Strummer Radio's Taste in Music - November 2021

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει και ο Νοέμβριος άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. loop - halo (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)
Οι θρυλικοί Loop επιστρέφουν δισκογραφικά τον Mάρτη του ’22 με το πρώτο τους full-length album μετά από 32 χρόνια!! “Sonancy” ο τίτλος του δίσκου, “Halo” το πρώτο single.

02. spiritualized - always together with you (antony k fridays 22.00 - 24.00)

03. peter kernel - wow (home/sick sundays 20.00 - 22.00)
Το WOW είναι το πρώτο single από το επερχόμενο άλμπουμ "Peter Kernel & Their Favorite Drummers". Μια συλλογή τραγουδιών που γράφτηκαν σε συνεργασία με έντεκα διαφορετικούς ντράμερ και θα κυκλοφορήσει το 2022. Το WOW συντέθηκε ξεκινώντας από ένα ρυθμικό μέρος που ηχογραφήθηκε από τον Cosmic Neman (Zombie Zombie), χωρίς καμία μουσική αναφορά. Οι Peter Kernel αυτοσχεδίασαν πάνω σε αυτό και βγήκε το WOW. Το single κυκλοφόρησε στις 29/10.

04. idles - car crash (sinnerman thursdays 23.00 - 00.00)
Οι Ιdles έπαθαν Death Grips και εμείς έχουμε πάθει υστερία.

05. boy harsher - town (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)
"That feeling of being enveloped, suffocated, entrapped in a relationship, which in turn manifests into reckless attack. What you love the most can make you into a monster. And that’s what this song is about, being a paralyzed fiend.” Έτσι μας παρουσιάζει το "Tower" η Jae Matthews, προπομπό του άλμπουμ The Runner που αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι Boy Harsher στις 21/01/2022. Ένα κομμάτι το οποίο το ντουέτο δούλευε για χρόνια, όμως βρίσκει δικαιωματικά τη θέση του στην ταινία τρόμου με ομόνυμο του άλμπουμ τίτλο, μεταφέροντας παράλληλα τη ζοφερή και γεμάτη ένταση ατμόσφαιρά της.

06. Gambit of Shame - Signs Were Sure (mutants on parade tuesdays 16.00 - 18.00)
Οι Gambit of Shame πρωτοεμφανιστηκαν στην ιστορική πλέον, συλλογη, The Thing from the Crypt, του 1981,με τοπικες μπαντες απο το Herts, UK(μεταξυ αλλων Sad lovers and giants, S haters, Exhibit a, Mex, etc). Μοιραζοντουσαν μελη με τους Exhibit A κ ο εγκέφαλος του γκρουπ ηταν ο μοναδικος Paul Mex, ή απλα Μex. Εκτοτε συμμετείχαν σε αλλες 3 συλλογες (οι 2 μονο σε κασσετα) κ κυκλοφόρησαν κ ενα 7" το 1982 κ μετα χαθηκαν. O Paul Mex επανενεργοποιηθηκε τα τελευταια χρονια κ ανασυστασε την εταιρία που κυκλοφόρησε την παραπανω συλλογη κ το 7",την Dead Headgehog Enterprises. Πριν απο 2 μηνες ξέθαψε κυριολεκτικά, ακυκλοφορητες, ως επι το πλείστον, δουλειες των Gambit of Shame, κ μετα το remastering κυκλοφορησε ενα cd σε περιορισμενα αντίτυπα με 31(!) κομματια. Εκπληκτικη δουλεια, μια κ αποτελουν ενα απο τα χαρακτηριστικοτερα συγκροτήματα, που εκφράζει τον DIY/Post Punk ηχο των αρχων των 80ς στην Μεγαλη Βρετανία... Με το χαρακτηριστικό αρμονιακι που στρωνει υπεροχα το "χαλακι" για να αναπτυχθει από πανω ολη η υπόλοιπη δημιουργία. Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι κινησαν το ενδιαφέρον του μεγαλου Robert Wyatt, που εκανε την παραγωγη στο 7" οπως κ σε καποια απο τα κομμάτια της εν λογω κυκλοφοριας, προφανώς με σκοπο να κυκλοφορησει ενα LP, που ομως κυκλοφόρησε τελικα εμπλουτισμενο περιπου 40 χρονια μετά!

