Μουσικά Νέα

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών, Athens Digital Arts Festival (ADAF)

To 18o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών ξεκινά σήμερα και είμαστε χαρούμενοι που μεταξύ των συμμετοχών βρίσκεται και το "Follow The Pebbles" της αγαπητής μας συμπαραγωγού AMR!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ενηλικιώνεται και επιστρέφει για τη 18η ετήσια διοργάνωσή του στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Κοτζιά για μία πενθήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 29 Μαΐου 2022, στο κτιριακό συγκρότημα πρώην notoshome.

Όπως έχει ήδη καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος υβριδικό, καθώς θα διεξαχθεί και online το φθινόπωρο του 2022, εξερευνώντας και στις δύο εκδοχές του τη θεματική “FutuRetro”. Για αυτή τη χρονιά, η επιμελητική ομάδα του ADAF επέλεξε να στραφεί στην επιστημονική φαντασία και στον ρετροφουτουρισμό, ως μέρος της επιστήμης του μέλλοντος, επιδιώκοντας να παρουσιαστεί το σήμερα μέσα από τα μάτια του παρελθόντος, και το παρελθόν μέσα από τα μάτια του μέλλοντος.

Για την επερχόμενη 18η διοργάνωση, η διαδικασία επιλογής των έργων είναι σε τελικό στάδιο. Η επιμελητική ομάδα του φεστιβάλ εξετάζει προσεκτικά τα περισσότερα από 5.700 έργα και προτάσεις που έλαβε μέσω του ανοιχτού καλέσματος, προς τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και κάθε είδους δημιουργό. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, καλλιεργεί γέφυρες επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και έργων με άλλα φεστιβάλ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ερευνώντας και παρουσιάζοντας τις παγκόσμιες τάσεις στις ψηφιακές τέχνες.

To πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα αποτελείται και φέτος από τις ήδη γνώριμες κατηγορίες του: video art, διαδραστικά και οπτικοακουστικά installation, live performance, animation, έργα εικονικής, επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (VR/AR/XR), games, digital image, web art, δημιουργικά εργαστήρια, ομιλίες, το παιδικό πρόγραμμα ADAF KIDS, για το πάντα ανήσυχο παιδικό κοινό και φυσικά μία από τις πιο αγαπημένες κατηγορίες του φεστιβάλ, που μας έλειψε τα τελευταία δύο χρόνια, το ADAF MUSIC.

Από σήμερα μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη την 3D εικονική περιήγηση της τελευταίας διοργάνωσης του Athens Digital Arts Festival με θέμα Tāctus. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο και απολαύστε ξανά ή ανακαλύψτε την εμπειρία όλων των έργων της 17ης διοργάνωσης, που διερευνούν την έννοια της ανθρώπινης επαφής και τον επαναπροσδιορισμό της.

https://www.facebook.com/ADAFgreece/

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us