Μουσικά Νέα

Τραγούδια εμπνευσμένα απο τον Albert Camus

 Σαν σήμερα (7/11/1913) γεννιέται στην Αλγερία ο Αλμπέρ Καμύ. Υπήρξε απο τους πιο επιδραστικούς φιλοσόφους του 20ου αιώνα. 

Με το έργο του  ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους και όπως ήταν φυσικό και αρκετούς τραγουδοποιούς. Σε αυτούς λοιπόν σταθήκαμε και δημιουργήσαμε μία λίστα με τραγούδια εμπνευσμένα απο το έργο του Albert Camus 

The Cure - Killing an arab (1978)

Ο συνθέτης Ρόμπερτ Σμιθ δήλωσε ότι το τραγούδι "ήταν μια σύντομη ποιητική προσπάθεια συμπυκνώνοντας την εντύπωση μου για τις βασικές στιγμές στο "Ο Ξένος" από τον Albert Camus". Οι στίχοι περιγράφουν μια σκηνή σε μια παραλία, ο πρωταγωνιστής Meursault πυροβολεί έναν Άραβα σε μια παραλία. Ο Meursault καταδικάζεται για την ειλικρίνεια του για τα συναισθήματά του. Θεωρείται outsider (ή "ξένος") επειδή "αρνείται να ψέμα" και "δεν παίζει το παιχνίδι"

 

Titus Andronicus - Albert Camus (2009)

Hη ομάδα του Patrick Stickles πήρε το όνομά του από ένα έργο του Σαίξπηρ, αλλά οι λογοτεχνικές αναφορές δεν τελειώνουν εκεί: το «The Airing Of Grievances» του 2009 περιλαμβάνει αποσπάσματα από τον The Stranger του Albert Camus. Ο τίτλος του άλμπουμ, FYI, δανείστηκε από το Seinfeld. Ο Τίτλος του τραγουδιού τα λέει όλα. 

 

Engenheiros do Hawaii - A Revolta dos Dandis 

Οι Engenheiros do Hawaii είναι ένα βραζιλιάνικο ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε στο Πόρτο Αλέγκρε το 1985 και πέτυχε μεγάλη δημοτικότητα με τα ειρωνικά, κριτικά φορτισμένα τραγούδια τους με έντονους σημασιολογικούς στίχους . Το A Revolta dos Dândis" βασίζεται στο  "The Dandy's Revolt,"  ένα κεφάλαιο του Βιβλίου Ο Επαναστατημένος άνθρωπος του Αλμπέρ Καμύ. 

Tuxedomoon - Stranger (1987)

Τεράστια η επίδραση του βιβλίου Ο Ξένος, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τους Tuxedomoon. Το τραγούδι βρίσκεται στο άλμπουμ Pinheads on the Move (1987). 

 

The Fall

Εδώ έχουμε ολόκληρη μπάντα να επηρεάζεται απο τον Camus παίρνοντας το όνομα της απο το βιβλίο Η Πτώση

 

Παρακάτω είναι μία Playlist με τα προαναφερόμενα τραγούδια. Απο τους Fall βάλαμε ένα απο το πρώτο τους αλμπουμ. 

Στείλτε μας εάν υπάρχει κάποιο άλλο τραγούδι εμπνευσμένο απο τον Καμύ ώστε να το ενσωματώσουμε στη λίστα και στο άρθρο! 

 

 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us