Strummer Radio's Taste in Music - May 2022

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Μάιος άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

 

01. Θέλω να πάψεις να γελάς, θέλω να κλαις - Έλενα Τοπαλίδου (days of nothing thursdays 10.00 - 12.00)
02. The Color of Cyan - Little Stars (mid western MIDI mondays 23.00 - 00.00)
03. Camera Obscura - The Blizzard (pangalactic rock blaster every 2nd and 4th sunday 12.00 - 14.00)

Off-season αλλα πολύ δυνατή για να αλλάξει η επιλογή του "The Blizzard" απο τους Camera Obscura, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν μια εξαιρετική συλλογη με σιγκλακια και "rarities" που εβγαλαν στη 4AD. Ολόκληρος ο δίσκος (μονο βινύλιο) ειναι να τον ακούς μονορούφι αλλα η βελόνα κόλλησε στο Blizzard, μια διασκευή του country κομματιου του Jim Reeves απο το 1961. Ευχόμαστε να εχουμε και φρεσκα τραγούδια απο τη μαγικη φωνή της Tracyanne


04. Tommaso Moretti - Redefine The Purpose (String Bean Jean's every 1st & 2nd Saturday 10.00 - 12.00)
05. The Staples Jr. Singers - I'm Looking for a Man (eclectic road trips sundays 16.00 - 18.00)

H Luaka Bop κάνει και πάλι το θαύμα της και επανεκδιδεί το private press gospel διαμαντάκι When Do We Get Paid (1975) των Staples Jr. Singers από τo Αberdeen του Mississippi και, όχι, δεν σχετίζονται με τους πολύ πιο γνωστούς Staple Singers του "Pops" Staples, αν και εδώ έχουμε επίσης "family affair". Το ξεσηκωτικό I’m Looking for a Man θα το λέγαμε και "Waiting For The Man" για όσους-ες ψάχνουν τον (θε)άνθρωπο από την Γαλιλαία. Δεν χρειάζεται πάντως να πιστεύεις για να απολαύσεις αυτήν την θεία μουσική.


06. Ty Segall - Saturday Pt. 2 (delicasseten mondays 18.00 - 20.00)

He. Is. Back


07. Pixies - Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be) (lemonostiftis fridays 10.00 - 12.00)

Οι τίτλοι αρχής της sci-fi horror σειράς From κρύβουν …διαμάντι! Το all time classic της Doris Day, το Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be) που γαλούχησε γενιές και γενιές στα 50’s και τα 60’s (και ακόμα μας τραγούδαγαν οι μανάδες μας στα 70’s) έρχεται εδώ ανανεωμένο! Οι Pixies το αναλαμβάνουν και ο Franck Black το στοιχειώνει με τη φωνή του. Αν και για να είμαστε ακριβείς, το τραγούδι "αθώο" δεν υπήρξε ποτέ: η πρώτη εκτέλεση της Doris ξεπήδησε το 1956 μέσα από έργο του Alfred Hitchcock και το The Man Who Knew Too Much!


08. Kae Tempest - Salt Coast (dislocated days sundays 1st & 3rd week)
09. Loch Lomond - The Young (breakfast sessions saturdays 12.00 - 14.00)
10. Shanghai Qiutian - Barcelona at 5 a.m. (bananafish wednesdays 20.00 - 22.00)
11. springtime - penumbra (in cool blood fridays 20.00 - 22.00)
12. Sharon Van Etten-Headspace (nocturnal ideas tuesdays 12.00 - 14.00)

ολόφρεσκο απο τον καινούριο (καραντινο-)δίσκο της Sharon Van Etten "We've Been Going About this All Wrong"
το "Headspace" μιλάει για το τι είναι το σεξ όταν είσαι με ενα άτομο για πολυυυ καιρό.
Όλα καλά όμως.
 


13. Living hour - feelings meeting (ft jay som) - (with grace every last saturday of the month 10.00 - 12.00)
14. Upchuck - night calls (Alternative Values thursdays 18.00 20.00)

Από το 2018, το πενταμελές σχήμα από την Atlanta, έγινε ένα από τα πιο ζωντανά και δημιουργικά post-punk outfit τα τελευταία χρόνια. Είναι ευρηματικά ακραίοι και επαναστατικοί.
Έχουν κερδίσει φήμη κυρίως μέσω των ιδιαίτερα ενεργητικών ζωντανών συναυλιών τους. Αυτό είναι το τελευταίο τους single, "Night Calls", του 2022.
 


15. King dude - spiritual vampire (sinnerman thursdays 23.00 - 24.00)

Ο King Dude θυμαται λιγο απο το black metal παρελθόν του και ανεβάζει τις στροφές με τη συνεργασία του με τους Der Blutharsch and the Infinite Church of the Leading Hand και μας παραδίδουν ένα pshycostoner (δικός μου ορισμός) διαμάντι. Στα επίσης θετικά το άριστο artwork του δίσκου που ταιριαζει γαντι με το όνομα του (black rider of the storm).


