Μουσικά Νέα

«Μια οθόνη» : Νέο single από τον τραγουδοποιό Γιώργο Γκέκα

Και ξαφνικά, μέσα Φλεβάρη, ξαφνικά κατακαλόκαιρο.Αυτό το καλοκαίρι που βλέπουμε σε “ινσταγκραμικές” ιστορίες και “φεισμπουκικές” δημοσιεύσεις. Αυτή την πραγματικότητα που νοσταλγία και έντονες εικόνες περιγράφει ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Γιώργος Γκέκας με το νέο του single «Μια οθόνη».

Οι στίχοι «πλέουν» ανάμεσα στο όνειρο και την πεζότητα, στην νοσταλγία και τις έντονες εικόνες. Πίσω και μέσα από την κλειδαρότρυπα, δημιουργείται περισσότερο από ποτέ μία απόσταση από το συλλογικό, εις βάρος του ατομικού· μοιρολογώντας, στα κρυφά, την αναπόφευκτη έλευση των smartphones στις ζωές μας και σε αυτή του millennial αντιήρωα. Millennial, ή καλύτερα «Millέnniaλ», όπως είναι ο τίτλος του επερχόμενου ντεμπούτου άλμπουμ του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα από τη δισκογραφική εταιρεία Forminggart, και το οποίο περιέχει δέκα τραγούδια με στίχους και μουσική του ιδίου, συμπεριλαμβανομένου του ντουέτου με τίτλο «Καροτί μαλλιά», με τον ομότεχνό του Σπύρο Γραμμένο.  

Η μουσική του τραγουδιού κάνει διάλογο με την pop των αμερικανικών και ευρωπαϊκών oldies, φλερτάρει με την ελληνική λυρικότητα, και χορεύει με τον εξωτισμό μιας bossa nova.

Ο Γιώργος Γκέκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου, και είναι τραγουδιστής, τραγουδοποιός και στιχουργός. Αγαπά το ρεμπέτικο και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, τον Μάνο Χατζηδάκι, τον Μίμη Πλέσσα, τους Doors και τον garage rock ήχο, ευρύτερα.

Έχει πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στην λαϊκή μουσικολογία στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Α.Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μεταπτυχιακές σπουδές στο ΠΜΣ «Δημόσια Ιστορία» του Τμήματος Ανθρωπιστικών σπουδών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και έχει επίσης σπουδές στην μουσική τεχνολογία.

Στα εφηβικά του χρόνια έπαιζε με διάφορα γκρουπ, κυρίως εναλλακτικό ροκ, κάνοντας live σε μικρά τοπικά μπαρ. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η συμμετοχή με το γκρουπ «English Handmade Must», στο Schoolwave Festival, το 2006 και 2007.

Είναι ενεργός στη δισκογραφία από το 2013, ως συνθέτης δημοφιλών τραγουδιών. Έχει μακρά συνεργασία με την τζαζ pop ερμηνεύτρια Θωμαή Απέργη, καθώς και με τον ερμηνευτή τζαζ και ελαφράς μουσικής Αδάμ Τσαρούχη. Το 2014 κυκλοφόρησε, ως αυτοέκδοση, το πρώτο του προσωπικό digital EP.

Ακούστε το σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και ακολουθείστε τον καλλιτέχνη σε facebook, instagram και tiktok.

facebook

instagram

tiktok

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us