Μουσικά Νέα

new-songs-november-2020

Strummer Radio's Taste in Music - Nov 2020

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Νοέμβριο μουσικές που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

 Νέες κυκλοφορίες απο Bruce Springsteen, Woodkid, Nosaj Thing, black country, new road όπου επιτέλους ανακοίνωσαν νέο δίσκο για το Φλεβάρη του 21 στη Ninja Tunes, ντεμπούτο δουλειές οπως των Sweeping Promices, ελληνικές συμμετοχές απο τους Alien Mustangs, Post lovers και τον Good Job Nicky, και πολλά άλλα κρυμμένα ή μη διαμάντια.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. geomantra - spires that in the sunrise rise (lost daylight thursdays 12.00 - 13.00)

Επανάληψη, μήτηρ πάσης μαθήσεως, και η ζωή να κάνει κύκλους. Αν όλο αυτό σας ακούγεται, σας μοιάζει γνώριμο είναι γιατί το έχετε ξαναζήσει. Οι Spires That In The Sunset Rise από το Γουισκόνσιν μας προσκαλούν σε έναν ενεργό διαλογισμό, σε μια διερεύνηση του χρόνου.


02. enrique rodriguez and the negra chiway band - paso firme (radio tangier thursdays 16.00 - 18.00)

Ξεκκινώντας από το Σαντιάγο της Χιλής, ο Εnrique Rodriguez και η Negra Chiway Band του ή αλλοιώς: υπνωτικά πιάνο riffs, δυνατά χάλκινα και φλάουτα, μια στρατιά από latin κρουστά και εθιστικές ψαλμωδίες συνδυάζονται σε ένα μίγμα afro-κεντρικής jazz των '60ς, απωανατολικής πνευματικότητας και λατινοαμερικάνικης ρυθμολογίας.


03. cosmic vibrations feat. dwilight trible - OLBAP(music not for braindead tuesdays 16.00 - 18.00)

Ντεμπούτο άλμπουμ για τους Αμερικάνους Cosmic Vibrations. Βαθιά διαισθητική spiritual jazz. Στα φωνητικά ο μέγιστος Dwight Trible !!! [Cosmic Vibrations ft. Dwight Trible-Pathways&Passages, 2020]


04. loma - octillo (mid-western midi mondays 23.00 - 00.00+)

Πολύ όμορφη δουλειά από την δεύτερη κυκλοφορία του τρίο από το Τέξας στο οποίο συμμετέχει ο Jonathan Meiburg γνωστός και ως Shearwater και ιδρυτικό μέλος των Okkervil River.


05. ana roxanne - suite pour l'invisible (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)

Εμπνεόμενη από τις έννοιες της ομορφιάς και μιας ρευστής ταυτότητας, η Anne Roxanne δημιουργεί στο νέο της άλμπουμ "Because of a Flower" (η προηγούμενη κυκλοφορία της ήταν το περσινό της EP) ambient ηχοτοπία που διασχίζεις διστακτικά αφού είναι τόσο αιθέρια και διάφανα που φοβάσαι μην σπάσουν.


06. nosaj thing - opal (eclectic roadtrips sundays 14.00 - 16.00)

Blink and you'll miss it καθώς διαρκεί μόλις δύο λεπτα το εναρκτήριο κομμάτι από το νέο EP No Mind του παραγωγού Nosaj Thing (κατά κόσμον Jason Chung από το LA) αλλά ενσωματώνει τόσο όμορφα τις επιρροές του (Boards Of Canada, 90s electronica) που δεν γινεται να μην θες να το ακούς ξανα και ξανά.


07. good job nicky - january 8th (G-VIBES saturdays 14.00 - 16.00)

Μία υπέροχη δουλειά με την υπογραφή του Ερμή Γεραγίδη στη μίξη, το μάστερινγκ και τη σύνθεση. Μία υπέροχη αρχή για τον νεαρό καλλιτέχνη good job nicky.


08. oliver coates - butoh baby (ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ sundays 22.00 - 24.00)

Καινούργια δουλειά του Βρετανού τσελίστα. Εδώ αφήνει (προσωρινά;) τη νοσταλγική idm και τη σύγχρονη σύνθεση και παρουσιάζει κάτι σαν συναισθηματικό drone.


