Strummer Radio's Taste in Music - July 2021

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Ιούλιο τα καλύτερα τραγούδια που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

 01. Green Was Greener - Introspective (sinnerman sundays 2nd and 4th week)

Οι Green Was Greener πρόκειται για το project του πολυοργανίστα Θωμά Στρατάκη από το Ηράκλειο, ατμοσφαιρικοί pop ηχοι έτοιμοι να κατακλύσουν την υφήλιο.


02. Typical Sisters - Owl (mid western MIDI mondays 23.00 - 00.00)

Τρίτο άλμπουμ ενός τρίο με μουσικές καταβολές από το Σικάγο. Εδώ τα μελαγχολικά τζαζ-μπλουζ της δυτικής ακτής συνυπάρχουν με λούπες και electronics -σε ένα βαριεστημένο καλοκαιρινό πλαίσιο- δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα που θυμίζει αρκετά την μουσική του Jeff Parker και το Σικάγο των 90s που τόσο πολύ αγαπάμε.


03. we became snakes (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)
04. Damon Locks Black Monument Ensemble - The Body Is Electric (radio tangier thursdays 16.00 - 18.00)

με το Ensemble του που αποτελείται από τον ίδιο, την Angel Batawid (που έχει βγάλει το φανταστικό Oracle) και τον Dana Hall, ο ταλαντούχος μουσικός και εικασρτικός Damon Locks καταθέτει την πιο ολοκληρψμένη πρόταση του, ένα avant/spiritual/cosmic jazz έπος - αποφύγετέ το αν θεωρείτε ότι η μουσική είναι απλώς νότες...


05. jamila & the other heroes - yaba (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)
06. goat - queen of the underground (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)
07. Aaron Dilloway & Lucrecia Dalt - The Blob (ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ sundays 22.00 - 24.00)

Aaron Dillaway και Lucretia Dalt συνεργάζονται για (σχεδόν) πρώτη φορά. Κασσετολούπες, θραύσματα από φωνές και ρυθμικές εμμονές.


08. a place to bury strangers - i need you (in cool blood fridays 20.00 - 22.00)

Από το Hologram EP, μια δυνατή επιστροφή των APTBS που σίγουρα δε θα απογοητεύσει κανέναν από τους fans τους, ξεχωρίζω το πιο gothic, ατμοσφαιρικό και με επίγευση γλυκιάς θλίψης, I need you


09. Robert Gerard Pietrusko_UTM 39N (lost daylight thursdays 12.00 - 13.00)

Από τον δίσκο Elegiya, δηλαδή ποίημα ή μουσική αφιερωμένη σε ένα πρόσωπο που έφυγε. Ο Robert Gerard Pietrusko δεν αφηγείται την ίδια τη θλίψη όσο το πάτερν επανάληψης της. Κυκλοφορεί 9 Ιουλίου 2021 από τη Rooms40


10. Snapped Ankles - Shifting Basslines of the Cornucopians (off the record thursdays 20.00 - 22.00)

Δεν είναι μόνο οι Goat που εμφανίζονται με σαμανιστικά κοστούμια στις συναυλίες τους. Είναι και οι Snapped Ankles από το ανατολικό Λονδίνο. Το πρόσφατο άλμπουμ τους λέγεται Forest Of Your Problems και είναι υποψήφιο για μια θέση στους δίσκους της χρονιάς, τουλάχιστον σύμφωνα με την εκπομπή (με το πρωτότυπο όνομα!) Off the record… Στο κομμάτι αυτό συμβαίνουν τα πάντα (ok, όχι και τα πάντα, αλλά αρκετά…)


11. Soccer96 - Dopamine (feat. Nuha Ruby Ra) (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Dopamine θα λέγεται το τέταρτο άλμπουμ των Soccer96, και τα δύο τρίτα των The Comet Is Coming, δλδ ο κeyboardist Dan Leavers (a.k.a. Danalogue) και ο Maxwell Hallett (Betamax), εκτινάσσουν την ντοπαμίνη μας στα ύψη και μαζί τα γνωστά της αποτελέσματα στην ευχαρίστηση, στα όνειρα, στη διάθεση και βέβαια στην ανταμοιβή.


12. migos - avalanche (eclectic roadtrips sundays 14.00 - 16.00)

Το τρίο από την Ατλάντα επέστρεψε να δρέψει τις δάφνες του μετά από απουσία σχεδόν τριών ετών και μπορεί το Culture III να μοιάζει σαν αχταρμάς από fillers σχεδιασμένος να μαζέψει Spotify streams αλλά τουλάχιστον δοκιμάζουν εντός να βγούν και εξώ από το comfort zone τους άρα δεν τους ξεγράφουμε ακόμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σούπερ κολλητικό εναρκτηρίο Avalanche που σαμπλάρει ένα soul classic αντί των σκοτεινών synth-based μινιμαλιστικών beats που μας έχουν συνηθίσει ενώ Takeoff, Offset και Quavo είναι σε μεγάλα κέφια!.


