Μουσικά Νέα

Lung Fest - Dark Edition @ Romantso, Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Για να γιορτάσει τα τέσσερα χρόνια ζωής του, το Lung Fanzine επιστρέφει στο Romantso με ένα φεστιβάλ το οποίο αυτή τη φορά εστιάζει στη σκοτεινή πλευρά του ήχου. Καλεσμένοι επί σκηνής οι Sugar for the Pill, Convex Model, Eddie Dark και Incirrina.

Δελτίο τύπου

Lung Fest
Dark Edition
Παρασκευή 7 Απριλίου 2023
Romantso
(Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα)
Sugar for the Pill
Convex Model
Eddie Dark
Incirrina
+
Special screening: Music For Ordinary Life Machines
&
after party
Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(θα υπάρχει κουτί συνεισφοράς)

Για να γιορτάσει τα τέσσερα χρόνια ζωής του, το Lung Fanzine επιστρέφει στο Romantso με ένα φεστιβάλ το οποίο αυτή τη φορά εστιάζει στη σκοτεινή πλευρά του ήχου. Καλεσμένοι επί σκηνής οι Sugar for the Pill, Convex Model, Eddie Dark και Incirrina.

Οι Sugar for the Pill εμφανίστηκαν δισκογραφικά πέρσι με το θαυμάσιο ντεμπούτο τους Wanderlust και έφεραν μια νέα αύρα στην εγχώρια σκηνή. Μπορεί το shoegaze και η dream pop να έχουν παρελθόν που ξεκινάει από τη δεκαετία του '80, η “ματιά” της μπάντας ωστόσο διαθέτει την απαραίτητη φρεσκάδα και μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο δίσκος αγαπήθηκε πολύ.

Οι Θεσσαλονικείς Convex Model δημιουργήθηκαν από τον Νίκο Καπαντζάκη (Human Puppets, Plexiglas, μεταξύ άλλων) και πολύ σύντομα αναδείχθηκαν σε ένα από τα πιο ποιοτικά σχήματα της σκοτεινής εναλλακτικής σκηνής. Στο ενεργητικό τους καταγράφονται δυο άλμπουμ μέχρι στιγμής καθώς και αρκετές εμφανίσεις, που ξεχωρίζουν για την υποβλητική ατμόσφαιρα τους.

Ο Eddie Dark εκπροσωπεί το νέο αίμα στο dark wave ήχο. Με τον αιχμηρό στίχο του, την ιδιαίτερη αισθητική του και τη δυναμική που έχει αναπτύξει, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ήδη ένα πυρήνα ακροατών που τον ακολουθεί πιστά.

Οι Incirrina, το ντουέτο των Γιώργου Κατσάνου - Ειρήνης Τηνιακού, χτίζει αθόρυβα και μεθοδικά τα τελευταία χρόνια ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό οικοδόμημα που χαρακτηρίζεται από τη minimal προοπτική του. Με τις δυο κυκλοφορίες τους έχουν δώσει ήδη το ηχητικό τους στίγμα και έχουν προσελκύσει την προσοχή του κοινού που “ψάχνεται” σε τέτοια ακούσματα.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ Music for Ordinary Life Machines του Νίκου Χαντζή που καταπιάνεται με τον synth punk και minimal synth ήχο, όπως αυτός εξελίχθηκε από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα. Στο φιλμ παρακολουθούμε την πορεία του σκοτεινού ήχου μέσα από συνεντεύξεις αλλά και αποσπάσματα ζωντανών εμφανίσεων ονομάτων όπως: Χωρίς Περιδέραιο, Αντί, In Trance 95, Alive She Died αλλά και Human Puppets, Regressverbot, Convex Model, Selofan, Doric.

Μετά το τέλος των ζωντανών εμφανίσεων θα ακολουθήσει DJ set μέχρι πρωίας με επιλογές σε ανάλογο ύφος.

Το Lung Fanzine δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018 με στόχο να κυκλοφορεί ανά δυο μήνες (ενίοτε μας παίρνει λίγο παραπάνω). Βασίζεται σε καθαρά DIY λογική (όπως κάθε τίμιο φανζιν...) και σκοπό έχει να μοιράζεται μουσικές (τόσο μέσα από τις σελίδες του, όσο και από τις συνοδευτικές συλλογές) με τους αναγνώστες, από όλο το φάσμα του ήχου, δίχως περιορισμούς. Σε μια εποχή ζόρικη για τα έντυπα, με την πρωτοκαθεδρία του διαδικτύου αδιαμφισβήτητη, το Lung συνεχίζει σταθερά την πορεία του έχοντας φτάσει αισίως στο 17ο τεύχος του.

Ραντεβού στο Ρομάντσο την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023!
Είσοδος: ελεύθερη (όπως πάντα!)

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us