Μουσικά Νέα

Παρουσίαση δίσκου: “Gimme a hand” από τον Moa Bones (CD & digital, Gal&PatRecords 2023)

του Κώστα Μαζιώτη

Moa Bones τιτλοφορείται το προσωπικό καλλιτεχνικό όχημα του Δημήτρη Αρώνη. Είναι τραγουδοποιός, πολυοργανίστας και μουσικός παραγωγός με πολλά χιλιόμετρα στην αθηναϊκή ανεξάρτητη σκηνή – οι πιο παλιοί θυμόμαστε ότι έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε στην αξέχαστη γκρουπάρα τους Modrec. Το 2015 είχα ενθουσιαστεί με το τότε άλμπουμ του με τίτλο “Spun”. Εκεί έπαιζε όμορφα φολκ τραγούδια βασισμένα στην ακουστική κιθάρα του. Τις 3 Νοέμβρη κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο “Gimme a hand” και για ακόμη μια φορά είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος.

Κατ΄ αρχάς, στο καινούργιο άλμπουμ έχουμε πλούσιες ενορχηστρώσεις και ηλεκτρικό ήχο. Ο ίδιος παίζει τα πιο πολλά όργανα – κιθάρες, μπάσα, πλήκτρα, ντραμ μασίν κλπ – αλλά ταυτόχρονα έχει και κάποιους φίλους που δίνουν ο καθένας και η καθεμιά τον δικό τους τόνο. Σε ό,τι αφορά στις συνθέσεις έχουμε ζηλευτή ποικιλία ειδών, από το southern rock, στο κλασικό αλτέρνατιβ, από την ονειρική ψυχεδέλεια στην φολκ ποπ τραγουδοποιεία – γενικά η δεκαετία του ‘60 είναι παντού με θαυμαστά αποτελέσματα. Αυτό το “δροσερό” ύφος σπάει από τραγούδια σαν το “Nocturnal” που θυμίζει κάποια από τις πιο φίνες στιγμές του Τομ Γουέιτς. Κορυφαία για μένα στιγμή είναι το “Virous” με ήχους που θυμίζουν μέλοτρον και προς το τέλος του κομματιού “απογειωνόμαστε”.

Γενικά πρόκειται για σπουδαία και καλοδεχούμενη δουλειά. Συνιστώ σε κάθε φίλο της ροκ μουσικής που δεν έχει κολλήσει στους Περπλ και τους Ζέπελιν, να στηρίξει αυτή τη δουλειά. Μάλιστα αξίζει να αποκτήσει κανείς το CD για το όμορφο εξώφυλλο αλλά κι επειδή εκεί θα βρει τους καταπληκτικούς στίχους των τραγουδιών. Αγαπημένες μου στιγμές, πέρα από το “Virous”, το “Nocturnal αποτελεί και το εναρκτήριο τραγούδι με τίτλο “Inevitable” όπου ο Δημήτρης περιγράφει με απλά και ξεκάθαρα λόγια το τι συμβαίνει στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Άπειρα μπράβο!

Bandcamp - https://moabones.bandcamp.com/
Spotify - https://bit.ly/40qc29F
Facebook - /moabones
Instagram - /moa_bones

του Κώστα Μαζιώτη
όπως πρωτοδημοσιεύτηκε στη σελίδα “Τοποτηρητής

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us