09. lapalux - data demon (dislocated days sundays 20.00 - 22.00)


10. black country new road - science fair (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)

Το "Sunglasses" ήταν μόνο η αρχή.. Μετά από πολλούς μήνες προσμονής, οι Black Country, New Road ανακοινώνουν επιτέλους το ντεμπούτο τους album "For the first time" (5/2/21 στη Ninja Tune) και μας δίνουν το "Science Fair". Η απόλυτη μπάντα για το 2021


11. klein - no more shubz (deliberate wanderings thursdays every 2nd week 22.00 - 23.00)

Νιγηριανών καταβολών και διαμένουσα στο νότιο Λονδίνο, η Klein, είναι η παραγωγός και τραγουδίστρια που ξεβούλωσε τ' αυτιά μου τελευταία. Αλλιώς wooow!!


12. rymden - the life and death of hugo drax (expand your mind wednesdays 14.00 - 16.00)

Το νέο τους άλμπουμ "Space Sailors" έχει τα στοιχεία Prog και Fusion, που ήδη γνωρίζετε, από το προηγούμενο τους "Reflections and Odysseys" αλλά με διαφορετικά χρώματα, με μια ποικίλη ηχητική παλέτα μιας φοβερής μελωδίας ενός συνδυασμού μπάσου και πλήκτρων, ηχητικών λεπτομερειών της 60's Psychedelia και Punk.
Mες σε βουητά, που όλο αναπηδούν εξερευνητικά στη θύμιση του Hugo Drax, του μεγαλομανή χαρακτήρα της ταινίας James Bond: Moonraker, που επιδιώκει να καταστρέψει ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή εκτός από μια μικρή ομάδα προσεκτικά επιλεγμένων ανθρώπων, τόσο αρσενικών όσο και θηλυκών, που θα άφηναν τη Γη με έξι ακάτους και θα έβρισκαν καταφύγιο σε έναν διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη.
 
13. is bliss - belong (home/sick sundays 16.00 - 18.00)

Ο «ύμνος» Belong από το άλμπουμ “Strange communication” (2019) των Is Bliss. Με επιρροές από Slowdive, αγαπημένους Spacemen 3 και Verve οι Is Bliss κάθε άλλο παρά ευδαιμονια ενεπνευσαν στην ψυχοσυγκρότηση μας.

 

14. witchwut - submarino (antony k fridays 22.00 - 24.00)


15. a. swayze & the ghosts (sail to the hinterland mondays 2nd & 4th week)

Με δύναμη από την Τασμανία, οι garage punks με πολιτικό στίχο Α. Sawyze and the Ghosts έβγαλαν το εξαιρετικό ντεμπούτο τους αυτό τον Σεπτέμβριο.


16. farewell forever - katatovia (the tell tale tracks tuesdays 20.00 - 22.00)


17. BFRND - sunglasses at night (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

Ο Γάλλος Loik Gomez ή BFRND, στενός συνεργάτης του Demna Gvasalia και υπεύθυνος για τη μουσική επένδυση των fashion shows του οίκου Balenciaga, φέρνει το ούτως ή άλλως αγαπημένο μας dance hit του Corey Hart στο δυστοπικό σήμερα. Ένα cover που ως τώρα, δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν.


18. sweeping promises - hunger for a way out (sinnerman sundays 2nd and 4th week)

Οι Sweeping Promices μας έρχονται απο τη Βοστόνη, κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό τον πρώτο τους δίσκο, παλιό καλό ορθόδοξο Post Punk, όπου ακολουθούν τη κλασσική δοκιμασμένη συνταγή: Μπασογραμμή τσίχλα στον εγκέφαλο, θελτικά γυναικεία φωνητικά (βλέπε au Pairs, The Organ). Το αποτέλεσμα τέλειο.


19. fatal blow - proud boys. proud of what (alternative values thursdays 18.00 - 20.00)

Οι Fatal Blow ξεκίνησαν ως ένα side project των γνωστών μας Oppressed. Έχουν καινούργιο Album το 2020, με άλλο line up , το Generals & Soldiers. Από αυτό λοιπόν το album ξεχώρισα το Proud Boys, Proud of what . Σε αυτό το κομμάτι , η παρέα ¨ασχολείται¨με τους Αμερικάνους νέο-ναζί Hipsters που στηρίζουν τον απερχόμενο, πρόεδρο της Αμερικής Donald Trump.


20. the notwist, saya - ship (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Γερμανοιαπωνικός άξονας, krautrock sushi κι άλλα σχετικά αποτυχημένα ειρωνικά σχόλια μπορεί να κάνει κανείς για αυτή την "συμμαχία" (νάτο πάλι!) των γερμανών Notwist με την τραγουδίστρια των γιαπωνέζων Tenniscoats, Saya. Η ουσία όμως παραμένει: πρόκειται για ένα πολύ αξιόλογο κομμάτι.


