Η συναυλία της αγαπημένης Kristin Hersh στην Αθήνα

μέσα από τα μάτια (και τα αυτιά) έξι παραγωγών του Strummer Radio.

 

Μια διπλή διάσειση έπειτα από ένα ατύχημα με το ποδήλατό της έφεραν τη νεαρή Kristin αντιμέτωπη με την πρώτη από μια σειρά νευρολογικές διαταραχές: "...όλα τα ακουστικά ερεθίσματα θα μεταμορφώνονταν σε ηχητικό λεξιλόγιο, σε τέτοιο βαθμό που οτιδήποτε άκουγα σχημάτιζε συλλαβές και τύμπανα. Και έπειτα όλα θα μετασχηματίζονταν σε λέξεις" θα πει για εκείνη την περίοδο που - δεκαπεντάχρονη ακόμα - σχημάτιζε με την κολλητή και ταυτόχρονα ετεροθαλή της αδελφή Tanya, τις Throwing Muses. 1981.

2022, 24η Μαΐου, Gazarte: Kristin Hersh & Fred Abong 

about last night…Η Kristin Hersh εύθραυστη κ δυνατή μαζί, με τη χθόνια χαρακτηριστική χροιά της φωνής, παράγει δονήσεις γλυκόπικρες “και τώρα θα σας παίξω κάτι  χαρούμενο” έλεγε- και αναδύθηκαν κόσμοι προ- και μετα covid και γνωστοί κ φίλοι κ σύντροφοι στροβιλίζονται μέσα τους…”till I wake your ghost” …Home/Sick, (Κυριακή, 20:00–22:00)

Kristin_Hersh_0.jpg

Αυτο που σε ξαφνιάζει και συνάμα συναρπάζει με την Kristin Hersh είναι η αμεσότητα και μοναδική χροιά στη φωνή της. Μιά αίσθηση εξωτικής ευτυχίας που μας προσέφερε το γεγονός οτι η φωνη λάιβ ήταν τόσο μα τόσο πιο εντυπωσιακή από τις μουσικές παραγωγές της. ...Pangalactic Rock Blaster, (κάθε δεύτερη Κυριακή, 12:00-14:00)

 

Σε ένα clean cut συναυλιακό περιβάλλον που κατά τη γνώμη μου δεν της ταίριαζε – μα αναγνωρίζοντας τον καλό του ήχο - η αγαπημένη Kristin Hersh μας προσκάλεσε συνοδεία της κιθάρας της, σε εκείνον τον περίεργο, ολόδικό της περίεργο κόσμο για τον οποίο τραγουδά 40 χρόνια τώρα. Οι πιστότεροι εκ των θεατών εισήλθαμε εκουσίως, οι λοιποί κουβέντιαζαν ανεκδοτολογώντας ενοχλητικά και τσουγκρίζοντας τα κολωνάτα ποτήρια τους. Για την ιστορία την εμφάνιση της κ. Hersh προλόγισε μουσικά ο σύντροφός της & άλλοτε μπασσίστας των Throwing Muses, Fred Abong σε χαμηλότονα – ταιριαστά κατ’ εμέ – μονοπάτια. ...lemonostiftis, (Παρασκευή, 10:00-12:00πμ)

Kristin_Hersh_5.jpg

I think last night
You were driving circles around me

Σχετικά με χθες το βράδυ: στα υπερ-θετικά, η φωνή της Kristin Hersh που ακόμα μας συνεπαίρνει, η εξαίσια ακουστική του χώρου μα πάνω απ’ όλα η υψηλής τέχνης τραγουδοποιία της Kristin που αναδείχτηκε περίφημα στις άρτιες εκτελέσεις των τραγουδιών που επέλεξε να μας παρουσιάσει. Στα αρνητικά ο αποστειρωμένος χώρος του gazarte roof, παράταιρος για την εμφάνιση των Hersh και Fred abong (support), το ίδιο και τα λιγοστά spot απ’ όπου θα μπορούσες να απολαύσεις ανενόχλητος το συναυλιακό γεγονός. … I think last night… αν έβρισκες το σωστό σημείο (βλ. τραπέζι 21) όπου θα μπορούσες να παραβλέψεις τόσο το θορυβώδες κοινό όσο και την υποχρεωτική μα ατυχώς μη διακριτική παρουσία των σερβιτόρων περνούσες υπέροχα! ...Nek / Breakfast Sessions, (Σάββατο, 12:00 – 14:00)

 

Κορυφαία στιγμή της εμφάνισης της Kristin Hersh στην πόλη μας, η ανατριχιαστική εκτέλεση του «The Cuckoo», το οποίο έκλεισε το πρώτο από τα 2 συνολικά encore. Πριν από αυτό, η αγαπημένη Kristin μας χάρισε όμορφες στιγμές από την σόλο δισκογραφία της αλλά και με αρκετά κομμάτια από τον κατάλογο των Throwing Muses! Προσωπικά μου highlights τα «Mercury», «Limbo» και «Mississippi Kite». Εννοείται πως δεν έλλειψε το απόλυτο χιτ, το «Your Ghost» το οποίο αναμενόμενα ενθουσίασε το διψασμένο για συναυλίες κοινό. Η Kristin φάνηκε πολύ να διασκεδάζει την εμφάνιση της στην χώρα μας γεγονός που μας κάνει να ελπίζουμε πως θα την ξαναδούμε σύντομα εδώ! ...Fang Yuan / Delicasseten, (Δευτέρα, 20:00 – 22:00)

 

Kristin_Hersh_3.jpg

Fred Abong, live @ Gazarte

Είναι κάποιες συναυλίες που σουν μένουν χαραγμένες στο μυαλό και το ξέρεις πριν καν τις δεις. Έτσι ήταν χθες η συναυλία της Kristin Hersch που με μια κιθάρα και την υπέροχη φωνή της ξύπνησε ένα soundtrack από τα παλιά. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς πάνω σε αυτό τον λιτό ηχητικό καμβά μπορείς να κολλήσεις όποιο στίχο θελήσεις. Εκεί βρίσκεται το μυστικό της μεγάλης τραγουδοποιίας στην αφήγηση ιστοριών που θα μπορούσαν να είναι δικές σου. ...Sonick / Days of nothing, (Πέμπτη 10:00 – 12:00πμ)

  

 Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε το Sunray Venus των Throwing Muses όπως το ερμήνευσε η Kristin Hersh στο live της στην Αθήνα 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us