16. Xenia rubinos - una rosa (sail to the hinterland every last monday of the month 16.00 - 18.00)

Una rosa, supreme ηλεκτρονική μελαγχολία από τo φερώνυμο της Xenia Rubinos που βγήκε τον περασμένο Οκτώβριο


17. Lia Mice - Sweat Like Caramel (αριθμός 22 thursdays 12.30 - 14.00)
18. Holy wire - oh you pretty girls (delicasseten mondays 18.00 - 20.00)
19. Paradox Obscur - Animal Reactor (uncommon sense mondays 18.00 - 20.00)

Από τη νέα κυκλοφορία των Paradox Obscur "Morphogenesis" που κυκλοφόρησε στις 6 Μαϊου


20. Povod - Ніколи знову (dead moon nights sundays 18.00 - 20.00)

Quintessential DMN επιλογή και αυτό το μήνα, με τους Ουκρανούς Povod, που συνδυάζουν post punk και shoegaze στοιχεία - εδώ, στο πιο ηλεκτρονικό Ніколи знову. Το βίντεο του κομματιού, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει εικόνες που έχουν τραβηχτεί από την έναρξη του πολέμου κι έπειτα.


21. M!R!M feat. Nuovo Testamento - Desert Love (Psychotic Reactions mondays every 1st & 3rd week)

Πριν λίγο διάστημα κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ από M!R!M (aka σόλο πρότζεκτ του Jack Milwaukee, aka Iacopo Bertelli) με τον τίτλο 'Time Traitor' (από λατρεμένη Avant!), το οποίο προσφέρει νοσταλγικούς ήχους, κάποτε πιο ήσυχους, και κάποτε πιο χορευτικούς, αλλά πάντα σε retro synth και λίγο horror μονοπάτια. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η συνεργασία με Nuovo Testamento, οι οποίοι πλέον έχουν βρει τον ήχο που τους ταιριάζει. Και αυτή η αρκετά μεγάλη στροφή μουσικά, έρχεται να επιβεβαιωθεί από την συγκεκριμένη συνεργασία και τη μορφή που παίρνει ένα νεο-italodisco διαμαντάκι, το οποίο έχει όλα τα φόντα να γίνει το απόλυτα πανέμορφο χιτ που θα χορεύουμε στα μπαρ (και σημειώστε το αυτό).


22. YOYOKA - Sparkling (expand your mind fridays 13.30 - 16.00)

Η Yoyoka Soma γεννήθηκε στις 12/10/2009 ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία δύο ετών και να δίνει κονσέρτα στα τέσσερα. Μερικά χρόνια αργότερα, έγινε μέλος της ποπ μπάντας της οικογένειας των γονιών της, Kaneaiyoyoka. Η ερμηνεία της το 2018 στο «Good Times, Bad Times» των Led Zeppelin, για τον διεθνή διαγωνισμό ντραμς Hit Like A Girl σε ηλικία οκτώ ετών την οδήγησε σε εμφανίσεις στο The Ellen DeGeneres Show όπου την εξήρε ο Dave Grohl των Foo Fighters.
H Εκτέλεση της στο «Good Times, Bad Times»- που είναι μια σοβαρή πρόκληση λόγω των τριπλών ρυθμών του πεντάλ στην κάσα - είναι σχεδόν αβίαστη και καταφέρνει να καταγράψει το groove του Bonham, το οποίο οι ντράμερ προσπαθούν να αντιγράψουν για δεκαετίες,ο Robert Plant είδε το κλιπ και εντυπωσιάστηκε πολύ.
O Ian Paice (Deep Purple) είπε για το νέο και πρώτο της κομμάτι: «Περιέργως, προσωπικά δεν μου αρέσει το στυλ αυτού του κομματιού "Sparkling", καθώς δεν είναι του γούστου μου. Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, είναι μια εξαιρετική εμφάνιση (και μια επαγγελματική παραγωγή βίντεο) του drumming, που έχει αλλάξει σε όλο το κομμάτι σε διαφορετικά μοτίβα, από μια νεαρή ντράμερ που πρόκειται να πάει πολύ μακριά στο μέλλον. Το πόσο μακριά θα φτάσει μένει να φανεί.»
Το "Sparkling" είναι ενα καθαρά prog κομμάτι, κυρίως στo στυλ των Dream Theater, με μια ωριμότητα στη σύνθεση, που σκόπιμα προκαλεί στο μέγιστο τις δεξιότητές της για να δείξει ότι κυριολεκτικά μπορεί να εκτελέσει, μια σπουδαία πνευματική άσκηση για εκείνη φυσικά, που είναι αυτό στο οποίο ευδοκιμεί.
Υπενθύμιση: είναι 12! Απίστευτα πράγματα. Και θα γίνεται όλο και καλύτερη. Έτσι, υπάρχουν πολλά να περιμένουμε από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας της.
 

Photo Credits: Sai Kiran Anagani

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us