Μουσικά Νέα

minerva - konserva

ΜΙΝΕΡΒΑ - KONSERVA | 2020 | Νέο άλμπουμ

ΜΙΝΕΡΒΑ - KONSERVA

Οι Μινέρβα κυκλοφορούν το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ. Έχοντας οργώσει την Ελλάδα με τα πιο διασκεδαστικά και γκαζωμένα live και με ένα μόλις EP στα δύο χρόνια ύπαρξής τους κατάφεραν να γίνουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα της σκηνής.

Το συγκρότημα που όλοι στοιχηματίζουν από που μπορεί να πήρε το όνομά του παρουσιάζει με περηφάνια το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Κonserva!

Υπάρχει ήδη στην playlist του Strummer Radio και επίσης το τραγούδι Δράμα ήταν και η επιλογή της εκπομπής Bananafish για τις μουσικές του μήνα - Φεβρουάριος 2020

To “Κonserva περιέχει 10 τραγούδια που ξορκίζουν με εκρηκτικό τρόπο όσα άσχημα συναντάμε στην καθημερινότητά μας.΄ Όλα όσα περιέχει η κονσέρβα που λέγεται Αθήνα. Από την ρουτίνα, το άγχος, την ασχήμια, τα νεύρα, τη στεναχώρια μέχρι τις δυσκολίες των ανθρωπίνων σχέσεων. Ο στίχος, πότε ελληνικός και πότε αγγλικός, είναι ευθύς και άμεσος  (για να μην τον ξεχνάς ποτέ, σαν τα λαϊκά σουξέ ένα πράγμα). Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από τον garage/post-punk ήχο και 60’s αισθητική με δόσεις shoegaze και surf-rock πάντα προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής.

Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση. H πρώτη φάση ήταν δύο ολοήμερα live sessions αναλογικής ηχογράφησης (πομπίνα) στο Artracks Recording Studios τον Φλεβάρη του 2019, και η δεύτερη φάση που εμπεριείχε φωνητικά, κιθάρες, καθώς και mixing στο Suono Studio καλοκαίρι και φθινόπωρο του 2019. Το τελικό mastering έγινε από τον Αμερικανό Nick Townsend στο Costa Mesa (California, US). Το artwork βασίστηκε σε μια φωτογραφία της Ξανθής Γκεσούλη και το επιμελήθηκε ο Bewild Brother.

ΜΙΝΕΡΒΑ Credits Γιώργος Μπάρμπας Ντέξτερm

Αν υπήρχαν τρεις λέξεις που να χαρακτήριζαν τους Μινέρβα αυτές θα ήταν: Μουστάκι, Garage και Μεράκι!

To άλμπουμ κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 12 Φεβρουαρίου και σε συλλεκτικό βινύλιο (μαύρο και έγχρωμο) το Μάρτιο από τη Sound Effect Records - www.soundeffect-records.gr

Ακούστε το εδώ

YouTube | Spotify | Bandcamp

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us