για τον Μπάμπη Αργυρίου

Σήμερα το πρωί, καθώς ετοιμαζόμουν για το μεροκάματο είδα το σημείωμα του Γιάννη Κολοβού για την απώλεια του Μπάμπη Αργυρίου.

Μού φάνηκε σχεδόν σαν παρεξηγηση - κάποιος συνονόματος και συνεπώνυμος ίσως; Οι ώρες δεν μού έφταναν να απαριθμήσω πόσες φορές τον έχω μνημονεύσει στα 35+ χρόνια που έχω γνωρίσει τα δεκάδες πράγματα με τα οποία έχει ασχοληθεί και αφορούσαν έναν όλοένα αυξανόμενο κύκλο ανθρώπων.

Αν και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στη δεκαετία του '80, ο Μπάμπης Αργυρίου δεν είχε πολλά κοινά με τους περισσότερους γνωστούς και φίλους μου που κρατούσαν περισσότερο μια σκληρή στάση προς τη ζωή (χωρίς οι περισσότεροι να έχουν και τα ανάλογα βιώματα που θα την στήριζαν).

Ξεκινώντας (εγώ) από το φοβερό και τρομερό Rollin' Under, ίσως το επιδραστικότερο φανζίν των '80ς, τον παρακολούθησα εκ του μακρόθεν να επιδίδεται σε ένα μαραθώνιο δημιουργικότητας που όμοιό του δύσκολα συναντούσες εκείνους τους καιρούς. Με την δισκογραφική του εταιρεία Lazy Dog έβγαλε διαμάντια του ελληνικού και ξένου ήχου όπως οι Γκούλαγκ, οι Ήταν Είναι Και Θα Είναι, οι Lost Bodies, οι Zounds, οι Astronauts, οι Mecano και οι 17 Pygmies.

argyriou_1.jpg

Αναπόφευκτα άνοιξε το δικό του δισκάδικο και πάλι αναπόφευκτα δημιούργησε τον ιστότοπο "mic.gr" που ακόμη πρωτοστατεί στην μουσική μας ενημέρωση εδώ και χρόνια, ενώ πρόλαβε να μάς φιλοδωρήσει και με τρία ημιαυτοβιογραφικά βιβλία γεμάτα κι αυτά με αναφορές στις μεγάλες του αγάπες. Κι όλα αυτά πάντα με αυτό το ιδιότυπο χιούμορ και την καλή διάθεση, χωρίς κάποιο πούλημα μούρης και κρυφά συμφέροντα ή διαθέσεις κλίκας.

Την μία και μοναδική φορά που χαιρετηθήκαμε δια ζώσης δεν ανταλλάξαμε παρά λίγες κουβέντες, σταγόνα μπροστά στις τηλεφωνικές και επιστολικές ανταλλαγές μας - στην Θεσσαλονίκη άλλωστε δεν προλαβαίνεις ποτέ να πεις όσα κάνεις και να κάνεις όσα έλεγες... Και βαθιά μέσα μου ελπίζω, ευγενή συνοδοιπόρε Μπάμπη, να συναντήσεις ξανά όλες αυτές τις αγάπες σου εκεί ψηλά και να περάσεις πιό καλά από όσο σε αυτόν τον σκληρό τόπο που με το ένα χέρι μάς αγκαλιάζει και με το άλλο μάς γρονθοκοπά.

Ηρακλής Ρενιέρης

Radio Tangiers, Thursdays, 4-6pm

 
  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us