Μουσικά Νέα

"The Chap: Live At Home", μια συναυλία αυτοαπομόνωσης

Στην αποφώνηση μιας καθόλα απαίσιας χρονιάς, ένα ευχάριστο νέο: οι φίλοι μας, οι The Chap κυκλοφορούν μια πολύ καλή, σπιτική θα την έλεγες, ταινία.

Με μια συναρπαστική και πολυεπίπεδη λήψη - στηριζόμενη στην μάλλον αμφιλεγόμενη «πολιτιστική» κληρονομιά του 2020 (βλ. gigs σε live streaming) - καταγράφουν σε βίντεο - όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό -, μια Συναυλία Αυτοαπομόνωσης.

Ο χαμένος για πολλούς χρόνος της καραντίνας, βρήκε τον Panos, τον Johannes, τον Keith, την Berit και την Claire να μελετούν όλα εκείνα τα τεχνικά μέσα που θα τους επέτρεπαν να ενσωματώσουν κιθάρες, ντουζιέρες, νεροχύτες, μικρόφωνα, τύμπανα, βιολοντσέλα και μακαρονάδες Μπολονέζ μεταξύ άλλων σε μια δυναμική ροκ παράσταση.

the_chap_we_are_nobody_1331047847_crop_558x350.jpg

 Τα κατάφεραν. Μέσα από ένα δεκάωρο υλικό footage και άλλο τόσο, αν όχι και παραπάνω, ήχου, όχι μόνο κατάφεραν να ετοιμάσουν το ολόδικό τους lo-fi blockbuster αλλά και να κοντράρουν – ει δυνατόν – τη νοσταλγία του να παίζουν μαζί.

Το "The Chap: Live At Home" εντέλει είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι που συνδυάζει τα ποπ τραγούδια με τη ροκ αισθητική, χορογραφίες disco θορυβώδεις αυτοσχεδιασμούς και τζαμαρίσματα, τη θλίψη με την ηρεμία, τη φιλία με τον χωρισμό, την γαλήνη στο σπίτι με τα υπέροχα σορτς (του Πάνου).

Για την ιστορία, οι Chap κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριου του …σωτηρίου έτους 2020 το έβδομο άλμπουμ τους, το Digital Technology, και πριν οι covid-εξελίξεις τους προλάβουν και ακυρώσουν τα σχέδιά τους, κατάφεραν να παίξουν μία μόνο σύντομη περιοδεία 7 ημερών στη Γερμανία.

Η ανατροπή στην αναγκαστική χειμερία νάρκη της μπάντας ήρθε όταν τους ζητήθηκε να εμφανιστούν στη φετινή έκδοση του Contemporary Art Festival of León (FIACmx), Mexico. Το σκέφτηκαν και αποφάσισαν πως μια έκδοση βίντεο του σετ που θα παρουσίαζαν ήταν μονόδρομος.

Δεδομένου όμως πως ορισμένα μέλη του CHAP ζουν στο Λονδίνο και άλλα στο Βερολίνο, ήταν αδύνατο να συναντηθούν μπροστά από μια κάμερα και να κάνουν μια «κανονική» συναυλία. Έτσι η λύση βρέθηκε στη σπιτική οπτική υπερπαραγωγή των εννέα οθονών με την ταυτόχρονη προβολή όσων κατέγραψαν οι Go-Pro κάμερες που φορά κάθε μέλος στο κεφάλι του. 

Τους Chap δεν τους αγαπάμε μόνο γιατί έχουν γράψει το σήμα του σταθμού μας. Τους καραγουστάρουμε και σαν άτομα, μας αρέσει πολύ η μουσική τους και ξέρουν να δίνουν εκρηκτικές ζωντανές εμφανίσεις/παραστάσεις. Και σας το υπογράφουμε αυτό καθώς κάποιοι από εμάς τους έχουμε δει live περισσότερες από μία και όχι λιγότερες από 9 φορές.

Το "The Chap: Live At Home" είναι μια ευκαιρία να τους ευχαριστηθούμε ξανά!

Ακολουθεί η ταινία.

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us