Emi Path και Marva Von Theo ζωντανά στην Αγγλικανική Εκκλησία

Το Σάββατο 19/03 η παραγωγός του σταθμού, Εύη Παπαγιάννη, βρέθηκε στην Αγγλικανική Εκκλησία για την ζωντανή εμφάνιση των Emi Path και Marva Von Theo, και γράφει τις εντυπώσεις της από τη βραδιά.

 Επιμέλεια : Εύη Παπαγιάννη

Την Κυριακή 12 Μαρτίου το ντουέτο των Marva Von Theo (Μάρβα Βούλγαρη και Τεό Φοινίδης) επισκέφθηκαν το στούντιο του Strummer Radio και την εκπομπή Dead Moon Nights, με αφορμή την εμφάνισή τους στην Αγγλικανική Εκκλησία, μαζί με την Emi Path.

 

Με αφορμή τη συζήτηση αυτή, που κατάφερε να μας εξάψει τη φαντασία και το ενδιαφέρον, βρεθήκαμε στο live του επόμενου Σαββάτου.

marva_von_1.jpg

Στο προαύλιο, προσμονή, ενθουσιασμός και το εκλεκτό βιολογικό κρασί από τα MIKRO Bio του Κτήματος Κουτσοδήμου, εν είδη μετάληψης, που μας προετοίμαζε για την κατανυκτική ατμόσφαιρα. Εντός του ναού, ένα κοινό που ήξερε ακριβώς που είχε έρθει, πράγμα που αποδείκνυε η σιωπηλή αναμονή.

Στη σκηνή, οι Marva Von Theo, με ένα μάλλον σύντομο set, ειδικά διαμορφωμένο για το χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Το project αυτό, όπως οι ίδιοι το χαρακτηρίζουν, με τίτλο “Atmospheres” αποτελείτο από πέντε κομμάτια από τα άλμπουμ τους “Dream Within a Dream” και “Afterglow”, σε ειδική ενορχήστρωση. Επιπλέον, μοιράστηκαν μαζί μας το νέο τους κομμάτι “It’s too late to say I’m sorry” και μία διασκευή του “Place to be” του Nick Drake. Η Μάρβα, ντυμένη στα κόκκινα, με θεατρικότητα τόσο στην εικόνα αλλά και στις εκφράσεις της. Ο Τεό, επιβεβαιώνοντας τα όσα μοιράστηκε μαζί μας στον αέρα, μας καθοδηγούσε σε μελωδικά μονοπάτια. Η εμφάνισή τους, παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν στην αρχή, είχε καρδιά και ατμόσφαιρα, με τόσο σκοτεινά όσο και ρομαντικά σημεία, με τον παλμό και τη μεταξύ τους σύνδεση να προσθέτει στο λυρισμό.

marva_von_2.jpg

Φωτ. Αφροδίτη Ζαγγανά

Ακολούθησε η ζωντανή παρουσίαση του δίσκου “V Ο Ι D” της Emi Path, κατά κόσμον Αιμιλίας Παπαθεοχάρη, του δεύτερου, δηλαδή, προσωπικό άλμπουμ της κυκλοφόρησε μερικές ημέρες πριν, στις 03/03, από την Submersion Records. Πλαισιωμένη από τους Κώστα Στεργίου (πλήκτρα) και τον Σπύρο Τζέκο (κλαρινέτο), επιβλητική με την παρουσία της και τα μυστηριακά φωνητικά της, η Emi Path μοιράστηκε μαζί μας μία φανταστική ambient εμφάνιση, δυναμική και μοντέρνα. Απόλυτα εναρμονισμένη με την σκοτεινή ατμόσφαιρα της Αγγλικανικής εκκλησίας, κινήθηκε ως άλλη ιέρεια, παρασύροντας μας στους μουσικούς της πειραματισμούς.

Μετά και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος των δύο εμφανίσεων, ήμουν περισσότερο από ενθουσιασμένη βλέποντας δύο νέες, ταλαντούχες γυναίκες να ηγούνται του event, με εσωτερική δύναμη και καλλιτεχνική δυναμική που ξεχείλιζε από τα χρωματιστά παράθυρα του ναού. Είναι, οπωσδήποτε, ενθαρρυντικό να έρχεσαι αντιμέτωπος με ξεχωριστές συναυλιακές στιγμές, στις οποίες περισσεύει τόσο το ταλέντο όσο και η αισθητική.

Ακούτε την εκπομπή Dead Moon Nights

με την Εύη Παπαγιάννη

κάθε Κυριακή, 18:00-20:00, στο strummerradio.com

Support the artists :

Emi Path

https://emipath.bandcamp.com/

https://submersionrecords.bandcamp.com/album/void

https://open.spotify.com/artist/1tSdaOSTcsAsA2MYmFREs6?si=XQDJpDBVR7CyX6boKa6m0w

Marva Von Theo

http://www.marvavontheo.com

https//marvavontheo.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/5fZ0f6kRoqoWgQPwp1w6Ul?si=-xFuunWJR9iW1GLtkpNclQ

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us