Μουσικά Νέα

Μια μεγάλη συλλογή αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Μόρια – Unity vol. 1 - In Solidarity With The Refugees of Moria Camp

Θέλοντας να δείξει ότι η μουσική μπορεί να γίνει και εργαλείο αλληλεγγύης, η ομάδα Unity συνέλεξε επιλογές συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, δρώντας άμεσα σε ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα του καιρού μας.

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ανάμεσά μας μία συλλογή με 161 μουσικά σχήματα και μεμονωμένα πρότζεκτ και άτομα της ελληνικής σκηνής. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο αυτής της συλλογής δεν είναι ο τεράστιος αριθμός των συμμετοχών, αλλά ούτε και ο συνδυασμός ενός μεγάλου μουσικού φάσματος το οποίο μπλέκει είδη φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους, όπως το hip-hop με το post-punk, το indie με το metal, και το stoner με την electronica και το synth-pop.

Αυτό που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη συλλογή, είναι η συνεργασία όλων αυτών με σκοπό την αλληλεγγύη και την στήριξη σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Μόρια, και την κάλυψη των αναγκών τους, οι οποίες προϋπήρχαν, αλλά και φυσικά προέκυψαν έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά. Συγκεκριμένα, όλα τα έσοδα της συλλογής (η οποία κοστίζει 5 ευρώ με δυνατότητα μεγαλύτερης συνεισφοράς) θα διατεθούν ώστε να αγοραστούν όσα είδη έχουν θεωρηθεί αναγκαία από τα ίδια τα άτομα που ζουν εκεί, σε συνεννόηση με ομάδες που βρίσκονται δίπλα τους.

Moria Camp

Θέλοντας να δείξει ότι η μουσική μπορεί να γίνει και εργαλείο αλληλεγγύης, η ομάδα Unity (τα μέλη της οποίας δεν επιθυμούν να κατονομαστούν) συνέλεξε επιλογές συγκροτημάτων και καλλιτεχνών όπως: 1000MODS, Bazooka, Blakaut, Chain Cult, Convex Model, Hekate, Lip Forensics, Mani Deum, MC Yinka, Monovine, Nalyssa Green, Planet of Zeus, Radio Sect, Selofan, The Last Drive, The Vagina Lips, Villagers of Ioannina City, Βέβηλος, ΛΕΞ, Παροξυσμός, Υπόγεια Ρεύματα, και πολλά πολλά άλλα, δρώντας άμεσα σε ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα.

Unity vol. 1

Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να στηρίξετε στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου θα βρείτε ακόμα και μεγαλύτερα πακέτα με T-shirts, pins, stickers και signed prints σε συνεργασία με τον comic artist Tasmar (γνωστό μας μεταξύ άλλων και από την πολύ ροκ ’ν’ ρολ σειρά κόμικ “Hard Rock”).

Με τα λόγια της Unity:

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που το “Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης” της Μόριας (Λέσβος) τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι 13000 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί –o αριθμός που γνωστοποιήθηκε– έμειναν μέσα σε λίγες στιγμές, χωρίς κατάλυμα και χωρίς κάποια από τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους αγαθά. Η ανάγκη να δράσουμε άμεσα είναι επιτακτική!

Moria camp

Είμαστε η UNITY. Μία ομάδα ατόμων, που δεν έχει σημασία να κατονομαστούν, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε –ούτε λίγο, ούτε πολύ– 160 τραγούδια από ισάριθμους εγχώριους καλλιτέχνες που θέλησαν να στηρίξουν την ενέργεια, συνθέτοντας με αυτά μια πρωτοφανή ψηφιακή συλλογή, με μουσικές από όλα τα είδη. Η συλλογή αυτή διατίθεται προς πώληση στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ, με δυνατότητα επιπλέον ελεύθερης συνεισφοράς, μέσω της πλατφόρμας του bandcamp. Ταυτόχρονα διατίθενται προς πώληση και άλλα αντικείμενα, έτσι ώστε να έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε εσείς το ύψος της συνεισφοράς σας.

Τα έσοδα του εγχειρήματος θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών, βάσει των οδηγιών της Attika Human Support αλλά και άλλων αλληλέγγυων ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όσο συντομότερα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσόν, τόσο πιο άμεσα θα ενεργοποιηθεί το δεύτερο βήμα της διαδικασίας που είναι η αγορά και η αποστολή των αγαθών. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί και τα αγαθά που θα αγοραστούν θα γνωστοποιηθούν και θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία. Όπως είναι αντιληπτό, κάθε βοήθεια είναι σημαντική.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη της μουσικής και τι μπορεί αυτή να πετύχει για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και κοινωνικής ομάδας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή.

We stand in solidarity with refugees and immigrants.

We stand united».

Moria camp

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us