The Stains Remain

Μέσα σε όλα τα άλλα που έχουν κάνει στη ζωή τους ο Steve Jones κι ο Paul Cook των Sex Pistols, κι ο Paul Simonon των The Clash είναι η συμμετοχή τους σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σάτιρα των media και της μουσικής βιομηχανίας -το Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains.

Stains poster

Η ταινία αφηγείται την άνοδο και πτώση (και άνοδο) ενός punk συγκροτήματος, των Stains, οι οποίες αρχικά βασίζονται περισσότερο στο shock value, τις ακραίες δηλώσεις της τραγουδίστριάς τους και το image τους, παρά στις (φαινομενικά μηδαμινές) μουσικές ικανότητές τους. Μινιμαλιστικό, με έμφαση στο κόκκινο, το μαύρο και το άσπρο, το προαναφερθέν image θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα συγκεκριμένο ντουέτο κιθαρίστα/τραγουδιστή και ντράμερ από το Ντιτρόιτ στα ξεκινήματά του - άλλωστε, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας ονομάζεται Red Stripe Film, Ink (όχι Inc.).

Συνοδοιπόροι -θέλοντας και μη- των Stains είναι οι Looters, ένα επίσης επινοημένο συγκρότημα, αποτελούμενο όμως κυρίως από πραγματικούς punk μουσικούς – τους προαναφερθέντες Jones, Cook και Simonon. Κεντρικό ρόλο στην πλοκή παίζει και το παρακάτω τραγούδι που είχαν γράψει οι Cook και Jones για το τότε συγκρότημά τους, τους Professionals. Η ταινία είναι η μόνη που σκηνοθέτησε ο κινηματογραφικός και μουσικός παραγωγός Lou Adler (Carole King, The Mamas and The Papas κ.ά.). Όσο για τον Steve Jones αξίζει να αναζητήσετε και τις εκπομπές που κάνει τα τελευταία χρόνια στον καλιφορνέζικο σταθμό KLOS - οι περισσότερες υπάρχουν στο YouTube.

Δείτε το trailer:

Γιώργος Δρόσος

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us