“To Know Us Better #9” - Στήλη Γνωριμίας Strummer Radio - 2 Headed Dogs

Οι 2 Headed Dogs είναι ένα heavy rock συγκρότημα από την Πρέβεζα. Παίζουν ένα μείγμα γκαράζ, πανκ και stoner επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από συγκροτήματα όπως οι The Hellacopters και οι Nebula.

Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο τον Φεβρουάριο του 2016 και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η Nasoni Records τους υπέγραψε και κυκλοφόρησε το άλμπουμ σε μορφή βινυλίου. Μετά από μια αλλαγή στη σύνθεση (ο Αντώνης έφυγε από το συγκρότημα και ο Νίκος ανέλαβε το μπάσο και τα φωνητικά) άρχισαν να γράφουν υλικό για το νέο τους άλμπουμ δίνοντας παράλληλα συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο “The Engine Is On” κυκλοφόρησε στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Οι ηχογραφήσεις, οι μίξεις και το mastering του δίσκου έγιναν στο προσωπικό studio των 2 Headed Dogs στην Πρέβεζα.

Στείλαμε στα παιδιά τις ερωτήσεις μας, για να τους γνωρίσουν και οι ακροατές/αναγνώστες του Strummer Radio. Τα παιδιά μάς απάντησαν και με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις τους.
Ο λόγος στους 2 Headed Dogs!

Ποιοι αποτελούν τους 2 Headed Dogs;

Οι 2 Headed Dogs σήμερα αποτελούνται από τους: Νίκος (φωνητικά, μπάσο), Γιώργος (Κιθάρα) και Σπύρος (Drums). Να προσθέσουμε ότι για ένα μικρό διάστημα στη δημιουργία της μπάντας ο Αχιλλέας έπαιζε drums και αντικαταστάθηκε από τον Σπύρο, και ο Αντώνης έπαιζε μπάσο και αντικαταστάθηκε από τον Νίκο.

Τι σας ώθησε στη δημιουργία της μπάντας;

Απλά μας άρεσε να παίζουμε μαζί μουσική, είχαμε ιδέες που αρέσαν σε όλους μας και προέκυψε η δημιουργία συνθέσεων σιγά σιγά.

Πώς προέκυψε το όνομα της μπάντας;

Από ένα τραγούδι του Rocky Ericson (Two Headed Dog).

Ποιους καλλιτέχνες/μπάντες θα αναγνωρίζατε ως επιρροές; Έχετε όλα τα άτομα παρόμοιες επιρροές;

Έχουμε κοινές επιρροές και ταυτόχρονα ακούμε διαφορετικά πράγματα. Κύριες επιρροές της μπάντας είναι σίγουρα οι Hellacopters, οι Fu Manchu και οι Nebula. Τώρα θα παρατηρήσεις εύκολα ότι ο δίσκος ξεχειλίζει από Motorhead αισθητική και επιρροές επίσης. Έχουμε τις βάσεις μας, blues, rock, punk, metal που λίγο πολύ και οι τρεις γουστάρουμε, και από εκεί και πέρα από grindcore μέχρι avant garde metal.

Σε ποια μεγάλη μπάντα ή καλλιτέχνη θα θέλατε να είστε support;

Πφφφ… Είναι τόσες πολλές αλήθεια. Αλλά αν πρέπει να διαλέξουμε μία, ίσως θα μας ταίριαζε λόγω μουσικού ύφους (και θα θέλαμε φυσικά) να παίξουμε μαζί με Hellacopters.

Με ποιον καλλιτέχνη ή παραγωγό (Έλληνα ή μη) θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος καλλιτέχνης. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με καλλιτέχνες που μοιραζόμαστε τα ίδια μουσικά ακούσματα.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να διασκευάσετε;

Το Jump in the Fire απ’ το Kill ‘Em All των Metallica.

Πείτε μας μια αστεία/παράξενη ιστορία που σας έχει τύχει σε περιοδεία ή live.

Κάποια συγκεκριμένη ιστορία δεν μας έρχεται στο μυαλό, είναι η αλήθεια. Γενικά τα live είναι μια όμορφη κατάσταση για εμάς που ανταμώνουμε με φίλους και περνάμε καλά. Ό,τι μικρό συμβαίνει δεν μας αποσπά και πολύ την προσοχή.

