Μουσικά Νέα

O Beck, οι Fontaines D.C. κ.α. διασκευάζουν Daniel Johnston

Πριν απο μερικές ημέρες (11/9/2020) συμπληρώθηκε ένα έτος απο τον θάνατο του αγαπημένου καλλιτέχνη Daniel Johnston. Με αυτή την αφορμή τα Electric lady Studios απευθύνθηκαν σε καλλιτέχνες όπως ο Beck, οι Fontaines D.C., η Waxahatchee και πολλοί άλλοι και τίμησαν τον Daniel Johnston διασκευάζοντας μερικά απο τα τραγούδια του. 

beck 1599949821 269x360

Ο Beck επέλεξε το True loves you in the end, πραγματικά υπέροχη εκτέλεση, έχετε μαζί σας κι ένα χαρτομάντηλο, θα χρειαστεί:  

 Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε όλες τις διασκευές: 

 

 Η λίστα με όλα τα τραγούδια είναι εδώ: 

Jeff Tweedy - "Cold Hard World"
Maya Hawke & Jesse Harris - "Devil Town"
Devendra Banhart - "Dream"
Lucius - "Walking The Cow"
Cut Worms - "To Go Home"
Claud - "Frankenstein Love"
The Lemon Twigs - "Scuttle Butt"
Waxahatchee - "I Had Lost My Mind"
Adam Green - "Casper The Friendly Ghost"
Fontaine’s DC - "I Live My Broken Dreams"
Zella Day - "Some Things Last A Long Time"
Kevin Morby - "Brainwash"

Phoebe Bridgers - "Peek-A-Boo"
Beck - "True Love Will Find You In The End"
Daniel Johnston - "When I Met You"
Jody Seabody & The Whirls - "Worried Shoes"

 Ο Daniel Johnston ήταν ένας αμερικανός τραγουδοποιός και illustrator, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική τη δεκαετία του 1980 όταν εκείνη την περίοδο δούλευε στα Mc Donalds. Αρεσκόταν να μοιράζει τη δουλεία του σε κασσέτες. Ξεκίνησε να γίνεται γνωστός στο ευρύτερο κοινό όταν ο Curt Cobain φορούσε t-shirt με τον δίσκο του Daniel Johnston "Hi, how are you" . 

curt cobain daniel johnston

 

 Η μουσική του Daniel Johnston πατάει πάνω στα είδη lo-fi & anti-folk. Ο ίδιος αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και δυστυχώς το σεπτέμβρη του 2019 μας άφησε καθώς η καρδιά του φέρεται να τον "προδωσε" (κλισέ). Στο παρακάτω link Μπορείτε να δείτε το ντοκυμανταίρ για τη ζωή του "The Devil & Daniel Johnston" (2005).


Φυσικά τα τραγούδια του Daniel Johnston παίζονται συχνά στον strummer radio, οπότε μη ξεχνάτε να συνονίζεστε στον σταθμό ώστε να ακούτε πάντα τη μουσική που αξίζει να κοσμεί κάθε στιγμή της ημέρας σας. Η ζωή είναι μικρή για επαναλαμβανόμενες Playlist με χιτάκια της στιγμής. 

Με πληροφορίες απο Stereogum & wikipedia

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us