december-playlist

Strummer Radio's Taste in Music - Dec 2020

Οι παραγωγοί του Strummer Radio επιλέγουν για το μήνα Δεκέμβριο μουσικές που άκουσαν το τελευταίο διάστημα και ξεχώρισαν. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. big blood - hemaven or south portland (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)
02. phoebe bridgers - if we make it through december (seveneleven mondays 22.00 - 23.00)
03. tyler childers - long violent history (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)

Συνδέοντας τον αιματηρό αγώνα των λευκών - κυρίως -  ανθρακωρύχων της γενέτειράς του ενάντια στην εκμετάλλευση των μεγαλο-εταιρειών με τις διεκδικήσεις των Αφρό-Αμερικανών απέναντι στην αστυνομική βαρβαρότητα για κοινωνική ισότητα, o Tyler Childers δεν γεφυρώνει μόνο το παρελθόν με το παρόν της χώρας του · επιδεικνύει αληθινή αλληλεγγύη με φόντο μελωδικούς country ήχους που αντηχούν πέρα από το  Kentucky.


04. lucia cadotsch - speak low II (expand your mind wednesdays 14.00 - 16.00)

Το ντεμπούτο της Lucia Cadotsch το 2016 Speak Low παρουσίασε την ασυνήθιστη πρόταση της νεαρής Ελβετής μουσικού, που τραγουδά τα κλασικά με μια απίστευτη αγνότητα μαζί με δύο Σουηδούς αυτοσχεδιαστές. Με αυτό το τραγούδι, πρώτα, αναζωογονεί και αποσυνθέτει του 1939 το
Bing Crosby - What’s New?, με τον τενόρο σαξοφωνίστα Otis Sandsjö και τον μπασίστα Petter Eldh να κινούνται σ' ένα άυλο τοπίο που οριοθετεί ένα τραχύ μπάσο, με κούφιες αποχρώσεις παραφωνίας κι αντιστροφών. Έπειτα, χωρίς οι σύντροφοί της να ρίξουν το ρυθμό, μπαίνει σε μια ξέγνοιαστη ολίσθηση του τραγουδιού του Tony Williams - There Comes a Time από το 1980. Με τo άλμπουμ Speak Low II, φέρνει στο προσκήνιο τον κρυστάλλινο λυρισμό της, περισσότερο από τον προκάτοχό του, χωρίς ποτέ να περιορίζει τις ελευθερίες των συνεργατών της, με μια χαριτωμένα προσωπική -μ' έναν έξυπνο, πρωτότυπο και εφευρετικό τρόπο- ευπρόσιτη άποψη..

05. rob mazurek, exploding star orchestra - parable of inclusion (mid-western midi mondays 23.00 - 00.00+)
Ο Rob, εξαιρετικός κορνετίστας με τεράστια συμβολή στον διάσημο "ήχο του Σικάγο" των '90 και με συνεργασίες όπως Tortoise, Stereolab, Jim O'Rourke etc. μαζεύει 11 μόλις μουσικούς και γράφει ένα από τα ομορφότερα άλμπουμ της χρονιάς που σε λίγο τελειώνει..
 


06. the jonathan doyle swingtet live - strange mascinations 1 (Οne (+1) O' Clock Jump thursdays 14.00 - 16.00)

Ο σαξοφωνίστας, κλαρινετίστας, μπάσο σαξοφωνίστας, συνθέτης και διασκευαστής Jonathan Doyle από τις ΗΠΑ είναι ένας δραστήριος μουσικός με σχήματα όπως το Jonathan Doyle Quintet και Jonathan Doyle Sextet. Το κομμάτι αυτό κυκλοφόρησε από το Quintet το 2016, όμως μόλις πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και μια live εκτέλεση από περιοδεία του Swingtet στην Σεούλ. 


07. martin rude & jacob scott duo - aurelius dye (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
08. population II - attraction (antony k fridays 22.00 - 24.00)
09. beuatify junkyards - dupla exposicao (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)

Απο τη λισαβόνα ενα γκρουπ που αναμιγνύει τη british folk των 70ς με τη tropicalia σε ενα  τραγουδι που θυμιζει εντονα broadcast. Το κομματι αυτο ειναι προπομπος του αλμπουμ τους με τιτλο cosmorama που θα βγει στις αρχες του 21.


