Strummer Radio's Taste in Music - January 2022

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο πρώτος μήνας του έτους, άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. catpower - a pair of brown eyes (unbalanced pieces saturdays 18.00 - 20.00)

Νέα κυκλοφορία απο την Cat Power που έχει τον τίτλο Covers και όπως μαρτυράει ο τίτλος περιλαμβάνει διασκευές.Στην νέα της αυτή κυκλοφορία η Cat Power δείχνει πως μπορείς να διασκευάσεις ένα τραγούδι και να το κάνεις αγνώριστο,όπως κάνει στο A Pair Of Brown Eyes των Pogues.


02. marissa nadler - seabird (eclectic road trips sundays 16.00 - 18.00)

Όχι μόνο κυκλοφόρησε ενα ακόμα πανέμορφο άλμπουμ μέσα στο 2021 (The Path Of The Clouds) αλλά συνεχίζει ακάθεκτη η αγαπημένη Marissa Nadler και το 2022 ετοιμάζοντας προς κυκλοφορία συμπληρωματικό EP με τίτλο The Wrath Of The Clouds και το πρώτο δείγμα είναι ήδη εδώ: μια εξαιρετική διασκευή στο deep AOR/pop&Rock gem 'Seabird' των Alessi Brothers από το 1976


03. cate le bon - moderation (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)
04. windowspeak - everything is simple (A Pillow of Secrets wednesdays 16.00 - 18.00)

Θα του πήγαινε για Dark Folk, ακόμη και Dark Wave, αλλά η φωνή της κοπέλλας και το πιανάκι θολώνουν τα ύδατα σαν τη σουπιά με το μελάνι. Αν όχι σπουδαίο, σίγουρα πολύ ενδιαφέρον!


05. Primal Scream -Higher Than the Sun (Jam Studio Monitor Mix) (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Κάπου μεταξύ νέας κυκλοφορίας και επανακυκλοφορίας από το 1990 στέκονται αυτά τα υπέροχα κατά τη γνώμη μου demos από το Screamadelica που κυκλοφόρησαν υπό τον τίτλο Demodelica


06. large plants - please don't be there for me (breakfst sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Οι Large Plants είναι το solo project του Jack Sharp, τραγουδιστή και κιθαρίστα των Wolf People, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown του 2020. Αυτή η απροσδόκητη διασκευή στο ποπ χιτ της Madonna ξεκίνησε ως πρωταπριλιάτικο αστείο και κατέληξε σε ένα τέλεια κατασκευασμένο ψυχεδελικό διαμάντι που σε κάνει να ξεχνάς το πρωτότυπο (ελπίζω!). Και αν δεν συμβαίνει αυτό, το b-side, Please Don’t Be There For Me (πρωτότυπη σύνθεση) θα σε πείσει για τις ιδιαίτερες ψυχεδελικές ικανότητες της "μπάντας" (όλα τα όργανα παίζει ο Jack)!


07. new dad - say it (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)
08. blushing - the fires (delicasseten mondays 18.00 - 20.00)

Οι Blushing αποτελούνται από δύο ανδρόγυνα που ζουν και αναπνέουν στο Austin, παίζουν dream-pop και κυκλοφορούν τον νέο και δέυτερο δίσκο τους "Possessions" στις 18 Φεβρουαρίου. Η παραγωγή του Fires ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας που βύθισε το Texas στο σκοτάδι για μια εβδομάδα. Όταν το ρεύμα και το ίντερνετ επέστρεψαν, η μπάντα μπόρεσε επιτέλους να επικοινωνήσει με τον Mark Gardener των Ride οποίος έκανε το mixing και να ακούσει το τελικό αποτέλεσμα.


09. end scene - another life (in cool blood fridays 20.00 - 22.00)

Το "All My Ghosts" είναι μια αξιοσημείωτη συλλογή από δώδεκα τέλεια ποπ τραγούδια λουσμένα από κιθάρες, πιάνο και synths, που δεν φοβούνται να εξερευνήσουν είδη αλλά πάντα πιστεύουν στη δύναμη της μελωδίας. Από το ντεμπούτο αυτό άλμπουμ των Αυστραλών End Scene ξεχωρίζω λίγο περισσότερο το «Another Life».


10. least concern - syria (irrelevant beat fridays 18.00 - 20.00)
11. lilly - TV or not TV (pangalactic rock blaster every 2nd and 4th sunday 12.00 - 14.00)

Η αποκάλυψη του μήνα οι Liily, ένα κουαρτέτο καλιφορνέζων πιτσιρικάδων απο το LA, που εντυπωσιάζουν με το δημιουργικό θόρυβο που παραγουν στο TV or not TV που εβγαλαν απο τα τελη του προηγούμενου Οκτώβρη. Κακό το video sto vevo αλλα μενουμε στο κομματι


12. Kid Kapichi feat. bob vylan -  new england (sinnerman thursdays 23.00 - 24.00)

Πιο Αγγλία Δεν γίνεται. Οι Kid Kapichi σε 3'14'' περιγράφουν τη φάση της Αγγλίας του 2022. Και όπως πολύ σωστά γράφτηκε σε ένα σχόλιο του Youtube video, ήρθα για τον Bob Vylan και αποχώρησα με τους Kid Kapichi στην καρδιά.


