Μουσικά Νέα

18ο Athens Digital Arts Festival / FutuRetro: Ανοιχτό Κάλεσμα Σε Μουσικούς

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας,  Athens Digital Arts Festival, σας προσκαλεί να υποβάλετε τις προτάσεις σας για την επόμενη υβριδική (φυσική και online) διοργάνωσή του.

Το φετινό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2022, εξερευνώντας τη θεματική “FutuRetro”. Με αναστοχαστική διάθεση, το ADAF μας καλεί να δούμε το μέλλον μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Καλούμε καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και κάθε άλλο δημιουργό να υποβάλει τις αιτήσεις του στις αντίστοιχες κατηγορίες Installations, Video Art, Performances, Web Art, Animation, Digital Image, VR/AR, Games, Talks, Workshops, Music, ADAF Kids (που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω κατηγορίες) έως την 15η Μαρτίου 2022. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεχθούν θα ειδοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που θα έχουν δηλώσει στην αίτησή τους.

18th ADAF - FutuRetro | Music Teaser

Σχετικά με την κατηγορία της μουσικής:

Το ADAF φιλοξενεί συναυλίες και μουσικά σχήματα από την ίδρυση του το 2005 στην ειδικά σχεδιασμένη κατηγορία του για τη μουσική. Ηλεκτρονική, ηλεκτροακουστική, πειραματική, αυτοσχεδιαστική μουσική, μπάντες, σχήματα, ορχήστρες, τραγουδιστές/τριες και κάθε είδους δημιουργός ήχου έχει συμμετάσχει σε προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ και είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος/η/ο να υποβάλλει την αίτηση του/της στο 2022.adaf.gr. Μοναδική προϋπόθεση το έργο του/της να συνδέεται με τη φετινή θεματική, το FutuRetro.

Το θέμα “FutuRetro” επιλέχθηκε με αφορμή την ενηλικίωση του Φεστιβάλ και τη σύγχρονη δυσανασχέτηση και σκεπτικισμό για την κατάσταση του παρόντος, την κρίση του πολέμου, της πανδημίας, της οικονομίας και της κλιματικής αλλαγής. Για τη 18η διοργάνωσή του, το ADAF στρέφεται στην επιστημονική φαντασία και στον ρετροφουτουρισμό, ως μέρος της επιστήμης του μέλλοντος, προσπαθώντας να δει τα τεχνολογικά επιτεύγματα του σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, αλλά και ως προοικονομία του αύριο.

IG_Post_Center.jpg

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων και το επιμελητικό σκεπτικό του φετινού Athens Digital Arts Festival επισκεφθείτε το 2022.adaf.gr.

#ADAF2022 #ADAF22 #TheNewRetro #Futuretro #Futurology #Sci-Fi #Retrofuturism

Το 18ο Athens Digital Arts Festival υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

FACEBOOK @ADAFgreece

INSTAGRAM @adafgreece

Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου:
Κατερίνα Π. Τριχιά, 6938300975

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us