21. heather trost - jump into the fire (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)

Γνωστή από τη συμμετοχή της στους hawk & hawksaw και τους beirut απομακρύνειται από τους ήχους των Βαλκανίων για να μπει σε ένα kraut σύμπαν στο καινούργιο της lp. 


22. alien mustangs - illusions (mind flowers saturdays 22.00 - 24.00)

Η επιλογή μου για τον Νοέμβριο έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Οι Alien Mustangs κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο το 2ο τους album με τίτλο Beat of The Earth από την Cardinal Fuzz και την Little Cloud Records.


23. nadine shah - ukranian wine (shalala - radio travelling sundays 10.00 - 12.00)

3ο άλμπουμ της Βρετανίδας, νορβηγοπακιστανικής (sic) καταγωγής, ερμηνεύτριας - μουσικού - τραγουδοποιού Nadine Shah. Το Indie rock μπλέκεται με τη jazz, το post-punk και τη folk rock. Οι στίχοι της αγγίζουν θέματα όπως : ψυχική υγεία, angst και κοινωνικοί ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας, προσφυγική κρίση κ.α. Ένα, εν γένει, εξαιρετικό κοινωνικό σχόλιο, δια χειρός μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες τραγουδοποιούς των τελευταίων χρόνων.


24. woodkid - goliath (no credits fridays 12.00 - 14.00)

Ο Woodkid επιστρέφει με καινούργιο άλμπουμ ("S16") μετά από πέντε (5) χρόνια, και είναι τόσο καλό όσο περιμέναμε.


25. margaritas podridas - ceremonia (pan galactic rock blaster sundays 1st and 3rd week)

Μια καινουρια ανακαλυψη απο το Μεξικο ειναι η επιλογη του μήνα, οι Margaritas Podridas με το Ceremonia


26. nicholas merz - drifting palomino (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Το Drifting Palomino του Nicholas Merz είναι από εκείνα τα τραγούδια που ενώ μου καρφώνονται στο μυαλό δεν καταφέρνω να τα σιγοτραγουδήσω μόνος ποτέ. Mόνη λύση η ψηφιακή αγορά (μέχρι την κυκλοφορία του βινυλίου) κι έπειτα στο repeat


27. movastro - αεροσυνοδοί (wednesdays 20.00 - 22.00)
28. post lovers - on the pill (a pillow of secrets mondays 12.00 - 14.00)

Επιτέλους ένα τραγούδι με Γερή μελωδία! Απλή, που καρφώνεται στο μυαλό και σου επιτρέπει να την μουρμουράς στο δρόμο, στο δωμάτιό σου, οπουδήποτε. Χωρίς σκέψη το αγαπημένο μου τραγούδι από αυτή την -για λάθος λόγους- αλησμόνητη χρονιά είναι το "On the pill" από τις Post Lovers. Από την πάντα δραστήρια Inner Ear.


29. cady road - routine (seveneleven mondays 22.00 -23.00)
30. mxmtoon - bon iver (nocturnal ideas tuesdays 12.00 - 14.00)

Λιγο διαφορετικο απ' ο,τι εχουμε συνηθισει στην εκπομπη, αλλα παντα θα εχω αδυναμια στη φωνη της mxmtoon και την θετικη ενεργεια που βγαζει. Το πρωτο τραγουδι απο το ολοκαινουριο EP της, Dusk.


31. bruce springsteen - last man standing (unbalanced pieces saturdays 18.00 - 20.00)

Νέος δίσκος απο τον Bruce Springsteen έναν χρόνο μετά το "Western Stars".Ηχογραφημένο μέσα σε 5 μέρες σε καιρό καραντίνας το "Letter To You" είναι οτι καλύτερο κυκλοφόρησε το Boss τα τελευταία χρόνια και το "Last Man Standing" το πιο αγαπημένο και αντιπροσωπευτικό του δίσκου αλλά και του Bruce γενικότερα γιατί θεωρείται ένας απο τους τελευταίους εναπομείναντες αυθεντικούς της γενιάς του αν οχι ο τελευταίος...

 

 Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes για τον μήνα ΟκτώβριοΣεπτέμβριο,  Αύγουστο, Ιούλιο,  Ιούνιο,  Μάιο, Απρίλιο, Μάρτιο, καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @ Shotlist για την εισαγωγική φωτογραφία. 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us