10. kit sebastian - ennui (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 11.00 - 12.00)
11. king gizzard & the lizard wizard - intrasport (a pillow of secrets mondays 12.00 - 14.00)

Οι King Gizzard & The Lizard Wizard είναι, ίσως, το πιο περπετειώδες ροκ σχήμα του σήμερα. Ο Φρανκ Ζάππα θα τους καμάρωνε!


12. fela anikulapo kuti - international thief thief (armonica & mo black mix) (radio tangier thursdays 16.00 - 18.00)

Με τα μπούνια μέσα στο top-10 των maxi singles για αυτή τη χρονιά: στο International Thief Thief, ο νονός του afrobeat Fela Kuti εξαπολύει τα βέλη της κριτικής του ενάντια σε πολιτικούς και επιχειρηματίες ενώ οι Armonica & MoBlack το μετατρέπουν σε έναν ultraχορευτικό παιάνα με σκοτεινά synths, tribal φωνητικά και τις λέξεις του Fela να κόβουν σαν λεπίδι...


13. holy fuck ft alexis taylor - luxe (home/sick sundays 16.00 - 18.00)

Καναδικη electropop αποδραση... διακριτικη υπενθυμιση της χορευτικης σκηνης της δεκαετιας του 90... σε τεχνικολορ παντα
«I’d like to scrap all of this / And start over again»


14. billy nomates - call in sick (to beat the devil fridays 18.00 - 20.00)


15. clipping - say the name (eclectic roadtrips sundays 14.00 - 16.00)

Από το 4ο αλμπουμ του γκρουπ από το Los Angeles με τίτλο Visions Of Bodies Being Burned (Sub Pop), το επηρρεασμένο από 90s Ηorrorcore αλλά και με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις δυστοπικό rap των clipping. ειναι το πιο ταριαστό soundtrack για το εκτεταμένο διαρκές επεισόδιο Black Mirror που πρωταγωνιστούμε όλοι μαζί εδώ και περίπου ένα χρόνο.


16. na noise - sun stone air (off the record thursdays 20.00 - 22.00)

Γυναικείο fuzz-pop ντουέτο από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας, με ένα θαυμάσιο ντεμπούτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε φέτος τον Νοέμβριο.


17. la femme - disconnexion ( Psychotic Reactions mondays 1st & 3rd week)

Οι (πάρα πολύ) γνώριμοί μας La Femme από τη Γαλλία, έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν μια σειρά από singles τα οποία θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο τρίτο άλμπουμ τους για το οποίο δε γνωρίζουμε και πάρα πολλά. Παρ' όλα αυτά, με το αγαπημένο ψυχεδελικό και κωμικό/σατιρικό τους στυλ, για ακόμα μία φορά μας δίνουν soundtrack για την παράλογη καθημερινότητα που ζούμε. Από τα singles ξεχωρίζει το Disconnexion, με ένα βίντεο κλιπ στο οποίο πρωταγωνιστεί μια φιγούρα που παραπέμπει σε καρικατούρα του Μισέλ Φουκώ, περιτρυγιρισμένη με φουτουριστικά πρόσωπα και κλόουν με μπάντζο. Αν μπερδευτήκατε ήδη, ένα κλικ θα σας πείσει 


18. clio - ai je perdu la nord (no credits fridays 12.00 - 14.00)

Η αγαπημένη του No Credits Clio επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο, πολύ όμορφο single-άκι, όπου βέβαια και πάλι χάνεται κάπου αλλά εμάς δε μας νοιάζει και τόσο, θα τον βρει το δρόμο της, αρκεί νασκεφτεί να ρωτήσει κάποιον από το συνεργείο της παραγωγής του video clip!


