Μουσικά Νέα

NOS Primavera Sound Review (9, 10 & 11 Ιουνίου 2022)

Το ντελικασσέτεν πήγε στο Πόρτο και σχολιάζει όσα είδε στο NOS Primavera Sound 2022

 

SPELLLING – 9/6 Super Bock Stage 18.30

 Γιώργος: Μία μέρα πριν την έναρξη του φεστιβάλ ανακοινώνεται η εμφάνιση της SPELLLING. Το απόλυτο συναυλιακό απωθημένο των τριών τελευταίων ετών. Αντιδράσεις ακραίες. Στη σκηνή εμφανίζεται ένα ξωτικό. Η φωνή της, οι κινήσεις της και η παρουσία της μας καθηλώνουν. Το set στημένο στο αριστουργηματικό «The Turning Wheel» και φινάλε με το «Under The Sun». Το καλύτερο live του φεστιβάλ ήρθε πολύ νωρίς.

Ηλέκτρα: Από το 2019 και το Mazy Fly (με το οποίο τη μάθαμε κι εμείς) προσπαθούμε να πείσουμε όποιον ξέρουμε για τη γαματοσύνη της. Δεν νομίζω πως τα έχουμε καταφέρει όπως θα θέλαμε ως τώρα. Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή το Plissken θα ξυπνήσει και θα θελήσει να τη φέρει/μπορέσει να την πληρώσει πριν γίνει άπιαστη. 

 

Stella Donnelly – 9/6 Nos Stage 19.30

 Γιώργος: Το καλύτερο live για το οποίο δεν συζητάμε ποτέ. Η γλυκύτατη Στελλίτσα είχε το δύσκολο έργο να παίζει ακριβώς μετά την SPELLLING, παρ’ όλα αυτά η ενέργειά της μας κράτησε και μας ενθουσίασε! Έναρξη με το «Mechanical Bull», δύο νέα τραγούδια από το επερχόμενο album της, το αγαπημένο «Boys Will Be Boys» και μια αναπάντεχη διασκευή στο «Love Is In The Air», τα highlights της εμφάνισης.

Ηλέκτρα: Καλά τα έγραψε ο Γιώργος αλλά εγώ σε όλο το live δεν μπορούσα να σταματήσω να σκέφτομαι πως με το νέο μαλλί μου θύμιζε την Ελεονώρα Ζουγανέλη.

 

Kim Gordon – 9/6 Binance Stage 20.10

 

 Γιώργος: Το είδωλο. Με το που βγαίνει στη σκηνή η απόλυτη παγωμάρα. Μόνο κορίτσια στη μπάντα. Τα κομμάτια του «No Home Record» ακούγονται ακόμα πιο δύστροπα ζωντανά. Λίγο πριν το φινάλε παίζουν το «Blonde Red Head» των DNA. Δύσκολο και απολαυστικό live.

Ηλέκτρα: Είναι σαν να στέκεσαι μπροστά από ένα πολύ διάσημο και σημαντικό έργο τέχνης. Δηλαδή έχετε δει κανέναν να σχολιάζει τη Μόνα Λίζα; Ε ούτε κι εγώ.

 

Nick Cave and the Bad Seeds – 9/6 Nos Stage 21.20

cave_nos_prima.jpg

Γιώργος: Από το πρώτο λεπτό της συναυλίας τα έδωσε όλα ο Νικόλας. Αυτό συμβαίνει όταν ξεκινάς με το «Get Ready For Love». Η μαγεία ήρθε όταν ξεκίνησαν να παίζουν τα κομμάτια από το «Skeleton Tree», το «Ghosteen» και το «Carnage». Το bromance με τον Warren Ellis καλά κρατεί. Χαιρόμαστε φυσικά για αυτό.

Ηλέκτρα: Όχι όχι όχι. Τον αγαπώ, τον εκτιμώ αλλά μετά από 2 χρόνια ζόφου μου ήταν αδύνατον να θυσιάσω την ευτυχία που μου πρόσφερε επί τόσες μέρες απλόχερα ο πορτογαλικός ουρανός.. Να πάω να παραδοθώ οικειοθελώς να μου ρουφήξει τη χαρά το βαμπίρ; Όχι Νικόλα μου, τα λέμε στην Αθήνα καλύτερα.

 

black midi – 9/6 Binance Stage 22.30

Γιώργος: Εντυπωσιακοί. Δύσκολοι αλλά εντυπωσιακοί. Εάν αποφασίσουν να γράψουν τραγούδια θα γίνουν σπουδαίοι. Μέχρι τότε θα τους χαιρόμαστε μόνο για όσο διαρκεί το live. Το πρώτο σοβαρό moshpit του φεστιβάλ βέβαια. Φοβερά πορωμένο κοινό. Νεολαία. Μπράβο.

Ηλέκτρα: Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια να τους ακούσω live. Άμα αρχίσουν κάποια στιγμή να παίζουν όλοι το ίδιο τραγούδι, ίσως να ξαναπροσπαθήσω. 

 

Mura Masa – 9/6 Super Bock Stage 23.40

Γιώργος: Δεν χρειαζόταν. Αλλά έτυχε. Μετά από τόσα ωραία πράγματα έπρεπε να δούμε και μια χαζομαρούλα. Τουλάχιστον ήμασταν ξάπλα στα γρασίδια.

Ηλέκτρα: Α το είδαμε κι αυτό;

 

Shellac – 10/6 Binance Stage 20.10 

shellac_prima.jpg

 

Γιώργος: Τι μπαντάρα θεέ μου. Δεν τους χορταίνω. Εάν μου έλεγε κάποιος ότι θα έβλεπα μόνο τους Shellac για το υπόλοιπο της ζωής μου θα ήμουν πολύ ΟΚ με αυτό. 

