Μουσικά Νέα

I'm Stranded: άλλος ένας μεγάλος έφυγε, Chris Bailey

Το βράδυ του Σαββάτου , ανακοινώθηκε ο θάνατος του Chris Bailey, μιας ακόμη εμβληματικής προσωπικότητας του rock’n’roll. Ο Bailey ήταν 65 ετών.

bailey_1.pngΗ αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ο Bailey γεννήθηκε στο Nanyuki, αποικία της Κένυας, από Ιρλανδούς γονείς. Μεγάλωσε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μέχρι την ηλικία των επτά ετών, όταν η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αυστραλία. Η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Ινάλα στο Μπρισμπέιν του Κουίνσλαντ. Μαζί με την αδελφή του Μάργκαρετ, φοίτησαν στο Inala State High School, στο Oxley State High School και στο Corinda State High School, όπου ήταν επίσης μαθητές οι Ed Kuepper και Ivor Hay.

Δημιούργησε τους The Saints το 1973 στο Μπρίσμπεϊν μαζί με τον κιθαρίστα Ed Kuepper και τον ντράμερ Ivor Hay, μετά τη γνωριμία τους στο σχολείο. Οι The Saints άνοιξαν πραγματικά το δρόμο για την πανκ ροκ μουσική σκηνή της Αυστραλίας, καθώς έγιναν το πρώτο πανκ συγκρότημα εκτός ΗΠΑ που κυκλοφόρησε δίσκο με το ντεμπούτο τους "(I'm) Stranded", ένα τραγούδι για το πώς μεγάλωναν στο Μπρίσμπεϊν. Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος (I'm) Stranded ήρθε αργότερα το 1977, ενώ ακολούθησαν με μεγάλη ταχύτητα τα Prehistoric Sounds και Eternally Yours του 1978.

Το 1991, ο Bailey δημιούργησε τους Chris Bailey Combo, το οποίο περιλάμβανε τους Paul Hester, Nick Seymour και Dror Erez, καθώς και μια σειρά από καλεσμένους μουσικούς.
Το Demons ήταν το δεύτερο σόλο άλμπουμ του Bailey, που ηχογραφήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί, όπου είχε σταλεί από την TVT Records. Το Savage Entertainment κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1992. Το 1993bailey_saints.jpg, ο Bailey έγραψε και ηχογράφησε με την Johnette Napolitano των Concrete Blonde, συμπεριλαμβανομένης μιας επανεπεξεργασίας του τραγουδιού "All Fools'Day".

Το τέταρτο σόλο άλμπουμ του Bailey, 54 Days... at Sea, ηχογραφήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας και κυκλοφόρησε το 1994. Συμμετείχαν οι Βολιβιανοί folk μουσικοί Mundo Folk, τους οποίους ο Bailey είχε δει να παίζουν σε μουσικές σκηνές όταν επισκέφθηκε φίλους του στη Σουηδία το προηγούμενο έτος. Οι Σουηδοί μουσικοί Eddie Nyström (κιθάρα), Magnus Börjeson (μπάσο) και Stellan Colt (ντραμς) παρείχαν τη ροκ βάση για το άλμπουμ. Για τη συλλογή Earth Music, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1994, ο Bailey συνεισέφερε μια διασκευή στο "Not Even Close" του Tim Finn.

Μετά από αρκετά χρόνια σόλο καριερας, ο Bailey αναβίωσε τους Saints για να ηχογραφήσει το Howling το 1996. Αυτό το άλμπουμ ακολούθησαν τα Everybody Knows the Monkey (1998), Spit the Blues Out (2002), Nothing is Straight in My House (2005), Imperious Delirium (2006) και King of the Sun (2012-Αυστραλία, 2013-Ευρώπη) τα οποία ηχογραφήθηκαν όλα υπό το όνομα των Saints.

 Jim Bull 
Mutants on Parade
κάθε Τρίτη 16:00 - 18:00

 

 

 

 

 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us