13. anika - rights (Antony K fridays 22.00 - 24.00)
14. Permsky Kray - Мой Хороший Друг (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

Ο Permsky Kray, κατά κόσμον Georgy Ambartsumyan κατάγεται από τη Ρωσία και φτιάχνει μελαγχολική post punk μουσική (στο ευρύτερο φάσμα του sovietwave). Για τον Ιούλιο η εκπομπή Dead Moon Nights επιλέγει το σκοτεινό Мой Хороший Друг, από το άλμπουμ Дорогой Человек που κυκλοφόρησε στις αρχές του προηγούμενου μήνα.


15. Friture - Clair obscur ( Psychotic Reactions mondays 16.00 - 18.00 1st & 3rd week)

Το πρότζεκτ Friture (Yohan Future/ Future Folklore Records), μας έρχεται από την Γαλλία και συγκεκριμένα την Grenoble, με αισθητική κρεβατοκάμαρας και diy αέρα. Μόλις τον Ιούνιο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ Carnets de Synthé, το οποίο μας ταξιδεύει σε στιγμές νοσταλγικής ποπ αλλά και synth punk. Μία καλή συντροφιά για το καλοκαίρι, που μας κάνει να αναμένουμε για τη συνέχεια.


16. moin - crappy dreams count (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
17. Pontious Pilate and The Naildrivers - Ring a Rosie (Alternative Values thursdays 18.00 - 20.00)

Από το Cork της Ιρλανδίας μας έρχονται οι Pontious Pilate and The Naildrivers και το καινούργιο single τους Ring a Rosie. Παραδοσιακοί Ska ρυθμοί το 2021. Αυτό το κομμάτι είναι μια απόδειξη ότι δεν τους έλειψε η έμπνευση κατά την διάρκεια της πανδημίας


18. coma therapy - foolish hearts made of plastic (the tell tale tracks tuesdays 20.00 - 22.00)

From the 2nd album of the American aletrnative-post punk band Coma Therapy, entitled "This House Was Built on Terror" released on July 3, 2021


19. the catenary wires - always on my mind (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Η μπάντα της αγαπημένης Amelia Fletcher, οι Catenary Wires διατυμπανίζουν στο καινούριο τους άλμπουμ πως «Η indie-pop ποτέ δεν πεθαίνει».


20. Matina Sous Peau - Sweet Lies (άυπνη πολη thursdays 22.00 - 23.00 every second week)
21. Bobby Gillespie, Jehnny Beth - English Town (Everything Always Goes Wrong saturdays 20.00 - 22.00 every 2nd & 4th week)

Από τη μία, ο αγαπημένος Σκοτσέζος Bobby Gillespie, με ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό βιογραφικό. Από το 1982 μέχρι και σήμερα με τους Priamal Scream, των οποίων είναι και ιδρυτικό μέλος, παράλληλα στους The Wake μέχρι το 1983, ως μπασίστας και έπειτα στους Jesus And Mary Chain ως drummer μέχρι και την κυκλοφορία του υπεραγαπημένου Psychocandy. Από την άλλη πλευρά η Γαλλίδα Camille Berthomier γνωστότερη βέβαια ως Jehnny Beth, η υπέροχη φωνή αλλά και frontwoman των εξαιρετικών Savages και του project John & Jehnny. Μία ομολογουμένως ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία η οποία μας έδωσε το άλμπουμ Utopian Ashes, το οποίο και κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουλίου από την Silvertone.


22. ashe - me without you (happiness goes to the movies wednesdays 16.00 - 18.00)

Η Ashlyn Rae Willson, γνωστή ως Ashe, είναι αμερικανίδα τραγουδίστρια. Είναι πιο γνωστή για το σινγκλ της για το 2019 "Moral of the Story", που εμφανίστηκε στην ταινία : To All the Boys: P.S. I Love You και παράχθηκε από τον Noah Conrad με επιπλέον παραγωγή από τον Finneas O'Connell.Το ντεμπούτο αλμπουμ της λέγεται ASHLYN και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2021.


23. Yumbo - Since A Certain Day, Others ある日以降、その他 (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 11.00 - 12.00)
24. Jenny Beth & Primal Scream - Chase It Down (A Pillow of Secrets mondays 12.00 - 14.00)

Απροσδόκητη ίσως, αλλά σίγουρα ταιριαστή πέρα για πέρα συνεργασία δύο χαρισματικών μουσικών προσωπικοτήτων. Ο Bobbie Gillespie (Primal Scream) και η Jenny Beth (Savages) υπαγράφουν από κοινού το άλμπουμ "Utopian Ashes" πιθανόν θέλοντας να δείξουν ότι δεν τρέφουν αυταπάτες, και σίγουρα δημιουργώντας ένα σύνολο τραγουδιών με τη "στόφα του κλασικού" (αγαπημένο κλισέ δισκοκριτικών από το παρελθόν)!

 

 

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes που μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα του site  Monthly Choises καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @Kiarash για την εισαγωγική φωτογραφία

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us