Μουσικά Νέα

«Δεν υπάρχει Ζωή και Υγεία χωρίς Ελευθερία»

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και τις μέρες πέριξ αυτής, τις ώρες που δεν θα εκπέμπονται ζωντανές εκπομπές, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε μια ξεχωριστή playlist, φτιαγμένη από τους παραγωγούς του σταθμού μας, με κομμάτια που σχετίζονται –άμεσα ή έμμεσα- με το Πολυτεχνείο.

 1974 Πολυτεχνείο

1974, πρώτη επέτειος του Πολυτεχνείου

Ο Strummer Radio είναι ένας μουσικός σταθμός. Η μουσική συνδέεται με τα συναισθήματα, προσωπικά, συλλογικά. Η μουσική συνδέεται με τη μνήμη, ατομική, συλλογική, ιστορική. Η μουσική εκφράζει απόψεις, ιδέες. Αγαπάει την ελευθερία και έχει συνοδεύσει και αποτυπώσει αμέτρητες εξεγέρσεις, αλλαγές, ιστορικά γεγονότα. Η μουσική, τέλος, αρνείται τις απαγορεύσεις.

Οι παραγωγοί του σταθμού μας νιώθουν την ανάγκη να συμμετέχουν στον εορτασμό όχι μιας απλής επετείου, αλλά μιας ζωντανής μνήμης που εξακολουθεί να νοηματοδοτεί το σήμερα και να νοηματοδοτείται από αυτό. Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου και τις μέρες πέριξ αυτής, τις ώρες που δεν θα εκπέμπονται ζωντανές εκπομπές, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε μια ξεχωριστή playlist, φτιαγμένη από τους παραγωγούς του σταθμού μας, με κομμάτια που σχετίζονται –άμεσα ή έμμεσα- με το Πολυτεχνείο, που μιλούν για τη μνήμη, την αντίσταση, την ελευθερία. Τραγούδια που είτε έχουν γράψει τη δική τους, αυτόνομη, αντιφασιστική ιστορία είτε έχουν συντροφεύσει εμάς και τους φίλους μας σε εποχές σαν τη σημερινή – και όχι μόνο.

1973 Πρωτοσέλιδο

Η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει την ιστορία ούτε τις όποιες κοινωνικές διεργασίες – και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρόφαση για κατάλυση των αυτονόητων. Η ελεύθερη πρόσβαση στον δημόσιο χώρο, τον χώρο όπου κατά κύριο λόγο δημιουργείται και εκφράζεται ο ανθρώπινος πολιτισμός, δεν μπορεί να καταργηθεί με διατάγματα. Πρέπει μόνοι μας να προστατεύουμε την υγεία μας και τα δικαιώματά μας. Το διαχρονικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» έχει πλέον επεκταθεί κατά μία λέξη: «Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία». Μαζί με αυτό, δεν γινόταν να απουσιάζει και το: «Δεν υπάρχει Ζωή και Υγεία χωρίς Ελευθερία».

Όπως μας συντρόφευε τόσο καιρό, η μουσική θα μας συντροφεύει και τώρα σε όλους τους αγώνες για την πραγματοποίηση αυτών των συνθημάτων, και ακόμα παραπέρα…

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us