13. militarie gun - ain't no flowers (alternative values thursdays 18.00 - 20.00)

Τα τελευταία χρόνια, ο Ian Shelton, ένα από τα πιο παραγωγικά και μοναδικά μυαλά στο Hardcore Punk του L.A. είναι ο εγκέφαλος πίσω από τους Militarie Gun.Με το "Ain't No Flowers", από το ολοκαίνουργιο EP τους All Roads Lead To The Gun, απέρριψαν κάθε ηχητικό περιορισμό και καταλήξαν σε μια μελωδική εξερεύνηση που είναι αδύνατο να αγνοηθεί.


14. SKELESYS - kill me with love (the tell tale trucks every 2nd and 4th wednesday 22.00 - 24.00)

based in Berlin, "Skelesys" is a versatile, ever-evolving and particularly cutting-edge artist. He’s a producer and live act with a strong musical background inspired by Post-Punk, Synth Pop, science fiction and horror movies. From hiw latest ep releasen January 11,


15. Boy Harsher - Machina (Ft. Ms. BOAN - Mariana Saldaña)(dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

Δεύτερη επιλογή από τους Boy Harsher για την εκπομπή Dead Moon Nights, από το soundtrack της ταινίας The Runner. Όμως το Machina εκπληρώνει όλες τις Italo Disco φαντασιώσεις μας, σε μια εποχή που η επιστροφή σε αναμνήσεις από καπνισμένες πίστες και θολές ντισκόμπαλες είναι ό,τι μας έχει απομείνει.


16. Whispering Sons - Screens (home/sick sundays 20.00 - 22.00)

Aποκαλυπτική ατμόσφαιρα, χωρίς καμία διαφυγή αυτή είναι η συνταγή των Βέλγων Whispering sons. Μια λούπα, από τοπία μελανά που όμως ηχούν τόσο καλά. Πιο πρόσφατη εμμονή μου ο δίσκος τους "Several Others"


17. Marbin - African Shabtay (expand your mind fridays 13.30 - 16.00)

Με το άλμπουμ "Aggressive Hippies" οι Marbin, δεν είναι άλλο ένα συγκρότημα fusion jazz-rock, αλλά καταλαμβάνουν τον δικό τους στιλιστικό χώρο. Περισσότερο μια οργανική ροκ μπάντα παρά μια τζαζ fusion μπάντα, η μουσική τους φαίνεται να προέρχεται από τον κόσμο των ηρώων της κιθάρας των Joe Satriani, Steve Vai και Joe Bonamassa. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στη μουσική τους, βουτηγμένη στο μπλουζ, το surf και τη λαϊκή μουσική του γενέθλιου Ισραήλ, εκτός από την τζαζ-ροκ, αποφεύγοντας σταθερά τον εύκολο δρόμο. Μέρος αυτού οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκρότημα βασίζεται στη μουσική συνεργασία δύο βιρτουόζων: του κιθαρίστα Dani Rabin και του σαξοφωνίστα Danny Markovitch. Ο κόσμος έπαψε να σκέφτεται το σαξόφωνο ως ένα δεξιοτεχνικό όργανο στη ροκ μουσική πριν από δεκαετίες, αλλά ο Μάρκοβιτς φαίνεται αποφασισμένος να αλλάξει αυτή την άποψη παρουσιάζοντας μια πειστική περίπτωση για το ροκ σαξόφωνο.


18. the smile - you will never work in television again (sail to the hinterland every 4th monday)

Οι Smile, το συγκρότημα των Thom Yorke, Jonny Greenwood και του ντράμερ των Son of Kemmet, Tom Skinner έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο περσινό Glastonburry και τώρα ντεπουτάρει και το πρώτο του σινγκλ, You Will Never Work in Television Again. Σε παραγωγή Nigel Godrich πάντα, θυμίζει τους πρώτους-πρώτους δίσκους των Radiohead.


19. SAVAK - cold ocean (antony k fridays 22.00 - 24.00)
20. winged wheel - monsella (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)
21. Iosonouncane - Nuit (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
22. Odd Nosdam & Rayon - From Nowhere To North (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 10.00 - 12.00)
23. burial - upstairs flat (lost daylight sundays 00.00 - 01.00)

Το χειμερινό soundtrack του Burial. Μουσική που αντικατοπτρίζει την ακινησία και τη γαλήνη του χειμώνα.\

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes που μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα του site  Monthly Choises καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy!

Photo Credits: Photo by Jacek Dylag 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us