Ηλέκτρα: Δεν ξέρω τι λέει ο Γιώργος, εγώ στους Slowdive ήμουνα.

 

Beck – 10/6 Nos Stage 22.30

Γιώργος: Η απογοήτευση του φεστιβάλ. Αναμενόμενο. Δεν πιάνω την φάση του Beck τα τελευταία χρόνια. Αρκετά επιτηδευμένο και στημένο μου φάνηκε το show. Ήταν πολύ awkward και ο κόσμος.. Με το «Everybody’s Got To Learn Sometime» κάτι πήγε να γίνει. Στο «Loser» και στο «Where It’s At» χορέψαμε βέβαια. 

Ηλέκτρα: Ξεκάθαρα ο θείος που “θα κάτσει με τη νεολαία”. Και ούτε ένα από το Modern Guilt. Κρίμα.

 

Pavement – 10/6 Nos Stage 00.45

 

 

Γιώργος: Ο λόγος που περιμέναμε 2 χρόνια να ταξιδέψουμε μέχρι το Πόρτο. Το μόνο live για το οποίο δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψουν όσα είδαμε. Ήταν οι Pavement, κι όμως.

Ηλέκτρα: Phtepheeeeeeeen!

 

Dry Cleaning – 11/6 Cupra Stage 17.00

 

 

Γιώργος: Μία από τις καλύτερες μπάντες αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Κατά τη διάρκεια του live πίστεψα ότι είναι η καλύτερη. Δεν κατάφερα ποτέ να πάρω το βλέμμα μου από την Florence. 

Ηλέκτρα: Ένας μπασίστας κι ένας (αχ!) κιθαρίστας που ήθελαν να έχουν μια metal μπάντα αλλά αντί γι αυτό τους έκατσε μια νεκρή. Μια νεκρή που όταν γελάει είναι σαν να σε προειδοποιεί πως θα σε πάρει μαζί της. Κι ένας ντράμερ που έπρεπε να παίζει κάπου στην Αυστραλία. Από αυτά που θες οπωσδήποτε να ξαναδείς και να ξαναδείς και να ξαναδείς.

 

Pile – 11/6 Binance Stage 18.00

Γιώργος: Από τα μικρά ονόματα που δεν πετυχαίνεις συχνά σε φεστιβάλ, οπότε αρπάξαμε την ευκαιρία και τρέξαμε να τους δούμε. Η ώρα και ο ήλιος δεν βοήθησαν αλλά οι Pile στη σκηνή τα έδωσαν όλα. Τίμιοι.

Ηλέκτρα: Σκιά είχε, γρασίδι είχε, δεν θυμάμαι και πολλά γιατί μόλις είχα χάσει και το iqos μου και σιχτίριζα.

 

Dinosaur Jr. – 11/6 Nos Stage 20.10

 djr_prima.jpg

Γιώργος: Με το που ξεκινάει το live ο Lou μας ενημερώνει ότι παίζουν με δανεικά όργανα. Τα δικά τους κάπου ταξίδευαν προς Ιταλία. Ο Mascis ξενερωμένος χωρίς την κιθάρα του. Μετά από τρία τραγούδια το βρήκαν. Όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και καλύτερο. Το set κάλυψε όλες τις περιόδους των Dinosaur, από κάτω όλοι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι. 

Ηλέκτρα: Ό,τι είπε ο από πάνω.

 

Little Simz – 11/6 Cupra Stage 21.20 

 Γιώργος: Σοκ. Τι κορίτσι είναι αυτό. Φοβερή performer, φοβερή και η μπάντα, τα κομμάτια από το «Sometimes I Might Be Introvert» ακούστηκαν όπως πρέπει, το πιο ενθουσιασμένο κοινό του φεστιβάλ, ατελείωτος χορός. Μαζί με την SPELLLING το καλύτερο live του φεστιβάλ.

Ηλέκτρα: ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ. Εδώ λέμε πήρε από την SPELLLING τα πρωτεία. Τα μαύρα κορίτσια έκλεψαν το Primavera και μάλλον θα σώσουν και τον μάταιο τούτο κόσμο.

 

Jawbox – 11/6 Binance Stage 22.30

Γιώργος: Ήρθαν δυστυχώς ακριβώς μετά την Little Simz και δεν κατάφερα ποτέ να μπω σε mood. Θρυλική μπάντα βέβαια που δεν γινόταν να μην τους δούμε αλλά στάθηκαν άτυχοι. Το φινάλε με την διασκευή στο «Cornflake Girl» της Tori Amos θα το θυμάμαι για καιρό. 

Ηλέκτρα: Α καλέ τίποτα δεν θυμάμαι. Μήπως περίμενα σε καμιά σειρά για τουαλέτα;

 

Squid – 11/6 Binance Stage 00.45

Γιώργος: Οι Squid έπαιζαν απέναντι στους Gorillaz, οπότε η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μικρή. Η μπάντα δεν μάσησε και από την αρχή μας ξεσήκωσαν. Ιδιαίτερα δουλεμένοι και δεμένοι, ο καθένας είχε τον ρόλο του και το αποτέλεσμα ήταν συγκλονιστικό.  Μας έδωσαν και το απόλυτο κλείσιμο του φεστιβάλ με το «Narrator», όπου όλοι χοροπηδούσαμε σαν τρελοί, τι ωραία που ήταν!

Ηλέκτρα: Εγώ πάντως χάρηκα που ήμασταν λίγοι και καλοί και ας μας τρύπαγε η υγρασία το μεδούλι εκείνη την ώρα. Τα υπόλοιπα τα είπε ο Γιώργος.

 

 ...και του χρόνου!

Γιώργος & Ηλέκτρα

Delicasseten (κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00)

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us