Μουσικά Νέα

“To Know Us Better” - Στήλη Γνωριμίας Strummer Radio - ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ

Ο Strummer Radio εγκαινιάζει τη στήλη γνωριμίας “Τo Κnow Us Better” με τους ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ.

Οι ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ αποτελούνται από τους Αλέξανδρο Δεμερτζή (φωνή) Δημήτρη Bagoudo Παπουτσάκη (μπάσο) και Νίκο Παναγιώτου (ντραμς).
Μόλις πέρυσι κυκλοφόρησαν ψηφιακά το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τον νοσταλγικό (;) τίτλο «Belle Epoque στην Αχαρνών». Κινούνται στον χώρο του ελληνόφωνου ροκ, όπως, τουλάχιστον, οριζόταν στα τιμημένα 90’s. Ο στίχος τους είναι άμεσος και την ίδια στιγμή ποιητικός και προσωπικός. Μουσικά στέκονται σε πολύ καλό επίπεδο, με καλοπαιγμένες κιθάρες και στιβαρή ρυθμική βάση. Αυτό που με κάνει να τους ξεχωρίζω, είναι ότι τα τραγούδια τους «δουλεύουν» στο νου μου και μετά την ακρόασή τους. Κάτι τέτοιο δεν μου συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια!

Ο Strummer Radio, εγκαινιάζοντας τη στήλη γνωριμίας “Τo Κnow Us Better”, ήρθε σε επαφή με τα παιδιά και τους έστειλε τις ερωτήσεις μας.
Για να δούμε τις απαντήσεις τους!

Ποιοι αποτελούν τους ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ;

Οι ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ με την τωρινή τους σύνθεση αποτελούνται από τον Αλέξανδρο Δεμερτζή (φωνή), τον Δημήτρη “Bagoudo” Παπουτσάκη (μπάσο) και τον Νίκο Παναγιώτου (ντραμς).

Τι σας ώθησε στη δημιουργία της μπάντας;

Ήταν ένα εφηβικό όνειρο του να παίξουμε μουσική σε συνδυασμό με το πάθος να δημιουργήσουμε κάτι το μοναδικό για εμάς.

Πώς προέκυψε το όνομα;

Δ. Διαβάζαμε με τον Αλέξανδρο Καββαδία και νομίζω ότι μας ταίριαξε αισθητικά για αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για την μπάντα.

Ποιους καλλιτέχνες/μπάντες θα αναγνωρίζατε ως επιρροές; Έχετε όλα τα άτομα παρόμοιες επιρροές;

Δ. Εγώ σίγουρα θα έλεγα Διάφανα Κρίνα και The Doors. Αν και υπάρχουν άπειρες επιρροές πάνω στο άκουσμα και στο παίξιμο, είναι οι 2 μπάντες που στο τέλος της ημέρας δεν θα άλλαζα με τίποτα.
Α. Θα πρόσθετα σίγουρα τους Κόρε Ύδρο και τον Σιδηρόπουλο. Σαν όρισμα και έναυσμα για τη δημιουργία της μπάντας.

Σε ποια μεγάλη μπάντα ή καλλιτέχνη θα θέλατε να είστε support;

Δ. Νομίζω η γκάμα στο εξωτερικό είναι πραγματικά απύθμενη, από τους εν ζωή θα ήθελα να ανοίξουμε κάτι σε RHCP και για Ελλάδα θα ήθελα να ανοίξουμε οποιοδήποτε όνομα από τη σκηνή που άκουγα παλιά, είτε είναι Αγγελάκας, Παυλίδης, Magic de Spell, Panx Romana...
Ν. Radiohead.

Με ποιον καλλιτέχνη ή παραγωγό (από Ελλάδα ή μη) θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Δ. Για κάποιον λόγο νομίζω ότι θέλω να γράψω ένα κομμάτι με Billie Eilish αλλά σίγουρα θα συνεργαζόμουν με Dave Grohl. Από εκεί και πέρα, ο παραγωγός μας ο Νίκος Χρονόπουλος είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα, οπότε είμαστε μια χαρά.
Ν. Steven Wilson.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να διασκευάσετε;

Δ. Όλο τον δεύτερο δίσκο των Τhe Doors.
Α. Οποιοδήποτε ποίημα του Άλκη Αλκαίου ή του Νίκου Γκάτσου.

Πείτε μας μια αστεία/παράξενη ιστορία που σας έχει τύχει σε περιοδεία ή live

Δ. Λίγο πριν το λάιβ τρέχαμε σε ένα αστυνομικό τμήμα για να βγάλουμε μια βεβαίωση και μόλις είχε γίνει μια σύλληψη, οπότε και καθόλου ευγενικά μας έδιωξαν, και αλλάξαμε δύο περιοχές για να βρούμε τμήμα να κάνουμε τη δουλειά μας. Φτάσαμε ξανά στο μαγαζί δύο λεπτά πριν ξεκινήσουμε το πρόγραμμα, λαχανιασμένοι. Ο Άλεξ έβηχε στο μικρόφωνο από το τρέξιμο.

