Strummer Radio's Taste in Music - February 2022

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Φεβρουάριος, άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Jonathan Richman - Want to Visit My Inner House (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

50 χρόνια τώρα και ο αγαπημένος Jonathan Richman συνεχίζει να υμνεί στα τραγούδια του τα μικρά του κόσμου που μας περιτριγυρίζει μαζί και τα μεγάλα της ψυχής μας. Το «Want To Visit My Inner House?», ο καινούριος του δίσκος, προστίθεται εύκολα στις σταθερές κλασσικές μου αξίες.


02. Harvey Rushmore & The Octopus - Rainbow Machine (antony k fridays 22.00 - 24.00)
03. Josephine Foster - Nun of the Above (mind flowers saturdays 20.00 - 22.00)
04. Pedro The Lion - First Drum Set (off the record thursdays 20.00 - 22.00)

Pedro the Lion λέγεται το σχήμα του David Bazan από το Seattle. Ο φετινός του δίσκος είναι ο δεύτερος από μια σειρά 5 άλμπουμ όπου το καθένα θα αναφέρεται σε μια περιοχή στην οποία έζησε στο παρελθόν. Ο προηγούμενος δίσκος λεγόταν Phoenix (2019), αυτός εδώ λέγεται Havasu, από την Lake Havasu City της Arizona όπου έζησε για έναν χρόνο μικρός, γύρω στα 12-13. Το “First Drum Set” είναι το κομμάτι που η εκπομπή θα λατρέψει σε όλη τη διάρκεια του 2022.


05. The Wave Pictures - Flight From Destruction (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)

Γιατί κάθε συλλογή είναι ωραίο να περιέχει ένα καινούργιο wave pictures. Γιατί το συγκεκριμένο στο μυαλό μου με κάνει μετά να σιγομουρμουρίζω το ace of spades...


06. Mitski - Should-'ve Been Me (nocturnal ideas tuesdays 12.00 - 14.00)
07. Sharon Van Etten - Porta (unbalanced pieces saturdays 18.00 - 20.00)

Νέο τραγούδι απο την Sharon Van Etten.Το Porta όπως ονομάζεται την βρίσκει σε πιο pop ύφος που θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε δίσκο των Eurythmics.


08. Destroyer - All My Pretty Dresses (dislocated days sundays 1st & 3rd week)
09. Beach House - Masquerade (delicasseten mondays 18.00 - 20.00)

Γενικά δεν με λες από τους μεγαλύτερους φαν των Beach House, έχουν καταφέρει όμως στις τελευταίες δουλειές τους να έχουν πάντα 1-2 κομμάτια που θα μου αρέσουν πολύ, τόσο που μου έχουν στερήσει τελείως το δικαίωμα να μπορώ να τους κράζω όπως παλιότερα. Αυτό είναι ένα τέτοιο κομμάτι και παρόλο που το κοινό τους το χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο σκοτεινά τους (και ίσως να είναι από άποψη στίχων), εμένα με κάνει να θέλω να το ακούω σε ανοιξιάτικες βόλτες, με αυτοκίνητο που τρέχει σε μεγάλους δρόμους με θέα τη θάλασσα


10. Boy Harsher - Give Me a Reason (uncommon sense saturdays 18.00 - 20.00)
11. Viagra Boys & Shrimptech Ecstasy Lab - Creatures (Someones's Great Version) (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 10.00 - 12.00)
12. SALELE - Diamond Ordnance (lost daylight sundays 00.00 - 01.00)

Κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα. Μια σπουδή στη μουσική δημιουργημένη αποκλειστικά μέσω υπολογιστή. Retro-futurist electronics.


13. Stuck - City of Police (The Mall Remix) (pangalactic rock blaster every 2nd and 4th sunday 12.00 - 14.00)

Εκει που εχεις ανακαλύψει τους post-punkers Stuck απο το Chicago, Illinois και το φοβερό τους κομματι City of Police, το δίνουν στους dark wavers φιλους τους the Mall για να κάνουν το ακόμα φοβερότερο remix του σε ενα EP με τον απολύτως προφανή τίτλο: Content That Makes You Feel Good, το οπoίο έχει και το συγκριτικό πλεονέκτημα να έχει βγει τον περασμενο Δεκέμβριο, για να κοσμήσει εμπρόθεσμα τη φοβερότατη λιστα του Strummer radio February mixtape


14. YĪN YĪN - Nautilus (Πέμπτη γεύση Ουμάμι thursdays 22.00 - 23.00)

Mε το Nautilus, μας δινουν οι Yin Yin, μια πρωτη γευση απο το ερχομενο αλμπουμ τους "Age of Aquarius". Μια υπεροχη μειξη disco, funk, ethnic και το groove ειναι ετοιμο!


15. Spoon - The Hardest Cut (irrelevant beat fridays 18.00 - 20.00)
16. Madrugada - Stabat mater (A Pillow of Secrets wednesdays 16.00 - 18.00)

Καλοδεχούμενη επιστροφή από τους Νορβηγούς Που Δεν Παίζουν Death ή Black Metal. Με την παραδοχή ότι πρόκειται για συγκρότημα των ψιλο μαίηνστρημ, ψιλο αλτέρνατιβ ακροατών, ο καινούργιος δίσκος των Madrugada είναι γεμάτος από τραγούδια που σού "μένουν", με το γνωστό "νυχτερινό" στοιχείο, και ωραίες ενορχηστρώσεις. Επέλεξα το "Stabat Mater" γιατί είναι ήδη το αγαπημένο μου, και γιατί ο τίτλος παραπέμπει σε ομότιτλο θρησκευτικό ύμνο του 13ου αιώνα που αποδίδεται είτε στον Φραγκισκανό μοναχό Jacopone da Todi ή στον Πάπα Ιννοκέντιο τον Τρίτο (να φλεξάρουμε και λιγάκι).


