Μουσικά Νέα

june-2020-new-music

Strummer Radio's Taste in Music - June2020

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Ιούνιο μουσικές που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. Enjoy! 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. angelos krallis - good days (sinnerman sunday 16.00 - 18.00)

Ο Άγγελος Κράλλης, τραγουδιστής των CHICKN κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Πρόκειται για ηχογραφήσεις που έγιναν το 2016 στα βουνά της Αρκαδίας, εξ ου και ο τίτλος του Δίσκου Even in Arcadia, και δουλεύτηκαν τον Απρίλιο εν μέσω καραντίνας. Μας ταξιδεύει σε folk υψίπεδα υψηλής τεχνοτροπίας, δύο υπεροχες διασκευές και δέκα ολοδικά του. Σαν personal best, χωίς να υστερούν τα υπόλοιπα, επιλέγω το Better Days. Τον δίσκο μπορείτε να τον αγοράσετε μέσω του bandcamp του όπου υπάρχει σε digital μορφή, σε αριθμημένη κασσέτα αλλά και σε ένα pandemic box set. 


02. the mountain goats - for the snakes (pan galactic rock blaster every second sunday 12.00 - 14.00)

Η αναπάντεχη ανατροπή του προγράμματος ηχογραφήσεων και ζωντανών εμφανίσεων των Mountain Goats λόγω της COVID-19 πανδημίας ήταν πηγή δημιουργίας για τον John Darnielle, ο οποίος κλείστηκε σπίτι με το αγαπημένο του lo-fi boombox και έγραψε 10 τραγούδια εμπνευσμένα και απο το βιβλίο A Chronicle of the Last Pagans του Pierre Chuvin που μελετούσε. Επιλογή για τον Ιούνιο to For the Snakes


03. matt berringer - serpetine prison (seven eleven monday 17.00 - 18.00)

Νέο σιγκλάκι προπομπός του πρώτου άλμπουμ του τραγουδιστή των The National. Στην παραγωγή ο Booker T της θρυλικής Stax records


04. the innocence mission - on your side (sail to the hinterland wednesday 13.00 - 14.00)

 To τραγούδι που ξεχώρισα από το τελευταίο άλμπουμ των επίμονων κηπουρών της folk και της dream pop, Innocence Mission που διανύχουν αισίως την τρίτη δεκαετία της μουσικής του πορείας.


05. snowgoose - everything (mind flowers saturday 22.00 - 24.00)

Για τον μήνα Ιούνιο η επιλογή μου έρχεται από μια σούπερ μπάντα από την Γλασκώβη αποτελούμενη από μέλη των Belle & Sebastian, Camera Obscura, Teenage Fanclub, Soup Dragons, BMX Bandits... και τα υπέροχα φωνητικά της Anna Sheard. Το album θα κυκλοφορήσει τέλη Ιουνίου με τον τίτλο "The Making Of You"!


06. muzz - red western sky (no credits friday 12.00 - 14.00)

Το Red Western Sky είναι το πρώτο single του νέου album του καινούργιου σχήματος του Paul Banks των Interpol, MUZZ, μαζί με τους Josh Kaufman (παραγωγός/πολυοργανίστας και μέλος των Bonny Light Horseman) και Matt Barrick (ντράμερ των Jonathan Fire*Eater και The Walkmen).


07. kikagaku moyo - ouchi time (lost daylight thursday 12.00 - 14.00)

Ιαπωνική ψυχεδέλεια από το σπίτι. "Ouchi Time" σημαίνει “Χρόνος στο σπίτι”. Τα μέλη του συγκροτήματος ηχογράφησαν το εν λόγω κομμάτι, τον Μάρτιο του 2020, από τα σπίτια τους στο Τόκιο και το Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους το να δουλέψουν εξ αποστάσεως ήταν μια πολύ καλή πρόκληση. “Έπρεπε να αφήσουμε το μυαλό μας να ξεφύγει από τον εσωτερικό γαλαξία και να κάνει ισχυρές συνδέσεις με το διάστημα