19. nick cave - jubilee street (idiot prayer version) (unbalanced pieces saturdays 18.00 - 20.00)

Με την κυκλοφορία του Idiot Prayer o Nick Cave δίνει μια ανάσα στο διψασμένο κοινο έστω και μέσα απο την οθόνη.22 συνθέσεις απο το πρόσφατο "Ghosteen" αλλά και τις παλιότερες δουλειές του Cave με τους Bad Seeds και τους Grinderman σε απογυμνωμένες εκτελέσεις με πιάνο και φωνή,όπου έστω και με δυσκολία εγώ προσωπικά θα ξεχώριζα αυτήν την ανατριχιαστική toy "Jubilee Street" ...


20. blue peax - οι χειρότεροι είναι διψασμένοι για νίκες (sinnerman sundays 2nd and 4th week)

Ο/Οι Beatmakers Blue Peax παίρνουν αποσπάματα διαλόγων απο την ταινία οι Απόντες του Νίκου Γραμματικού, σαμπλάρουν Aphrodite's Child, και δημιουργούν ένα μικρό έπος, ιδίως σε όσους έχουν μείνει στιγματισμένοι απο το μεγαλείο της συγκεριμένης ταινίας. 


21. tindersticks - you'll have to scream louder (nocturnal ideas tuesdays 12.00 - 14.00)

Ολόφρεσκο! Οι Tindersticks ανακοίνωσαν το επερχόμενο άλμπουμ τους, Distractions, με ένα ολοκαίνουργιο single "You'll Have to Scream Louder", cover των Television Personalities. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι οι στίχοι είναι κατάλληλοι για τη σημερινή εποχή της απομόνωσης, της αγανάκτησης και της αποξένωσης.


22. ariel pink - she's gone (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Tα αρχεία του πολυαγαπημένου Ariel Pink κυκλοφορούν σιγά - σιγά και αποκαλύπτουν διαμάντια όπως το She's gone που με τη σπιτική του ηχογράφηση διατηρεί αναλλοίωτο το 60s feeling


23. dehd - letter (sail to the hinterland mondays 2nd & 4th week)

Στο τρίτο άλμπουμ τους ‘Flower of Devotion’, οι Dehd από το Chicago επιστρατεύουν τα ελαστικά φωνητικά της Emily Dehd, τις reverb κιθάρες τους και μια πιο γυαλισμένη παραγωγή για να φτιάξουν ένα γευστικότατο μείγμα surf rock, shoegaze και dream pop 


24. courting - popshop! (delicasseten mondays 20.00 - 22.00)

Πιτσιρικάδες από το Liverpool με μόλις 4 τραγούδια στο ενεργητικό τους ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP τον ερχόμενο Απρίλη. The North Will Rise Again!


25. the chap - guitar messiah (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Οι αγαπητοί μου The Chap παρουσιάζουν σε ένα οπτικοακουστικό lo-fi ...blockbuster μια Συναυλία Αυτοαπομόνωσης μεταξύ Βερολίνου και Λονδίνου, απόσπασμα της οποίας επιλέγω για το mixtape του Δεκεμβρίου. The Chap - Guitar Messiah (from the OST "The Chap live at home")


26. mere women - romantic notions (deliberate wanderings thursdays every 2nd week 22.00 - 23.00)

Οι Αυστραλοί Mere Women έδωσαν το τρίτο κομμάτι Romantic Notions, από το ομότιτλο επερχόμενο τέταρτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021. Είχαν προηγηθεί τα κομμάτια Spell το 2018 και W.Y.G. το 2019. Ωριμότεροι αλλά εξίσου συγκλονιστικοί, συνεχίζουν να μας συγκινούν και γι αυτό εξακολουθούμε να τρέχουμε από πίσω τους πιστά...


27. 45 adapters - now or never (alternative values thursdays 18.00 - 20.00)

Καινούργιο single για τους Αμερικάνους 45 Adapters . American Oi! από το Brooklyn της Νεας Υόρκης . Περιλαμβάνετε στην καίνουργια σύλλογή της Pirates Press Records

 

 Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes για τον μήνα ΝοέμβριοΟκτώβριοΣεπτέμβριο,  Αύγουστο, Ιούλιο,  Ιούνιο,  Μάιο, Απρίλιο, Μάρτιο, καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

ΥΓ. Ευχαριστίες @ wimvanteinde για την εισαγωγική φωτογραφία. 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us