07. Nilufer Yanya - Stabilise (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)

08. Amyl and the Sniffers - Choices (sail to the hinterland 2nd and 4th monday 16.00 - 18.00)

09. the exbats - ghost in the record store (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)
Στον 10ο χρόνο της πορείας τους οι Exbats, η μπάντα της 20χρονης πλέον Inez (τύμπανα και φωνή) και του πατέρα της, κυκλοφορούν καινούριο δίσκο με μια καθαρή – παρότι ωριμότερης θεματολογίας - 60s αλά Shangri Las pop-garage αισθητική.

10. Bite Me Bambi- I Don't Wanna Be (alternative values thursdays 18.00 - 20.00)
Bite Me Bambi. Ένα καινούργιο Project από τη Καλιφόρνια . Δημιουργήθηκε με μέλη από ιστορικές μπάντες ska όπως Save Ferris, My Superhero, Karate In The Garage και Suburban Legends. Ένα καινούργιο σχήμα λοιπόν ,με ένα καινούργιο album το 2021, Hurry Up And Wait

11. Atarashii Gakko - Free Your Mind (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)
Κορίτσια από την Ιαπωνία με σχολική στολή, need to say more? Happy hormones!

12. Saving Escape - Get Mine (the tell tale trucks every 2nd and 4th wednesday 22.00 - 24.00)
Cincinnati rock band "Saving Escape" started as a basement project in 2014 & in September 2021 released their latest single "Get Mine."

13. Drop on Glass - My Desires Fault (a pillow of secrets mondays 12.00 - 14.00)
Drop on Glass λέγεται το one man band/project του Ιταλού Lorenzo Carlini. Στο παρελθόν ο Lorenzo υπήρξε μέλος σε μέταλ μπάντες. Πλέον ως αυτόφωτος και αυτάρκης μουσικός και δημιουργός, μπορεί να ενταχθεί σε αυτό που καλείται Dark Alternative. Μου θυμίζει τον Σκοτεινό Ρομαντισμό συγκροτημάτων των 90ς - εκείνων που φαντάζομαι θα έπαιζε ο Γιώργος Φακίνος και οι υπόλοιποι dj's του Χοροστάσιου. Το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του Drop on Glass λέγεται "Light as a feather", κυκλοφορεί στις γνωστές πλατφόρμες και το Μαξιλάρι το συνιστά σε όλες τις Ρομαντικές Καρδιές.

14. The Garrys - Get Thee to a Nunnery (irelevant beats fridays 18.00 - 20.00)
Οι The Garrys είναι ένα Canadian surf sister trio, όπως περιγράφουν τους ευατούς τους και κυκλοφόρησαν το 4ο άλμπουμ τους. Σε αυτό γράψανε τραγούδια για ιστορίες που τους αφηγήθηκε η μητερά τους, για τη ζωη σε ενα καθολικό σχολείο εσώκλειστων τη δεκαετία του 60 , κάπου στις ερημιές του Saskatchewan.

15. chastity belt - fear (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)
Η Julia Shapiro, όταν δεν ηχογραφεί κατά μόνας (όπως έκανε πολύ επιτυχημένα φέτος με το καταπληκτικό "Zorked"), μοιράζεται τα στούντιο και τις σκηνές με τις φίλες της Lydia Lund, Annie Truscott and Gretchen Grimm, στην μπάντα τους με το όνομα Chastity Belt. Μετά από απουσία δύο ετών, επιστρέφουν στις αρχές του Δεκέμβρη με την κυκλοφορία ενός διπλού single με τίτλο Fake / Fear.