08. six organs of admittance - black tea (dislocated days sunday 20.00 - 22.00)


09. jason simon - the same dream (breakfast sessons saturday 12.00 - 14.00)

Νέο κομμάτι, το ίδιο όνειρο! Ο Jason Simon, των psych-rockers Dead Meadow, επιστρέφει με νέα εντυπωσιακή προσωπική δουλειά


10. miquela - i a de sers (music not for braindead tuesday 16.00 - 18.00)

 Ένα πολιτικό acid folk αριστούργημα με έθνικ και τζάζ επιρροές. Τραγουδισμένο στην αρχαια ρομαντική ευρωπαική γλώσσα Occitan(την μιλούν 1,5 εκατομ. άνθρωποι κυρίως στην Ν. Γαλλία. Eπανακυκλοφορία από το 1977


11. brigid dawson and the mothers network - ballet of apes (days of nothing thursday 10.00 - 12.00)


12. polyrhytmics - man from the future (bananafish wednesday 20.00 - 22.00)


13. rose city band - wildflowers (antony k friday 22.00 - 24.00)

 Ο πολύ δημιουργικός Ripley Johnson (Wooden Shjips & Moon Duo) και το 3ο του project "Rose City Band" κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες το 2ο τους album με τον τίτλο "Summerlong", το album κινείται ανάμεσα σε ψυχεδελικούς και folk/country rock ήχους! Enjoy


14. modern studies - the blue of distance (στον Λεμονοστίφτη friday 10.00 - 12.00)

Εμψυχωτικότατη η Γλασκωβέζικη ποπ (?) των Modern Studies μέσα από τον τρίτο τους δίσκο, παρότι εσωστρεφής κοιτάζει κατάματα και ζυγιάζει τον …Ήλιο.


15. gooodbye bedouin - blow (Ακραία ραδιοφωνικά φαινόμενα monday 18.00 - 20.00)

Ο Φαντασμένιος για άλλον έναν μήνα επιλέγει Goodbye Bedouin μιας και κυκλοφόρησε επιτέλους ο δίσκος τους The Shaking People! τον βρίσκετε στο site της inner ear records αλλά και στα δισκοπωλεία. 


16. el ten eleven - jejune (Mid-Western MIDI sunday 18.00 - 20.00)

Μετά από μια ντουζίνα (και πλέον) ανεξάρτητες κυκλοφορίες το Californian post-rock duo ηχογραφεί για πρώτη φορά σε μια πολύ αγαπημένη Midwestern εταιρεία, την Joyful Noise Recording.


17. sorry - rosie (off the record thursday 20.00 - 22.00)

Δύο 22χρονοι παιδικοί φίλοι από το Λονδίνο, ο Louis O’Bryen και η Asha Lorenz σχημάτισαν με τρία ακόμα μέλη τους Sorry, και αυτό είναι το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο 925. Οι συνθέσεις τους είναι αρκετά περιπετειώδεις, χωρίς να χάνουν το προσωπικό τους ύφος.


18. muzz - bad feeling (i hate thatcher saturday 20.00 - 22.00)


19. the waterboys - my wanderings in the weary land (dead moon nights wednesday 18.00 - 20.00)

"Είναι ψυχεδελική soul; Είναι trance; Είναι punk; Είναι ποίηση;". Κάπως έτσι μας δελεάζουν οι Waterboys που επιστρέφουν με το 14ο άλμπουμ τους, το οποίο υπόσχονται πως θα είναι ο μεγαλύτερος rock 'n' roll δίσκος που κυκλοφόρησε ποτέ. Αναμένουμε την 21η Αυγούστου για να το διαπιστώσουμε.


