Μουσικά Νέα

Lung Fanzine presents: Mood Vortex Fest

Το Lung Fanzine παρουσιάζει για ακόμα μια χρονιά την ετήσια διοργάνωση του Lung Fest. Σάββατο, 13 Απριλίου στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ.

ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5
Σάββατο, 13 Απριλίου
Πόρτες: 20.00
Ώρα Έναρξης: 20.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ

Το Lung Fanzine σε πείσμα των ψηφιακών καιρών συνεχίζει την φανζινική του τρέλα μετρώντας ήδη 20 τεύχη μέσα σε 5μιση χρόνια. Έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα να τριγυρνά σε όλο και περισσότερα στέκια, όπως δισκοπωλεία, βιβλιοπωλεία, καφέ, μπάρ, στούντιο και μπυραρίες αλλά και να αποτελεί ένα σταθερό σημείο συνάντησης-επικοινωνίας όλων όσων αγαπούν τη μουσική. Σταθερή είναι ωστόσο και η ετήσια διοργάνωση του Lung Fest. (Και) φέτος το ραντεβού είναι στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ στην οδό Αναξαγόρα πλησίον της Ομόνοιας. Mood Vortex Edition. Ραντεβού με όλ@ τ@ κυκλοθυμικ@ που παλεύουν καθημερινά σε μια δίνη διαθέσεων. Που ψάχνουν ευκαιρία να γιορτάσουν μέσα στον ζόφο των καιρών μας. Ραντεβού με τους introverts που μετατρέπονται σε party animals και με αυτ@ που έχουν μια μουσική για κάθε τους διάθεση. Στη σκηνή του ΡΟΜΑΝΤΣΟ θα απολαύσουμε φέτος την χορευτική post-punk των Radio Sect, την σκοτεινή minimal synth των Incirrina, το θορυβώδες post-everything των Black Knot και το εκρηκτικό post-garage των The Periods. Όπως πάντα, η είσοδος γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά.
LINE UP:
Radio Sect
Incirrina
Black Knot
The Periods
 
Radio Sect
Οι Radio Sect σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2019 από τους Νάσο Βλαχάκη, Μικ Στεφανίδη, Νικ Πάνικ και Γιάννη Βούλγαρη και στις 9 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς έκαναν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση ως support μπάντα στη συναυλία των Astronauts στο «An club» στην Αθήνα αφήνωντας αμέσως το στίγμα τους ως live μπάντα.
Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν το πρώτο τους EP «State of Emergency», που περιελάμβανε 6 κομμάτια και ηχογραφήθηκε ζωντανά στο στούντιο.
Η μίξη, το mastering και η παραγωγή του EP έγιναν από τα μέλη του συγκροτήματος, Νάσο Βλαχάκη και Γιάννης Βούλγαρη.
Το EP κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 σε ψηφιακή μορφή και ένα μήνα αργότερα σε κασέτα. Στις 28 Φεβρουαρίου 2020 παρουσίασαν Το EP τους ζωντανά στο γεμάτο απο κόσμο "Idrima 2.14" έχοντας μαζί τους Data Fragments.
Από τον Μάρτιο του 2020 και μετά τα lockdowns του Covid-19, επικεντρώθηκαν στη συγγραφή νέου υλικού. Το 2022 ο Γιάννης Βούλγαρης αποχώρησε από το συγκρότημα και το 2023 ήρθε στη θέση του ο Μπάμπης Ανταλουδάκης ως ντράμερ της μπάντας. Τον Σεπτέμβριο Το 2023 η διαδικασία μίξης και mastering του επερχόμενου άλμπουμ τους "Wired" τελείωσε με την υπογραφή του Θεόδωρα Μπουρνά και η Παραγωγή του δίσκου έγινε από το Νάσο Βλαχάκη.
Στις 8 Φεβρουαρίου 2024 κυκλοφόρησε το «Wired» και ακολούθησαν 3 εκρηκτικά μέχρι στιγμής live, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Βαρσοβία Πολωνία.
Ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βίντεο κλιπ για το "Center Of Attention", υπό την επίβλεψη του Νίκου Χαντζή και της Press Eject and Give me the Tape.
Ήδη σχεδιάζουν μια μίνι περιοδεία στην βόρεια Ελλάδα για την άνοιξη του 2024 και μια full scale περιοδεία στην ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στις αρχές του 2025.
 
Incirrina
Οι Incirrina είναι ένα dark electronic/minimal synth duo αποτελούμενο από τους Γιώργο Κατσάνο και Ειρήνη Τηνιακού. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από τη χρήση ηλεκτρονικών ήχων από αναλογικά κυρίως synthesizers και σκοτεινές μελωδίες σε συνδυασμό με έντονα ρυθμικά στοιχεία. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Ουγγαρία, επίσης τιμήθηκαν με βραβείο για τη συμμετοχή τους στο “Syd Sessions Go ADAF” το Σεπτέμβριο του 2021. Έχουν κυκλοφορήσει το maxi single Devastations/R.Daneel μαζί με τους The Man & His Failures (Smash Records, 2021) και τα LP 8.15 - βασισμένο σε ποίηση του William Blake (Geheimnis Records, 2019) και Lip Led Scream (Cold Transmission , 2022).
 
Black Knot
Για παραπάνω από 20 χρόνια, με το όνομα Adolf Plays The Jazz, η μπάντα από την Αθήνα εξερευνά τον κιθαριστικό θόρυβο. Πότε με όχημα το post-rock ή το post-punk και πότε με το noise rock. Πλέον με το όνομα Black Knot, με 8μελή σύνθεση και άπειρα πετάλια συνεχίζει να εφευρίσκει νέους τρόπους για να σχηματοποιεί το θορυβώδες τελετουργικό της. Έχει κυκλοφορήσει 6 albums και 5 EP μέχρι σήμερα (ως Adofl Plays The Jazz).
 
The Periods.
Οι The Periods. ξεκίνησαν το 2012 ως ένα power trio proto-punk πείραμα, το οποίο μέσα στα χρόνια μετατράπηκε σε ένα ηλεκτρικό κουαρτέτο ~ και ενίοτε κουιντέτο. Hχοθραύσματα από post-punk και γκαζωμένο surf μέχρι ανατολίτικες κλίμακες, σε μία ολομέτωπη punk επίθεση. Tο πρώτο τους full-LP είναι έτοιμο και αναμένεται η κυκλοφορία του!
 
 
 
  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us