάπωνας Free Jazz σαξοφωνίστας Akira Sakata μαζί με τους συνεργάτες του Giovanni Di Domenico, Jim O'Rourke και Tatsuhisa Yamamoto (a.k.a. Bonjintan), κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους, Dental Kafka, και παρουσιάζουν μια εξαιρετικά δυναμική μουσική άποψη συνδυάζοντας την Avantgarde με την Free Jazz. Η jazz όπως μου αρέσει...


05. kalle - happy happy (sunday 18:00 – 20:00 Mid-Western MIDI)

Προερχόμενοι απο την ανερχόμενη Jazz σκηνή του Όσλο αυτή η νέα hip-Jazz μπάντα Kalle, με αρχηγό τον σαξοφωνίστα και συνθέτη  Karl Hjalmar Nyberg. Η μουσική είναι μια "σύγκρουση" jazz, indie και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. 


06. ruin - empty chaos (tuesday 16.00 - 18.00 music not for braindead)

Πειραματική ροκ μπάντα από το Leicester UK . Με σαφείς επιρροές απο το Krautrock


07. magick brother & mystic sister - utopia (friday 22.00 - 24.00 Antony K)
08. ty segall & cory hanson - she's a beam (monday 20.00 - 22.00 delicasseten)

Ty Segall & Cory Hanson (frontman και εγκέφαλος των Wand, και μέλος των Muggers, της μπάντας που συνόδευσε τον Ty Segall κατά την ηχογράφηση και περιοδεία του άλμπουμ Emotional Mugger). Μάθαμε την (υπέροχη) ακουστική version του τραγουδιού από μια live ηχογράφηση του KEXP στο φεστιβάλ Pickathon τον Άυγουστο του 2015. Έκτοτε οι απανταχού φανς του Segall περίμεναν διακαώς το κομμάτι να συμπεριληφθεί σε κάποιο από τα δεκάδες άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει το τρομερό παιδί μέχρι σήμερα. Και ενώ είχαμε χάσει πια κάθε ελπίδα, η στούντιο version είδε το φως της μέρας πριν μερικές βδομάδες, μάλλον σε μια χρονιά που το χρειαζόμασταν περισσότερο από κάθε άλλη.


09. movie star junkies - song of the silent snow (thursday 20.00 - 22.00 off the record)

Έκτο άλμπουμ για τους Ιταλούς Movie Star Junkies, στη γαλλική Teenage Menopause Records. Υπέροχες συνθέσεις, ζωντάνια και φρεσκάδα και μια υπέροχη φωνή.


10. born ruffians - i fall in love every night (friday 12.00 - 14.00 no credits)

Οι Καναδοί ή Καναδέζοι, ή ακόμα και Καναδεζίνοι, όπως κι αν το γράψεις λάθος στο βγάζει πως είναι το office, κόκκινες γραμμούλες παντού, Born Ruffians μόλις έβγαλαν καινούργιο ost punk revival δίσκο, τον Juice, ο οποίος είναι αναμενόμενα, αρκετά καλός. Από αυτόν διαλέγουμε το I Fall In Love Every Night.


11. fear of men - into strangeness (sunday 20.00 - 22.00 dislocated days)
12. emma ruth rundle - staying power (monday 17.00 - 18.00 seven eleven)

Η Emma Ruth Rundle εμφανίστηκε πάλι στο προσκήνιο με ένα τραγούδι που δεν έχει ακουστεί ποτέ, το "Staying Power". Το κομμάτι ηχογραφήθηκε ως μέρος της ηχογράφησης στο στούντιο On Dark Horses του 2018, αλλά δεν συγκαταλέχθηκε μέσα σε αυτή την κορυφαία ηχογράφηση.


13. M185 - come on (saturday 20.00 - 22.00 i hate thatcher)
14. komintern sect - filles de france (thursday 18.00 - 20.00 alternative values)

Ολοκαίνουργιο κομμάτι από το ιστορικό Γαλλικό Oi! σχήμα KOMINTERN SECT.


15. damaged bug - sold america (friday 10.00 - 12.00 στον λεμονοστίφτη)

Ο John Dwyer αφήνει για λίγο τους Thee Oh Sees προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον θρυλικό proto-art-punk Michael Yonkers. Ως Damaged Bug εδώ, ηχογραφεί τα τραγούδια του Yonkers που θα άλλαζαν τον κόσμο του noise rock αν κυκλοφορούσαν στην ώρα τους: 5 δεκαετίες πριν.


16. OHHME - selling candy (wednesday 20.00 - 22.00 bananafish)

Δεύτερος δίσκος στην Joyful Noise Recordings για το γυναικείο δίδυμο απ' το Σικάγο.


17. squid - sludge (sunday 12.00 - 14.00 pan galactic rock blaster every second week)

Για τον Ιούλιο θα διαλέξω μια φρεσκια εκδοχη της διαρκούς ζύμωσης 4 δεκαετιων ποπ-ροκ κουλτούρας που επάξια εκπροσωπούν οι Squid στην 10" πρόσφατη κυκλοφορια τους Sludge/Broadcaster. To Sludge πρόλαβαν και το έπαιζαν live από το Φεβρουάριο.


