Μουσικά Νέα

Για φαντάσου

Σαν χτες πριν από 41 χρόνια δολοφονήθηκε ο John Lennon,

θρυλικό σκαθάρι. Δεν θα γράψω όμως τίποτα σχετικά με την προσφορά του στη μουσική. Αντιθέτως και με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου του θανάτου του, θα γράψω για τον κόσμο που ονειρεύτηκε κ σίγουρα που πολλοί από εμάς έχουμε ονειρευτεί. Δεν έχει σημασία αν το όνειρο του ήταν αποτέλεσμα καλού μάρκετινγκ ,όπως πολλοί υποστηρίζουν. Σημασία έχει το μήνυμα και το όνειρο που μεταλαμπάδευσε.

Η ελπίδα για έναν κόσμο ελεύθερο, που θα υπάρχει ισότητα, ισονομία και ισοπολιτεία , αλληλοσεβασμός, χωρίς διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, το φύλο, την οικονομική κατάσταση, το μορφωτικό επίπεδο, την εξωτερική εμφάνιση…Ένα κόσμο , που δε θα κυβερνάται από το κεφάλαιο και την εξουσία, αλλά με γνώμονα τον σεβασμό του ενός προς τον άλλο ,τις ίσες ευκαιρίες ,την αξιοκρατία και τον σεβασμό στο περιβάλλον ,θα ζούμε όλοι αρμονικά μεταξύ μας, χωρίς βία, πόλεμο, πείνα, εκφοβισμό, κάθε είδους ρατσιστικές και εν γένει φασιστικές συμπεριφορές

…41 χρόνια μετά και έχουμε καταφέρει να κάνουμε μόνο μικρά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, ίσως γιατί κάποιους μπορεί να μη τους συμφέρει…Παρόλα αυτά ας συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε… Για φαντάσου….

 By: Jim Bull for Strummer Radio
Mutants on Parade
κάθε Τρίτη 16:00 - 18:00

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us