Μουσικά Νέα

Ανταποδίδουμε το ελάχιστο…

Έχοντας σοβαρά προβλήματα υγείας, ο Louis Tillett άνοιξε έναν λογαριασμό διαδικτυακού εράνου για να ανταπεξέλθει στα έξοδα της θεραπείας του, αλλά και στον κίνδυνο να ξαναβρεθεί άστεγος.

O Louis Tillett ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις των τραγουδοποιών που μπορεί να μην είναι «παγκοσμίως τεράστιοι», αλλά κερδίζουν από την πρώτη στιγμή έναν χώρο στην καρδιά του ελληνικού κοινού. Και οι περισσότεροι από τους παραγωγούς του Strummer Radio δεν θα μπορούσαμε να αποτελούμε εξαίρεση και να μην τον έχουμε αγαπήσει από την πρώτη φορά που ακούσαμε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο Ego Tripping at the Gates of Hell (1987). Ο ίδιος βέβαια, πιο πριν είχε συνεργαστεί, ως μουσικός, με τους Laughing Clowns, τους New Christs, τον Tex Perkins...

Από τότε, τον είδαμε στη χώρα μας πολλές φορές και οι μοίρες μας δέθηκαν εφεξής, όπως μόνο η μουσική ξέρει να δένει τις ψυχές ανθρώπων από χώρες μακρινές μεταξύ τους, όπως η Αυστραλία από την Ελλάδα.

Μεγαλώνουμε όμως, μεγαλώνουν και οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες μαζί μας. Και έρχονται και τα προβλήματα υγείας, βοηθούμενα και από τις καταχρήσεις του «ροκ τρόπου ζωής». Και τότε έρχεται και η συνειδητοποίηση της σκληρής πραγματικότητας που οφείλεται στον τόσο λανθασμένο τρόπο οργάνωσης των κοινωνιών μας: Το σύστημα υγείας που δεν θα ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα αν δεν έχεις τα λεφτά να πληρώσεις.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση μουσικού που μαθαίνουμε μέσω των κοινοτήτων μας ότι χρειάζεται οικονομική στήριξη για την ιατρική του θεραπεία. Η υγεία του είναι σοβαρά επιβαρυμένη, παρότι μόνο 62 ετών, έχοντας όμως ζήσει ως άστεγος για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Και σα να μην αρκούσε αυτό, βρισκόμαστε και στη συγκυρία που ο covid-19 ξεσκέπασε τη γύμνια των συστημάτων υγείας στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Και ο Tillett δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την έλλειψη χρημάτων αλλά και τον αδιανόητο παραλογισμό να πρέπει να επικοινωνεί με τους γιατρούς τηλεφωνικά και όχι στο νοσοκομείο, εν μέσω της θεραπείας του.

Εδώ και λίγο καιρό, ο Louis Tillett έχει ανοίξει έναν λογαριασμό διαδικτυακού εράνου για να ανταπεξέλθει στα έξοδα της θεραπείας του, αλλά και μπροστά στον κίνδυνο να ξαναβρεθεί άστεγος με κλονισμένη την υγεία του.

Οι παραγωγοί του Strummer Radio, έχοντας την αλληλεγγύη πολύ ψηλά στο σύστημα των αξιών μας, ως τρόπο για να αντιμετωπίζονται καταστάσεις εκεί που οι “οργανωμένες” κοινωνίες μας αδυνατούν να το κάνουν αλλά και ως παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να λειτουργούν, και θέλοντας, τέλος, να του ανταποδώσουμε, έστω σε ένα ελάχιστο ποσοστό, το δώρο που ο ίδιος χάρισε στις ψυχές μας, καταθέσαμε στο fund raise του το ποσό που αναλογεί στις δυνατότητές μας.

Αν θέλετε κι εσείς να τον στηρίξετε, μπορείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.gofundme.com/f/louis-tillett-treatment-and-recovery

Strummer Radio

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us