18. perfume genius - your body changes (wednesday 13.00 - 14.00 sail to the hinterland)

Από τον πέμπτο εξαιρετικό δίσκο του Mike Hadreas a.k.a. Perfume Genius, ένα τραγούδι που πραγματευεται τις αγαπημένες εμμονές του : το σώμα και τον έρωτα


19. the leonard simpson duo - heavy organ (saturday 14.00 - 16.00 G-vibes)

Από το album LSD των The Leonard Simpson Duo, o ράπερ Guilty Simpson με τον παραγωγό Leonard Charles και τη συμμετοχή του Wildchild στο κομμάτι Heavy Organ.


20. pink siifu - weneed mo colour (sunday 22.00 - 24.00 proschedio)
21. run the jewels (ft pharell williams & zack de la rocha (sunday 14.00 - 16.00 eclectic roadtrips)

Αν και ηχογραφήθηκε πριν τα όσα ακολούθησαν την δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία της Μινεάπολης, με τον δυναμικό ήχο του, τις εξαιρετικές συνεργασίες και τις ρίμες να κόβουν σαν λεπιδι τα κακώς τεκταινόμενα της αμερικανικής κοινωνίας (το "Look at all these slave masters posin' on yo' dollar" κοντραρει στα ίσα το "Most of my heroes don't appear on no stamp" των Public Enemy από τα late 80s), o τέταρτος και καλύτερος ίσως δίσκος των Run The Jewels (El-P και Killer Mike) είναι το απόλυτο soundtrack των ημερών μας


22. sault - monsters (saturday 12.00 - 14.00 breakfast sessions)

Βρετανικό σχήμα με επιρροές από Motown μέχρι psychedelic Afrobeat στο ολοκαίνουργιο album τους γράφουν 20 τραγούδια - διαμαρτυρία για τους φόνους των George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery και Elijah McClain.Το monsters είναι κολλητικό, φρέσκο και απευθύνεται στην εποχή μας Just so you know, they call us monsters 'cause they're in denial


23. cymande - brothers on the slide (wednesday 18.00 - 20.00 dead moon nights)

Το "Brothers on the slide" κυκλοφόρησε το 1974 από το Βρετανικό funk σχήμα Cymande - πράγμα που σημαίνει ότι καθόλου νέα κυκλοφορία δεν είναι. Όμως το καλοκαίρι του 2020 η Eve Papagianni βουτάει στην 70s αισθητική και τη γενικότερη αίσθηση, τα χρωματιστά outfit, τους χορευτικούς ρυθμούς, την κοινωνικοπολιτική συνειδητοποίηση. Enjoy!


24. dusk - shout (monday 12.00 - 14.00 a pillow of secrets)

Ευρηματική και γεμάτη φρεσκάδα η διασκευή που επιφύλαξαν η Dusk και οι συνεργάτες της στο classic των Tears for Fears. Τη διασκευή αυτή μαζί με άλλες που ετοίμασαν σημαντικά ονόματα της Ελληνικής Indie/Alternative σκηνής, στη συλλογή "Grecospectiva 80s" από την Puzzle Music"


25. private world - hypnagogia (tuesday 18.00 - 20.00 psychotic reactions)

Εάν το Δουβλίνο μας ξαναθύμησε πως κάνουμε δυνατό και εσωτερικό ποστ πανκ, το Κάρντιφ θα μας ξαναθυμήσει πώς κάνουμε δυνατή και εσωτερική ποπ. Ακροβατώντας από το 2018 ανάμεσα σε new wave, post punk, αλλά και indie pop μονοπάτια, οι Private World υπογράφουν στην Dais Records και ετοιμάζονται για το ντεμπούτο άλμπουμ τους το οποίο κυκλοφορεί στις 28 Αυγούστου, και φαίνεται να αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Ωστόσο, εάν κρίνουμε από το μοναδικό κομμάτι το οποίο έχουν μοιραστεί μαζί μας, πρόκειται για κάτι το οποίο θα μας απασχολήσει αρκετά.


26. smiffy & gary dapper ft simone - we stand together (wednesday 16.00 - 18.00 radio tangiers)

We Stand Together - ένα αναπάντεχα καλοκαιρινό τραγούδι! συνεργασία του Smiffy (δηλαδή του Guy Martin Smith των θρυλικών Normil Hawaiians) με τα ρέγγε grooves του Gary Dapper και τα αιθέρια φωνητικά της Simone Somers. Ακούτε (και αγοράζετε) από εδώ smiffy2.bandcamp.com


27. yanti bersaudara - lembur kuring (saturday 22.00 - 24.00 mind flowers)

 Η επιλογή μου για τον μήνα Ιούλιο αφορά ένα άλμπουμ από τις Yanti Bersaudara ή στα Αγγλικά γνωστές ως The Yanti Sisters, το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις αρχές των 70's. Τρεις αδελφές από την Ινδονησία ενεργές για λιγότερο από 10 χρόνια στα τότε δρώμενα είχαν κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων το άλμπουμ "Yanti Bersaudara" με τον πολύ όμορφο, ανατολίτικο ψυχεδελικό ήχο! Επανακυκλοφορεί στις 7 Ιουλίου από την "La Munai Records"!!


28. aska matsumiya - strawberry field (thursday 10.00 - 12.00 days of nothing)

 Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes για τον μήνα Ιούνιο,  Μάιο, Απρίλιο, Μάρτιο, καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @ fezbot2000 για την εισαγωγική φωτογραφία. 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us