17. Kae Tempest - Salt Coast (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
18. Junk Drawer - Tears In Costa (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)
19. Star Party - Push You aside (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)
20. Unseen Ways - Hourly Worker (in cool blood fridays 20.00 - 22.00)
21. Lewsberg - Six Hills (delicasseten mondays 18.00 - 20.00)

Δύο χρόνια μετά τον θρίαμβο του “In This House” και λίγους μήνες μετά το χλιαρό mini album “In Your Hands”, οι Lewsberg επιστρέφουν με το νέο τους συναρπαστικό single “Six Hills” που κυκλοφορεί με το σηματάκι της Speedy Wunderground, του label που μας έμαθε τους Squid, τους Black Midi και τους Black Country, New Road!!


22. The Wombats - Don't Poke the Bear (no credits wednesdays 10.00 - 12.00)

Οι Wombats επιστρέφουν με νέο δίσκο, και μας δίνουν συμβουλές, κάτι σε μουσικό life coaching με αρκούδες, ανάμεσα σε άλλα ζούδια, ανθρώπους και θηρία.


23. klein - whos on the panel (αριθμός 22 thursdays 12.30 - 14.00)
24. VENUS FLY TRAP - Control Addicts (mutants on parade mondays 16.00 - 18.00 3rd week)

Προμο της επομένης κυκλοφορίας της GLASS RECORDS για τα 40 της χρόνια . Οι VENUS FLY TRAP σε ένα τραγούδι των RELIGIOUS OVERDOSE , που είχε κυκλοφορήσει σαν single το 1980 και έχουν και οι δυο μπάντες τον ίδιο τραγουδιστή, τον Alex Novak , που είχε την ευγένεια κ παραχώρησε την εν λόγω κυκλοφορία. 


25. Kong Kong - There Will Be Blood (Alternative Values thursdays 18.00 20.00)

Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Σουηδίας επέστρεψε! Κατευθείαν από το κλουβί στη σκηνή έρχονται οι Κονγκ Κονγκ, με το δεύτερο EP τους για το 2021 με τίτλο "From Russia With Punk"
Το σχήμα προσφέρει έναν ακόμη κύκλο τεσσάρων σκληρών κομματιών που έχουν αύτον τον τυπικό και εντελώς απροσδιόριστο ήχο των Kong Kong. Είναι σκληρός,με ωμά φωνητικά, αλλά επίσης έχει αυτά τα μελωδικά riff της κιθάρας και τα γυναικεία (back-up) φωνητικά, κάτι που τους κάνει πραγματικά μοναδικούς.
Κάθε τραγούδι του EP είναι τέλειο από την αρχή μέχρι το τέλος, καθιστώντας το ένα must-have για όλους τους οπαδούς του γορίλα… Kong Kong - There Will Be Blood
 


26. korn - lost in the grandeur (expand your mind fridays 13.30 - 16.00)

Οι Korn με το άλμπουμ "Requiem" βρίσκουν τον Jonathan Davis σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της καριέρας του, στιχουργικά. Όχι στη δίνη της απόγνωσης του "The Nothing" απο το 2019 - η πιο ζοφερή στιγμή του μέχρι σήμερα, που γράφτηκε μετά το θάνατο της μητέρας του και της εν διαστάσει συζύγου του - αλλά σε μια φαινομενικά πιο ευτυχισμένη ύπαρξη, βέβαια είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά το σκοτάδι, κι έτσι αμφιβάλλει ότι οι καλές στιγμές μπορούν να διαρκέσουν.
Μουσικά, το Requiem είναι βαρύ αλλά όχι βαρετό, φρέσκο αλλά οικείο και προσιτό χωρίς ποτέ να αισθάνεσαι αναγκασμένος, να συνεχίσεις την ακρόαση του. Αυτή είναι πιθανότατα η πιο συνεπής ηχογράφηση των Korn εδώ και αρκετό καιρό όχι μόνο λόγω της ποιότητάς της, αλλά κυρίως της συνεκτικότητας της. Ισως αυτό να οφείλεται πώς έχει ηχογραφηθεί, σέ αναλογική ταινία, μια πρακτική της παλιάς σχολής που δίνει μια ευπρόσδεκτη ζεστασιά. Μοιάζει να ανοίγει νέους δρόμους για το τι θα ακολουθήσει στην 30 χρόνια καριέρα τους
 


27. a place to bury strangers - hold on tight (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

I have a soft spot for A Place to Bury Strangers. Η ιδέα της εκπομπής Dead Moon Nights δημιουργήθηκε, άλλωστε, σε μια συναυλία τους. Κι ενώ, κάπως, είχαμε αποστασιοποιηθεί, κυρίως λόγω των όχι και τόσο επιτυχημένων album Transfixiation και Pinned, ακριβώς δέκα χρόνια μετά το επικό Worship, οι Ackermann & co επιστρέφουν με το "See through you" και τον κλασσικό APTBS ήχο που αγαπήσαμε.

 

Photo Credits: Photo by Jacek Dylag 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us