Μουσικά Νέα

The Astronauts: Survivors

 Στις αρχές του Δεκέμβρη, ο φίλος και αρθρογράφος – συγγραφέας Markus Blakeston κυκλοφόρησε ένα βιβλίο σχετικά με τα 45 χρόνια μιας επιδραστικότατης και ιδιαίτερα αγαπημένης στο ελληνικό κοινό μπάντας , των θρυλικών The Astronauts,

δανειζόμενος τον τίτλο από την πρώτη κυκλοφορία τους, 45 χρόνια πριν, το 7’’ ,Survivors. Ακολουθεί μια περιγραφή από το press release.

Astronauts_1.jpg

Οι Astronauts σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 1977 και έκτοτε παραμένουν στις σκιές της βρετανικής underground μουσικής σκηνής, εγκληματικά υποτιμημένοι και αγνοημένοι από τους περισσότερους, παρά τον εκτεταμένο κατάλογο των άλμπουμ και των σινγκλ τους - καθένα από τα οποία είναι ένα bona fide κλασικό άλμπουμ με τον δικό του τρόπο.


astronauts_0022q.jpgAstronauts_3.jpgAstronauts_4.jpg

Με εκτενή συμβολή του frontman και τραγουδοποιού Mark Astronaut, μαζί με πολλούς από τους μουσικούς που έχουν παίξει μαζί του όλα αυτά τα χρόνια τόσο στους The Astronauts όσο και στα διάφορα άλλα μουσικά του εγχειρήματα, αυτή είναι η ιστορία του πώς προέκυψαν όλα - από τις κρεβατοκάμαρες του Welwyn Garden City της δεκαετίας του 1970 μέχρι τον εθνικό αποκλεισμό του 2020. Περιλαμβάνει επίσης μια συνέντευξη που διεξήχθη το 2021 και δισκογραφία όλων των συγκροτημάτων. 468 σελίδες, εικονογραφημένες με φωτογραφίες, φυλλάδια, άρθρα από φανζίν, κριτικές κλπ.

Astronauts_5.jpgAstronauts_6.jpg

Κατόπιν επικοινωνίας μου με τον Markus Blakeston, ο συγγραφέας μου εξέφρασε την επιθυμία του το βιβλίο να εκδοθεί και στην Ελλάδα, είτε στην αγγλική γλώσσα, είτε μεταφρασμένο, κάτι που θα μείωνε αισθητά το κόστος απόκτησης του για χώρες εντός της EU. Εάν κάποιος έχει καμία ιδέα για την πραγμάτωση αυτής της έκδοσης ας επικοινωνήσει μαζί μου.

Για περισσότερες πληροφορίες : marcusblakeston.wordpress.com

Ενδεικτικό κόστος παραγγελίας :20 UKP + p&p + VAT (UK & Greece)

 Jim Bull για το Strummer Radio
Mutants on Parade
κάθε Τρίτη 16:00 - 18:00

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us