Strummer Radio's Taste in Music - October 2022

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβριος άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Bill Callahan-Partition (Antony K)
02.Micah P. Hinson - Ignore The Days (Bananafish)
03.Thee Holy Strangers - The Lotus Song (A Pillow of Secrets)
Επέστρεψαν με ανανεωμένη σύνθεση και δισκάρα από τις λίγες! Psych soul rock'n'roll!
04. Mauskovic Dance Band - Bukaroo Bank (with grace)
05. Bazooka - Δικιά Μου Αλήθεια (DELICASSETEN)
Το περιμέναμε από τον Ιούλιο που το ακούσαμε πρώτη φορά live. Ο καιρός πέρασε και πλέον βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την κυκλοφορία ολοκλήρου του «Κάπου Αλλού» το οποίο θα κοσμούν τα πολύχρωμα σκίτσα του Montero.
06. Drahla - Under The Glass (DELICASSETEN)
Σαξόφωνα και ποστ πανκ μόνο
07. Apollo Ghosts - Pink Boys (String Bean Jean)
08. By Divine Right - The Weeping Man (Irrelevant Beat)
09. Bicep - Waterfall (αριθμός 22)
10. Voxatone - Figure III.122 (days of nothing)
11. The Comet Is Coming - code (in cool blood)
12. Snarky Puppy - Trinity (Expand Your Mind)
Οι Snarky Puppy, το σούπερ-συγκρότημα που αψηφά το είδος, μοιάζει πολύ με το Ντάλας, την πόλη της γέννησής του. Στο Empire Central το εκλεκτικό ηλεκτρικό σύνολο 16 κομματιών είναι μεγάλο και τολμηρό, χαλαρό , με τις ρίζες του στη γηγενή του κουλτούρα, με κατεύθυνση προς τα εμπρός.
«Όταν ξεκίνησε το συγκρότημα ήμασταν πιο τζαζί, έξυπνοι και προσανατολισμένοι στην παγκόσμια μουσική. Προχωρώντας στη σκηνή του Ντάλας γίναμε πιο groovie, πιο συναισθηματικοί, βαθύτεροι κατά μία έννοια. Εστιάσαμε περισσότερο στην επικοινωνία ενός σαφούς μηνύματος, κατανοητού από έναν ακροατή χωρίς να χαζεύουμε τα πράγματα», οπως λενε οι ιδιοι μεσω του αρχηγου τους και ιθύνων νου Michael League. Έχοντας εκδόσει 14 άλμπουμ μέσα σε 18 χρόνια , προσελκύοντας διεθνείς θαυμαστές και ιδρύοντας τη δική τους εταιρεία GroundUP Music, η Snarky Puppy έχουν αποδείξει ότι οι ακροατές θα τους ακολουθήσουν σε όλο και πιο σίγουρες και λεπτομερείς διασκευές ανθεμικών μοτίβων, φέρνοντας μελωδίες, με υφή και πολυεπίπεδες αρμονίες, συναρπαστικά σόλο, συνθετικά εφέ και προωθητικά beats. Το Empire Central διπλασιάζει τις ευδιάκριτες νοτιοδυτικές επιρροές των Snarky Puppy, όπως τα μπλουζ, το σκληρό ροκ, το κλασικό σόουλ, το μοντέρνο γκόσπελ, το διαπεραστικό funk, τη νέα τεχνολογία, το πάντα παρεξηγημένο "fusion" και την τζαζ, χωρίς να ακούγεται παράγωγο. Αντίθετα, δημιουργεί από ολα αυτα μουσική που είναι φρέσκια και πρωτότυπη.
13. Blood Orange - Jesus Freak Lighter (eclectic roadtrips)
Το σύντομο -μόλις 2'32" αλλά και 10' να κράταγε δεν θα μας πείραζε- αλλά πανέμορφο 'Jesus Freak Lighter' από το πρόσφατο EP του Four Songs είναι ακόμα ένα δυνατό παράδειγμα του πως η ομιχλώδης, σχεδόν genre-less μουσική (r'n'b; pop; ηλεκτρονική; τιποτά από ολα αυτά ή όλα αυτά μαζί;) του Devonte Hynes aka Blood Orange αποπνέει πάντα αυτό το κάτι που την κάνει να ταιριάζει στο φθινόπωρο.
14. Crack cloud - 115 at Night (HomeSick)
Crack cloud - Tough baby H κολεκτιβα απο το Vancouver πολυποικιλων καλλιτεχνικων αναζητησεων…ξαναχτυπα! Στο repeat!
15. Caterina Barbieri - Broken Melody (Dislocated Days)
16. Buzz Kull - Dancing With Machines (Uncommon Sense)
φρέσκο πράγμα από τον Buzz Kull single κυκλοφορία 14/10/22. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει 25 Νοεμβρίου με τίτλο Fascination
17. Puffer - Prisoner Of Your Love (Alternative Values)
Όταν η Αμερικάνικη RoachLeg Records συνεργάζεται με τον Victor Beaudoin καταλήγουνε στους Puffer και το Demo τους το 2022 ….Ολοκαίνουργιο project από τον Καναδό, χαρακτηριστική περσόνα του συγκεκριμένου είδους, καθώς συμμετέχει σε πολλα σχήματα αυτού του ήχου στην σκηνή του Μόντρεαλ

 

Photo Credits:  Edward Howell 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us