Μουσικά Νέα

KOTO

Η Καλλιόπη Μητροπούλου μας καλωσορίζει σε έναν κόσμο υπνωτικό, βαθειά προσωπικό και πειραματικό χρησιμοποιώντας ως μέσο το βιολί και τη φωνή της.

photo by Stephie Grape

Η Καλλιόπη Μητροπούλου, γνωστή στο ελληνικό κοινό από την πληθώρα συνεργασιών της ως vocalist και βιολονίστα (Pan Pan, Echo Tides, Vassilina, Lolek, Logout κ.α.), μας συστήνεται πλέον ως solo καλλιτέχνης με την πρώτη της προσωπική δουλειά.

Μεταξύ κλασικής και ποπ μουσικής, μας καλωσορίζει σε έναν κόσμο υπνωτικό, βαθειά προσωπικό και πειραματικό χρησιμοποιώντας ως μέσο το βιολί και τη φωνή της. Η πρώτη της σόλο δουλειά έρχεται στις 16 Ιανουαρίου με το single KOTO, που παίρνει το όνομά του από το γιαπωνέζικο παραδοσιακό όργανο που ακούγεται στο κομμάτι, παιγμένο από την (κατά κύριο λόγο βιολονίστα και συγγραφέα) Claire Kohda. Ambient, experimental, modern classical, με ένα μουσικό βίντεο στο δάσος από τον πολυπράγμονα καλλιτέχνη Tsolimon και τη χορογράφο Ζωή Ευσταθίου σε έναν παγανιστικό χορό.

Το πλούσιο βιογραφικό της στην κλασσική και contemporary μουσική, (London Philharmonic, London Contemporary Orchestra, BBC Symphony orchestra, ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής) καθώς και οι international συνεργασίες (Erland Cooper, William Basinski, Oi va voi) όσο και οι εγχώριες (Echo Tides, το ensemble SIBILiMA, Pan pan, Vassilina, Logout, ALEM, mmmd), αλλά και η ανάγκη της για πειραματισμό, την οδήγησαν στη δημιουργία του experimental neoclassical duo TURQUOISE μαζί με την τσελίστα Zoè Saubat, ολοκληρώνοντας δυο EP («Arrival», «TURQUOISE»).

Το ΚΟΤΟ είναι το πρώτο single από το ντεμπούτο LP “Between”, που  πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023.

Καλλιόπη Μητροπούλου: παραγωγή, μουσική, βιολιά και φωνές
Claire Kohda: koto
Σπύρος Μοσχονάς: μπάσο τρομπόνι
Χρήστος Μπεκίρης (bhukhura): mixing engineer

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us