Strummer Radio's Taste in Music - June 2022

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Ιούνιος άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

 01. 0:00:00 Project Gemini - June (in cool blood)
02. 0:09:54 Built to Spill - Fool's Gold (lemonostiftis)
03. 0:13:52 Rip Room - Abandon Ship (delicasseten)

Επιτέλους μια μπάντα που το μπάσο ακουγεται πιο δυνατά από την κιθάρα. Οι Rip Room θα σας θυμίσουν διαφορα αγαπημένα πράγματα (εμένα κυρίως Fugazi) τα οποία σας αφήνω να ανακαλύψετε μόνοι σας ακούγοντας το Alight and Resound στο σύνολο του.


04. 0:17:02 Svaneborg Kardyb - Orbit (sinnerman)

Οι Svaneborg Kardyb είναι οι Nikolaj Svaneborg - Wurlitzer και Jonas Kardyb αποτη Δανία. Συνδυάζουν παραδοσιακή τους Folk μουσική με επηροές απο Σκανδιναβικό Jazz και ηλεκτρονικά στοιχεία. Νιώθεις το Nordic feeling απο χιλιόμετρα. Τέλη Μαΐου κυκλοφόρησαν το νέο τους EP στη Gondwana Records όπου και η εν λόγω δισκογραφική έχει μαζέψει όλη την αφρόκρεμα της συγκεκριμένης σκηνής!


05. 0:21:06 The Smile - Thin Thing (Expand Your Mind)

Στις τρεις δεκαετίες του ως frontman των Radiohead (για να μην αναφέρουμε άλλα 15 χρόνια ως κορυφαίος ηλεκτρονικός σόλο καλλιτέχνης), ο Thom Yorke είναι ένας ultra rock star του 21ου αιώνα. Και όμως, αντί να αναπαράγει την εικόνα του, η όψη του Yorke φέρει μαζί της όλο το βάρος του κόσμου, γνωρίζοντας πολύ την εταιρική απληστία, την κλιματική κατάρρευση και τα άλλα βάρη της εποχής μας.
-Λεπτό Πράγμα:
Μεσα απ' την τρύπα του κουνελιού
Πηγαίνουμε
Καθώς οι φλόγες ψηλώνουν
Για τον άπιστο
Φτιάχνουμε μανιτάρια από άντρες
«Μέχρι να μας γυρίσει πάλι πίσω»
Σε ένα πρόσωπο από ατόφιο χρυσό
Συμπαγή χρυσό
Συκοφαντικοί κόλακες
Σε διπλό γρήγορο χρόνο
Η αρχή στο τέλος
«Μέχρι να μας γυρίσει πάλι πίσω»...
...Η ηχώ μας δεν μας ακούει πια
Κρεμασμένοι σε υφάσματος άκρη
με τα δάχτυλα μας...
 
06. 0:25:38 Dry Cleaning - Don't Press Me (delicasseten)

Η Florence τραγουδάει! Για να δούμε πως θα πάει αυτό..


07. 0:27:22 Honeyglaze - Deep Murky Water (bananafish)
08. 0:30:22 ellie bleach - really doing well thanks (with grace)
09. 0:35:00 Healing Potpourri - Wind (String Bean Jean)
10. 0:38:42 μ-Ziq - Magic Pony Ride, Pt. 1 (αριθμός 22)
11. 0:42:26 Marina Satti - SPIRTO KE VENZINI (eclectic roadtrips)

Από το ντεμπούτο της Satti με τίτλο YENNA ξεπηδά το 'Spirto Ke Venzini', εν δυνάμει εγχώριο viral hit του καολοκαιρίου (αν συμβέι, ήταν δικαίο και έγινε πράξη) που αναμιγνύει εκρηκτικά τοπικές μουσικές αναφορές και το τι συμβαίνει στις πιο ψαγμένες πλευρές της global mainstream pop (όχι μακριά, κατ' αναλογία, από αυτά που έκανε κάποτε η M.I.A. ή σήμερα η Rosalia). Μπορεί η Μαρίνα να μην έχει φτάσει ακόμα εκεί που φαίνεται να μπορεί να φτάσει, με βάση το αναμφισβήτητο ταλέντο της, αλλά σίγουρα είναι στον σωστό δρόμο προς τα εκεί.


12. 0:45:24 Daniel Villarreal - Sombras (mid-western MIDI)
13. 0:47:18 Blessure - Ekaitza (alternative values)

Η μπάντα από το Μπιλμπάο στο ντεμπούτο τους με 2 τραγούδια με ένα εντελώς μελωδικό, old school γαλλικό Oi! Ήχος της δεκαετίας του 1980. Σκεφτείτε τους Camera Silens, Komintern Sect, Warrior Kids με χαριτωμένα γυναικεία φωνητικά…Η ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο 7αρι είναι ότι το ένα τραγούδι έχει γαλλικό στίχο / Ekaitza και το άλλο ισπανικό / Sabaté


14. 0:50:34 MAZOHA - Ήρωες Πολλοί Αγάλματα Λίγα (dead moon nights)

"Μόλις τρεις μήνες από την κυκλοφορία του EP «Βεντάλιες Και Σιδερογροθιές», ο MAZOHA, ακατάπαυστος, ξαναχτυπά με το νέο του album «Τώρα Χορός», πιάνοντας το νήμα μουσικά, στιχουργικά και συναισθηματικά από εκεί που το άφησε στο προηγούμενο album του, «ΠΡΤΘΛΤΣ»". Σε μια εποχή που η ανάγκη μας για ρομαντισμό, νιχιλισμό και, οπωσδήποτε, χορό, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ, Mazoha did it again - και μας αρέσει πολύ.


15. 0:54:50 Dummy - Mono Retriever (breakfast sessions)

Αν σας αρέσουν οι Stereolab, οι Broadcast και οι Free Design μη ψάχνετε άλλο. Οι Dummy από το LA συνεχίζουν ακάθεκτοι μετά το περσινό ντεπούτο τους Mandatory Enjoyment με νέο καταπληκτικό single, με το mono retriever η διασκέδαση είναι υποχρεωτική!


16. 0:57:34 deliluh - syndicate II (days of nothing)
17. 1:04:16 The Stroppies - Material Condition (a pillow of secrets)

XTC = f&*k pop, let's art!


18. 1:09:36 MJ Lenderman - Hangover Game (sail to hinterland)

Fuzz και πάλι fuzz από το πρώτο -ηχογραφημένο σε στούντιο - άλμπουμ του νεαρου κιθαρίστα από τη Βόρεια Καρολίνα, MJ Lenderman.

Photo Credits:  Edward Howell 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us