Μουσικά Νέα

Πέθανε ο Andy Fletcher των Depeche Mode

Σοκ και θλίψη για τον ξαφνικό και πρόωρο χαμό του Andy Fletcher, γνωστού και ως Fletch, των Depeche Mode.

Ο κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος του γκρουπ ήταν 60 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή το συγκρότημα με ανάρτησή του στα social media.

andy.png

«Είμαστε συγκλονισμένοι και γεμάτοι θλίψη με τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, μέλους της οικογένειας και του συγκροτήματος Andy "Fletch" Fletcher. Ο Fletch είχε μια αληθινή χρυσή καρδιά και ήταν πάντα εκεί όταν χρειαζόσουν υποστήριξη, μια ζωηρή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα. Οι καρδιές μας είναι με την οικογένειά του και σας ζητάμε να τους κρατήσετε στη σκέψη σας και να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» ανακοίνωσε το συγκρότημα.

Γεννημένος στο Νότιγχαμ το 1961, ο Fletcher στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μαζί με τον συμμαθητή του Vince Clarke σχημάτισαν το βραχύβιο συγκρότημα No Romance in China, στο οποίο ο Fletcher έπαιζε μπάσο. 

Το 1980, ο Fletcher συνάντησε τον Μάρτιν Γκορ στην παμπ Van Gogh στην οδό Paycocke στο Μπέιζιλντον, στο Έσεξ. Με τον Clarke, οι τρεις τους σχημάτισαν ένα άλλο συγκρότημα με το όνομα Composition of Sound.

Ο Clarke ήταν αυτός που έγραφε τα περισσότερα τραγούδια και η βασική φωνή, μέχρι που ο τραγουδιστής Dave Gahan μπήκε στο συγκρότημα αργότερα εκείνο το έτος, μετά από το οποίο υιοθέτησαν το όνομα Depeche Mode μετά από πρόταση του Gahan.

Ο Clarke άφησε το συγκρότημα στα τέλη του 1981, λίγο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους Speak & Spell.

Το επόμενο άλμπουμ τους A Broken Frame (1982), ηχογραφήθηκε ως τρίο, με τον Gore να αναλαμβάνει τα κύρια καθήκοντα σύνθεσης τραγουδιών.

Ο μουσικός και παραγωγός Alan Wilder εντάχθηκε στο συγκρότημα στα τέλη του 1982 και το συγκρότημα συνέχισε ως κουαρτέτο μέχρι την αποχώρηση του Wilder το 1995. Από τότε, το βασικό τρίο των Gahan, Gore και Fletcher παρέμεινε ενεργό, με πιο πρόσφατο το άλμπουμ τους Spirit το 2017 και την επακόλουθη παγκόσμια περιοδεία.

 

Ο Fletcher συμμετείχε και στα 14 άλμπουμ των Depeche Mode μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Songs Of Faith And Devotion το 1993 και Ultra το 1997, τα οποία και τα δύο έφτασαν στο Νο 1 στο τσαρτ άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το συγκρότημα εισήχθη στο Rock And Roll Hall Of Fame το 2020.

 πηγή: efsyn
 
  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us