Πείτε μας τι ακούτε αυτόν τον καιρό, και το τελευταίο άλμπουμ που αγόρασε το κάθε μέλος

Δ. Εγώ αυτόν τον καιρό ακούω πολύ την αγγλική σκηνή, καλλιτέχνες σαν τον Sam Fender και Nothing but thieves και ο τελευταίος δίσκος που πήρα ήταν του Bob Dylan - Bring it all back home. (Σ.τ.Διορθ., εννοεί μάλλον το «Bringing it all back home»).
Α. Ξανά ανακαλύπτω το μουσικό σύμπαν του Θάνου Μικρούτσικου και ασχολούμαι αρκετά με λατινοαμερικάνικα ακούσματα, όπως Jorge Cafrune και Mercedes Sosa. Με ηρεμούν πολύ οι φωνές τους μέσα στην καραντίνα.

Το φορμάτ της μουσικής (βινύλιο, cd, mp3) παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στις κυκλοφορίες σας;

Α. Μας ενδιαφέρει ο καθένας να μπορεί να ακούσει καθαρά, φτηνά και ποιοτικά το υλικό μας. Αν θελήσει κάποιος cd, υπάρχει η δυνατότητα, αλλά επικεντρωνόμαστε στην ψηφιακή κυκλοφορία, στο mp3 και στο wav. Υπάρχει σκέψη να κυκλοφορήσουμε cd και βινύλια αλλά με παραγγελίες. Ο κόσμος έχει στραφεί εξ’ ολοκλήρου πια στο ίντερνετ για την ακρόαση της μουσικής.

Πώς βλέπετε τον ρόλο του καλλιτέχνη στην κοινωνία; Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα σας επηρεάζουν;

Δ. Αυτό είναι προσωπική μου άποψη: όλοι έχουμε κάποια γνώμη για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, θεωρώ ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να εκφράζεται για αυτά ανάλογα με το ποσοστό που τον ενδιαφέρουν και στην πραγματική ζωή. Μην παίρνει μια περσόνα μόνο και μόνο για να δώσει τέσσερις επαναστατικούς στίχους σε κάποιο κοινό και να κοιτάξει να πουλήσει εκεί. Όσο εκφράζουμε μέσα από το έργο μας τον εαυτό μας, κρατάμε μια συνοχή και ξετυλίγουμε το κουβάρι του είναι μας, με τρόπο που ο άνθρωπος που μας ακολουθεί, να μπορεί να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια μας.
Ν. Ο κάθε καλλιτέχνης έχει διαφορετικά ερεθίσματα και βιώματα, συνεπώς η στάση του απέναντι στην κοινωνία και ο τρόπος ζωής του παίζουν φυσικά ρόλο, πόσο μάλλον όταν έχει και κάποια αναγνωρισιμότητα και μπορεί να επηρεάσει κόσμο. Λόγω του τελευταίου, η γνώμη του έχει παραπάνω βαρύτητα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα ειπωθεί από εκείνον σχετικά με κοινωνικά ζητήματα. Θεωρώ ότι αυτά που μας επηρεάζουν περισσότερο είναι ο ρόλος του ατόμου γενικότερα στην κοινωνία, η κοινωνική αλλοίωση και ταξική ανισοτιμία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ασχολείστε με κάποια άλλα projects πέρα από την μπάντα;

Δ. Ναι, αλλά είναι σε αρκετά πρώιμο στάδιο και δεν έχει νόημα να μιλήσω για αυτά.
Α. Θα κυκλοφορήσουμε μέσα στο ’21 μια συλλογή τραγουδιών μου από το ψηφιακό label των Κούρο Σίβο, όπως επίσης και ένα πρότζεκτ που δουλεύουμε με τον Δημήτρη πάνω σε ποιήματά μας.

Τί να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Δ. Θέλουμε να πιστεύουμε κάποια live σίγουρα, ετοιμάζουμε και μια έκπληξη με μπλουζάκια για τους ανθρώπους που μας ακολουθούν και τρία με τέσσερα κομμάτια, τα οποία και θα κυκλοφορήσουν όταν η μπάντα κρίνει σκόπιμο, διότι δυστυχώς λόγω του lockdown όλος ο προγραμματισμός μας έχει μεταφερθεί.
Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Καλή χρονιά στους αναγνώστες και στους ακροατές σας. Ελπίζουμε να τα πούμε και από κοντά.

Ακούστε το άλμπουμ των ΚΟΥΡΟ ΣΙΒΟ Belle Epoque στην Αχαρνών

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us