Tο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου

Tο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ, που επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Στις 3 σκηνές του ΑΦΦ24 θα ανέβουν 24 acts, καλεσμένα του φετινού επιμελητή Metaman, για να εξιστορήσουν την εξέλιξη της παράλληλης ζωής της μουσικής έκφρασης στην Ελλάδα, από την εποχή της Αλλαγής μέχρι τις μέρες μας - ίσως και μετά από αυτές.

Για άλλη μια φορά το εγχείρημα του Άρη Νικολόπουλου των My Wet Calvin θα αποτελέσει το επίκεντρο των ανεξάρτητων και underground μουσικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων της ελληνικής σκηνής. Το φεστιβάλ χτίζει παράδοση στις πολυαναμενόμενες επιστροφές, και φέτος προσκαλεί τους Regressverbot και τους Victory Collapse σε αντίστοιχες επανενώσειςΑυτές οι επιστροφές προκαλούν έντονη νοσταλγία και ανυπομονησία σε όσους παρακολούθησαν τα πρώτα τους βήματα, κάνοντας μάλιστα τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ήδη sold out.

aff24-poster-270824-3.jpg

Βέβαια, προσκαλεί και ορισμένους από τους πρωτοπόρους του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα – τον νοσταλγικό Κ. Βήτα, την ανεξίτηλη Λένα Πλάτωνος – κι έπειτα, τους μοναδικούς Lost Bodies και τον συναρπαστικό Larry Gus. Στα τρία stage του φεστιβάλ θα βρεθούν επίσης νέα ονόματα της εναλλακτικής ποπ σκηνής, όπως ο Kristof, η Vassilina, η Olina, η Krista Papista και οι Molyneaux & Agatha, ενώ ορισμένες «σκοτεινές εκπλήξεις» περιμένουν τους συμμετέχοντες – η electropunk των Dramachine και η σαρκαστική darkwave του Eddie Dark.

Σημαντικό μέρος του φεστιβάλ αποτελεί και η παρουσία της femme rap σκηνής και ευρύτερα της εν λόγω κουλτούρας, με τα scratches της Dj Pitsouni, το spoken word της Α. Επίθετης και τις ρίμες της Expe, της Penny και της Sci-Fi River, αλλά και την avant-garde queer παρουσία της Dolly Vara.

Η σύνδεση του ΑΦΦ με τη λογοτεχνία ενδυναμώνεται φέτος με τη συμμετοχή του συγγραφέα Sam Albatros, ο οποίος θα προλογίσει τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο «Μπαμπά, θέλω να ντρέπεσαι για μένα». Η περσινή επιτυχημένη έναρξη αυτής της σύνδεσης με την παρουσίαση του έργου του Δημήτρη Γλυφού «Υπήρξαμε» δημιούργησε γέφυρες ανάμεσα στη μουσική, την ποίηση και τη λογοτεχνία.

Σημειώστε, φυσικά, την εμφάνιση του Evripidis and His Tragedies, που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις indie νύχτες της Αθήνας, αλλά και τον πολυγραφότατο Στέλιο Λαλούση, όπως επίσης τα αγαπημένα του κοινού Echo Tides που έρχονται με ολοκαίνουριο single και υλικό από τον επικείμενο δίσκο τους.

Για όλα αυτά, αλλά και για την διαδικασία επιλογής και προετοιμασίας του Αγοραφοβικού Φεστιβάλ 2024, στην έναρξη της ραδιοφωνικής σεζόν η Εύη Παπαγιάννη μίλησε με τον φετινό επιμελητή, Metaman, λίγο πριν την υλοποίηση του φεστιβάλ αλλά και τη ζωντανή εμφάνιση του ίδιου σε αυτό.

Στο Αγοραφοβικό δεν υπάρχουν σπόνσορες, χορηγοί ή επιχορηγήσεις. Οι μόνοι πάγκοι που θα υπάρχουν στον χώρο θα είναι αυτός του merch του ΑΦΦ24 και των καλλιτεχνών, στημένος από την Veego Records, καθώς και του φαγητού, από τo Guerilla Chef Burgers.

Αγοραφοβικό Φεστιβάλ - ΙNFO

Τοποθεσία: ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός | www.plyfa.space

Ημερομηνίες: 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2024 

20/9/24 | Αγοραφοβική Μέρα 1η
Κ. Βήτα, Echo Tides, Penny+Sci-Fi River, Eddie Dark, Kristof, Larry Gus, Dramachine,Evripidis ND His Tragedies, Molyneaux+Agatha, DJ Pitsouni, Στέλιος Λαλούσης

21/9/24 | Αγοραφοβική Μέρα 2η
Λένα Πλάτωνος, Regressverbot, Lost Bodies, Dolly Vara, Krista Papista, Vassilina, Expe, Ολίνα, Victory Collapse, Α. Επίθετη, Tropical Geometry, Sam Albatros, Metaman

Ώρες: 19.00 - 00.00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30.

Οnline: https://www.ticketservices.gr/event/agorafoviko-festival-2024/?lang=el

Στα εκδοτήρια της TICKET SERVICES (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)

Τηλεφωνικά στο 2107234567

Επισκεφτείτε τα social media του φεστιβάλ για περισσότερες πληροφορίες. 

Facebook > @agorafoviko
Instagram > @agorafoviko
TikTok > //www.tiktok.com/@agorafoviko">@agorafoviko

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us