20. the blinders - lunatic with a loaded gun (tell tale tracks tuesday 20.00 - 22.00)

Ιουνιος λοιπον, επιλέγω τους The Blinders και το κομματι Lunatic with a loaded gun μεσα απο το επερχομενο album τους Fantasies of a stay at home psycopath το οποιο θα κυκλοφορησει μεσα στον Ιουλιο


21. bart and the brats - try harder (alternative values thursday 18.00 - 20.00)

Καινούργιο project από τον Bart De Vraantijk. Το πρώτο κομμάτι από το πολυαναμενόμενο 10'' βινύλιο και κασέτα των Bart and the Brats, Dogged.


22. idles - mr. motivator (Delicasseten monday 20.00 - 22.00)

Το νέο κομμάτι-δυναμίτης των IDLES στο γνώριμο γηπεδικό τους ύφος, ότι πρέπει για ατελείωτα sing-alongs στις συναυλίες τους! Αναμένουμε και την ανακοίνωση του τρίτου τους album τώρα..


23. 1000 mods - warped (a pillow of secrets monday 12.00 - 14.00)

Η παρέα από το Χιλιομόδι επέστρεψε με αλλαγή στον ήχο της. Πιο 90s και grunge, κυκλοφόρησε τον πληρέστερο δίσκο της δισκογραφίας της. Λέτε να είναι τυχαίο ότι το «Youth of Dissent» ηχογραφήθηκε στο Σιάτλ, σε στούντιο όπου έχουν γράψει στο παρελθόν οι Soundgarden και Pearl Jam;

 


24. run the jewels - walking in the snow (g-vibes saturday 14.00 16.00)

Ηχογραφήθηκε το φθινόπωρο του 2019 και κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες. Το verse του Killer Mike από τους Run The Jewels μόνο προφητικό μπορεί να χαρακτηριστεί, αν και, ας μην γελιόμαστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο.. Από τα καλύτερα album τους μέχρι σήμερα, το RTJ4 εξέχει των υπολοίπων για την παραγωγή και τους στίχους του.


25. popertelli - BBB (deliberate wanderings every second thursday 22.00 - 23.00)


26. bochum welt - more light (james zabiela remix) (ill robot series thursday 23.00 - 24.00)

ενα ολοφρεσκο remix του James Zabiela σε ενα περσινο track του Ιταλου Gianluigi Di Costanzo aka Bochum Welt γνωστου για τις κυκλοφοριες του εδω και χρονια στη rephlex αλλα και τις συνεργασιες του με Richard David James (Aphex Twin) και Gerald Donald (Drexciya) 


27. dean blunt - felony (prosxedio sunday 22.00 - 24.00)

Μελαγχολικό και απροσδιόριστα creepy κομμάτι, δηλαδή Dean Blunt στα καλύτερα του. Από την συλλογή Roaches 2012-2019 που κυκλοφόρησε πρόσφατα.


28. eisturzende neubauten - alles in allem (Άυπνη Πόλη every second thursday 22.00 - 23.00)

Καλό μήνα σε όλους, με ένα λίγο μελαγχολικό κομμάτι από τον νέο δίσκο-επιστροφή των Εinst. Neubauten


29. my wet calvin - χαμομήλι (psychotic reactions tuesday 18.00 - 20.00)

Οι My Wet Calvin επιστρέφουν μια δεκαετία μετά από τότε που τους γνωρίσαμε και επίσημα δισκογραφικά, λιώνοντας όλες τις καρδιές που είχαν ασχοληθεί τότε με την indie στην Αθήνα, και θυμίζοντάς μας για ποιους λόγους την αγαπήσαμε τόσο πολύ αυτή την σκηνή. Και η επιστροφή αυτή συμβαίνει με τους πιο ταιριαστούς όρους. Με ένα δεκάλεπτο ταξίδι ανάμεσα σε Πανεπιστημίου, Λυκαβηττό, Ελευσίνα, ηλιοβασιλέματα, παλιό ΠΑΣΟΚ, και φυσικά creepy μαριονέτες και χνουδωτά ζωάκια.

 Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes για τον μήνα Μάιο, Απρίλιο, Μάρτιο, καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us