Δισκοπαρουσίαση: Minerva Superduty “In Public”

«Support your Local Scene! It’s as good as anywhere else»
Συμβουλή που μας έδωσαν οι Asian Dub Foundation στο τέλος της σαρωτικής τους εμφάνισης στο Rockwave του 1998, στη Φρεαττύδα, στον Πειραιά - από τον Κώστα Μαζιώτη

In Public -cover

New Release: «In Public», 3rd LP/Digital Album
By Minerva Superduty Kalamata, Greece

Οι Minerva Superduty είναι μια μπάντα με έδρα την Καλαμάτα, αν και, ακριβέστερα, τα μέλη τους είναι μοιρασμένα στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και, φυσικά, την Καλαμάτα. Ο ήχος τους είναι αποτέλεσμα όλων των ακουσμάτων τους και της ανάμειξής τους με απόλυτα δημιουργικό τρόπο. Αν πρέπει να μιλήσουμε με «ταμπέλες», τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια μπάντα που κινείται στον χώρο του Screamo και του Post Hardcore. Διαβάζοντας συνέντευξή τους σε ηλεκτρονικό έντυπο του εξωτερικού, είδα να γίνεται λόγος για «ένα συμπαγές και, ταυτόχρονα, περίπλοκο χαρμάνι scream και post hardcore, σεβόμενοι (σ.σ. οι Minerva Superduty) τις ρίζες τους, και δημιουργώντας έναν ήχο που είναι ταυτόχρονα επιθετικός και γαλήνιος. Με μοναδικό στυλ πάνω στο οργανωμένο χάος, η μπάντα δίνει έμφαση στα hardcore θεμέλιά της και παραμένει πιστή σε αυτά, ενώ δεν παύει να είναι δημιουργική, και να πειραματίζεται»[i].

Στην ίδια συνέντευξη, τα παιδιά εξηγούν ότι το νέο, τρίτο κατά σειρά άλμπουμ τους, με τίτλο «In Public», ηχητικά διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα ακροάσεων από Joy Division, Wipers και The Sound, όπως επίσης και από hardcore μπάντες όπως οι Nails και οι Dead in the Dirt.

Minerva Superduty

Πέρα από τον ήχο της μπάντας, είναι σημαντικό να τονιστεί η κοινωνική συνείδηση και επαγρύπνηση της μπάντας που, βέβαια, εκφράζεται στιχουργικά. Συγκεκριμένα, στο κομμάτι «Rigid Mass» εκφράζονται οι ανησυχίες των μελών του συγκροτήματος για το απαίσιο φαινόμενο του φασισμού στη σημερινή πραγματικότητα, καθώς και για την ύπαρξη προκαταλήψεων που αποτελούν εμπόδιο ανάμεσα στα μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Το άλμπουμ των παιδιών κυκλοφορεί επίσημα την Κυριακή 20 Δεκέμβρη σε βινύλιο και Digital Album, και μπορείτε να το προμηθευτείτε, σε όποιο format επιθυμείτε, από τη σελίδα τους στο Bandcamp.

Minerva Superduty Bandcamp
Minerva Superduty Facebook

[i] πηγή: http://www.acordesdequinta.com/2020/12/minerva-superduty-conscient-chaos.html?fbclid=IwAR3o_2dde7Py61MQghGiyDU3iJwnNwtFKRFSAa3sJJVu_0vdwJdv-YAMv6U

Κώστας Μαζιώτης
A Pillow of Secrets
Κάθε Δευτέρα, 12:00-14:00

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us