16. beach house - superstar (dislocated days sundays 12.00 - 14.00 every 1st and 3rd week)
Οι Beach House επιστρέφουν με ένα single σαν κι αυτά που βάζεις στο reapeat στο αυτοκίνητο σου ξεκινώντας μια μεγάλη βόλτα

17. courtney barnett - turning green (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)

18. W. H. Lung - Calm Down (off the record thursdays 20.00 - 22.00)
Οι W. H. Lung εμπνέονται από τη σημερινή... club σκηνή της πόλης τους (Μάντσεστερ) για το δεύτερο άλμπουμ τους. Αν παίξεις κάποιο κομμάτι τους κάπου, οπουδήποτε, θα ρθει κάποιος να σου πει "μπράβο, τι ωραίο".

19. Sababa 5 - Nasnusa - ナスヌーサ (feat. Yurika Hanashima) (eclectic roadtrips sundays 16.00 - 18.00)
Μπορεί μια παρέα μουσικών από το Τελ Αβίβ (Sababa 5) με τραγουδίστρια από το Τόκυο (Yurika Hanashima) να σκαρώσει κομμάτι που θα ξεσήκωνε τους θαμώνες σκυλάδικου επί της οδού Αχαρνών; Μπορεί και παραμπορεί! Από την σειρά επτάϊντσων της λονδρέζικης Batov Records με τίτλo Middle Eastern Grooves που κρύβει πολλά διαμαντάκια.

20. stanley brinks & freshcard - night (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 10.00 - 12.00)

21. Makaya McCraven - Autumn In New York (AKA Spring In Chicago) (expand your mind fridays 13.30 - 16.00)
Σε πολυάριθμα άλμπουμ και mixtape, ο Makaya McCraven έχει αποδείξει τη μαεστρία του στο loop που μοιάζει με τους πιο διάσημους beatmakers του hip-hop, όπως οι J Dilla και Madlib. Με αυτό το "remix" άλμπουμ, "Deciphering The Message", ο ντράμερ και παραγωγός από το Σικάγο ψάχνει στα θησαυροφυλάκια της Blue Note Records για να δώσει μια μοντέρνα εκδοχή σε κλασικά κομμάτια των Art Blakey, Horace Silver, Hank Mobley, Dexter Gordon, Kenny Burrell, και ο Eddie Gale, μεταξύ άλλων.
Εδώ διασκευάζει τη ρομαντική μπαλάντα του Kenny Burrell "Autumn In New York" —από το άλμπουμ του κιθαρίστα του 1958 Blue Lights, Vol. 1— σε ένα υπνωτιστικό αφήγημα με απαλές δονήσεις από χάλκινα πνευστά σε σίγαση.

22. model home - ambition (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)

23. mono - imperfect things (in cool blood fridays 20.00 - 22.00)

24. marta del grandi - totally fine (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)

25. Nick Cave & The Bad Seeds - Heart That Kills You (unbalanced pieces saturdays 18.00 - 20.00)
Το B-sides & Rarities Part II του Nick Cave και της παρέας του κυκλοφόρησε εδώ και λίγες μέρες.Μέσα του υπάρχουν κάποια τραγούδια που σε κάνουν ν'απορείς γιατί δεν κυκλοφόρησαν κανονικά,όπως το Heart That Kills You όπου ο Cave εκφράζει την ανάγκη διαφυγής απο τον τόπο που γεννήθηκε η οδυνηρή ανάμνηση για να καταλήξει στο τέλος πως δεν είναι ο τόπος αλλά η οδυνηρή αυτή ανάμνηση που κουβαλάς μέσα σου όπου κι αν βρεθείς...

26. Arooj Aftab - Mohabbat (Coffee & Captain Sundays , Sundays 10.00 - 12.00)
Ενας υμνος, ενα ghazal προς τον ρομαντικο ερωτα. Her voice, speaks for itself.

27. Donovan - season of the witch (nocturnal ideas tuesdays 12.00 - 14.00)
Μετά το καινούριο του αλμπουμ Lunarian και τη συνεργασία του με τον David Lynch, o Σκωτσέζος Donovan έρχεται με μια νεα ηχογράφηση του πολυαγαπημένου μου Season Of The Witch (σχεδόν 6 δεκαετίες αργότερα!) Γιατί, παρόλο που τελείωσε ο Οκτώβρης, αυτο δε σημαίνει οτι τελείωσε και η νύχτα.

 

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes που μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα του site  Monthly Choises καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us