Το τελευταίο άλμπουμ που αγόρασε το κάθε μέλος/ τι ακούτε αυτόν τον καιρό;

O Σπύρος το Working with God από Melvins, ο Γιώργος το Power Up από AC/DC και ο Νίκος το Big Fish από Sadhus.

Το φορμάτ της μουσικής (βινύλιο, cd, mp3) παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στις κυκλοφορίες σας;

Σίγουρα προτιμούμε βινύλιο και γι’ αυτό ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε την τελευταία μας δουλειά και σε μορφή βινυλίου μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Το σημαντικό πάντως είναι να φτάνει η μουσική στα αυτιά του κόσμου.

Πώς βλέπετε τον ρόλο του καλλιτέχνη στην κοινωνία; Τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα σας επηρεάζουν;

Τα κομμάτια μας και οι στίχοι που γράφουμε αντλούνται απ’ την καθημερινότητα. Από πράγματα που βιώνουμε, από αυτά που θα θέλαμε να βιώσουμε ή ίσως πράγματα που αντιλαμβανόμαστε γύρω μας και θέλουμε να πούμε μια μικρή ιστορία γι’ αυτά. Μας επηρεάζει οτιδήποτε γίνεται τριγύρω μας όπως και όλον τον κόσμο άλλωστε. Ένας καλλιτέχνης έχει απλά την ευχέρεια να εκφραστεί και να τα μοιραστεί όλα αυτά και μέσα από το έργο του.

Ασχολείστε με κάποια άλλα projects πέρα από την μπάντα;

Κάτι υπάρχει στα σκαριά αλλά σε πολύ εμβρυακό στάδιο. Προς το παρόν ασχολούμαστε με το “Engine Is On” που μόλις κυκλοφορήσαμε και προσπαθούμε να το χαρούμε όσο κρατάει η χαρά μιας κυκλοφορίας και αργότερα να αφοσιωθούμε σε άλλα projects.

Γράψτε ένα σχόλιο για την τωρινή μεταCOVID κατάσταση και το πώς σας έχει επηρεάσει ως μπάντα, και μοιραστείτε μαζί μας κάποιες «οδηγίες επιβίωσης» που ακολουθείτε.

Αναμφισβήτητα λείπουν τα live και πιστεύουμε ότι δεν αντικαθίστανται από streaming προσπάθειες, μιας και η ουσία του live είναι να ιδρώσεις, να γνωρίσεις κόσμο, να τσουγκρίσετε τα ποτήρια, να χορέψεις, να γίνει ένας συναυλιακός χώρος μια παρέα. Αλλά, από την άλλη, όταν ένα σκηνικό κρατάει τόσο πολύ, όλες αυτές οι προσπάθειες δείχνουν πως υπάρχει όρεξη, υπάρχουν ιδέες, και ο κόσμος και οι μπάντες αγαπούν αυτό που κάνουν και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συνεχίσει να υπάρχει και να βελτιώνεται. Μην ξεχνάμε ότι μουσική δεν σταμάτησε να δημιουργείται όλο αυτό το διάστημα και ελπίζω πως όλη αυτή η διοχετευμένη ενέργεια θα εκραγεί στα live της μετα-covid εποχής και θα μας αποζημιώσει για τον “χαμένο χρόνο” με τα καλύτερα live που έγιναν ποτέ. Επιβιώνουμε ακούγοντας περισσότερο μουσική απ’ όσο ακούγαμε πριν.

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Να γράψουμε μουσική για τον καινούργιο δίσκο (υπάρχουν ήδη ιδέες) και να καταφέρουμε να κάνουμε κάποια live. Covid επιτρέποντος.

Θέστε και απαντήστε μια ερώτηση που θα θέλατε να σας κάνουν μέχρι τώρα και δεν έχετε ερωτηθεί.

Είμαστε καλυμμένοι. Ευχαριστούμε πολύ για τις ερωτήσεις.

Οι σύνδεσμοι των 2 Headed Dogs:

Bandcamp
Facebook
Instagram
Youtube

Επικοινωνία:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us