Strummer Radio's Taste in Music - December 2022

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει Ο Δεκέμβριος και ολόκληρο το έτος, άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Wau Wau Collectif - Le Paix Du Senegal (Mind Flowers)
02. Little Simz - Silhouette (delicasseten)
Ο δίσκος της χρονιάς βγήκε όταν όλες οι λίστες είχαν πια κλείσει. Γιατί η little Simz μπορεί
03. Harry James - the diminisher (with grace)
04. Γιώργος Καρράς - Περιμένοντας το φως (Sinnerman)
O Γιώργος Καρράς, ο θρυλικός μπασίστας απο τις Τρύπες επιστρέφει στη δισκογραφία έπειτα απο 20 χρόνια! Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023 απο τη United we Fly records και εδώ παίρνουμε μια πρώτη γεύση. Ορχηστρικό, ατμοσφαιρικό, επιβλητικό!
05. Phosphorescent - Tryin' to Get to Heaven (eclectic roadtrips)
O φίλτατος Matthew Houck aka Phosphorescent κλείνει το Full Moon Project του (μια νέα διασκευή στην πανσέληνο κάθε μήνα του 2022) με μία εξαιρετική διασκευή στο Tryin' To Get To Heaven, με full band αυτήν την φορά, ηχογραφημένη κάπου στο Nashville και με ατόφιο τον αντίστοιχο indie/country rock ήχο που αγαπάμε στις κυκλοφορίες του Matthew. Η αυθεντική εκδοχή του κομματίου βρίσκεται στο Time Out Of Mind του ...θείου Bob.
06. Bruce Springsteen - Nightshift (happpiness is going to the movies)
Απο το νέο άλμπουμ με τις διασκευές του BOSS,που κυκλοφορησε στις 11 Νοεμβρίου
07. Firestations - Swim Under The Winter (in cool blood)
08. Echo Tides - Η Αόρατη Κορδέλα (delicasseten)
Ζήτω τα Echo Tides!
09. Ruth Lyon - Clown (Bananafish)
10. Glyders - High Time (Antony K)
11. The Double Happiness - Audrey (lemonostiftis)
12. shame - Fingers of Steel (αριθμός 22)
13. Commuter - Light (DMN)
Είναι Λονδρέζοι; Σκωτσέζοι; Ιρλανδοί; Είναι οι Commuter, είναι Αθηναίοι και το καινούριο τους κομμάτι "Light" συναγωνίζεται τα πλέον αγαπημένα μας 2020s post-punk άσματα.
14. Phil & The Tiles - Trepanation (Off the record)
Ένα καταπληκτικό 7" EP από τα προάστια της Μελβούρνης. Οι Phil & The Tiles σχηματίστηκαν το 2019, είναι έξι, και κανένας από αυτούς δεν ονομάζεται Phil...
15. Roller Derby - Starry-Eyed (Uncommon Sense)

Οι Roller Derby ένα σχήμα που μας έρχεται από τη Γερμανία φαίνεται να ακολουθούν συνταγή που δε χάνει με γνώριμο indie pop ήχο που φυσικά δε μας ενοχλεί καθόλου!
Κυκλοφορία τους από το Φεβρουάριο του '22.
16. Giraffes Giraffes! - Bug Money (Mid-western MIDI)
17. GURS -Tierra Quemada (Alternative Values)
Οι GURS είναι μια παρέα 4 φίλων από την πολιτικοποιημένη underground μουσική σκηνή του Μπιλμπάο. Παίζουν ένα είδος ενεργητικού post punk. Οι GURS αναφέρονται στο "στρατόπεδο εγκλεισμού Gurs" στη Γαλλία όπου φυλακίστηκαν Βάσκοι κρατούμενοι, επίσης στη συνέχεια Ισπανοί αναρχικοί και πολιτικοί κρατούμενοι κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου!!
Single που κυκλοφόρησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2022

18. Neil Young & Crazy Horse - Break the Chain (Unbalanced Pieces)
Γνωστό πως ο Neil Young είναι μια σταμάτητη πηγή έμπνευσης.Αυτό δείχνει και ο νέος του δίσκος με τους Crazy Horse "World Record"...
19. bondo - Egoizing (days of nothing)
20. Tomato Flower - Construction (String Bean Jean)
21. Le Millipede - 8th Leg (breakfast sessions)
Πόσα πόδια έχει η σαρανταποδαρούσα; Γιατί στα αγγλικά την λένε χιλιοποδαρούσα;Πως τη λένε στα γερμανικά; Ο Mathias Goetz είναι οι Le Millipede. Τρομπονίστας, συνθέτης, πολυοργανίστας και bird connoisseur! Ενεργός σε πάμπολλες μπάντες, 40; 1000; ποιός ξέρει
22. LIUN + The Science Fiction Band - Stick Freeze and Die (Expand Your Mind)

«...Μένετε παγωμένοι και πεθάντε... ξεφλουδίστε το μυαλό σας... ταΐστε τις ζητωκραυγές... λιώστε τους φόβους σας... ελεύθερη επιθυμία....»

Η καταξιωμένη τραγουδίστρια Lucia Cadotsch είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες φωνές στην ευρωπαϊκή τζαζ. Η καθαρή χροιά της και η προσεκτική φρασεολογία της διαποτίζουν κάθε στίχο που τραγουδά με ζεστασιά και συναισθηματική διαύγεια. Ο Wanja Slavin είναι σαξοφωνίστας, συνθέτης και παραγωγός. Οι κινητικές, ρυθμικές φράσεις του και ο περιπετειώδης μελωδισμός του ως συνθέτη και σαξοφωνίστα... του έχουν κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση. Μαζί, η Cadotsch και ο Slavin αποτελούν τον πυρήνα του «LIUN The Science Fiction Band – Live Orchestra», μιας πολυκέφαλης μουσικής μπάντας που παρουσιάζει μια έξυπνη ανατροπή της σύγχρονης κουλτούρας remix, όπου η ψηφιακά παραγόμενη μουσική αναμιγνύεται από άλλους ηλεκτρονικούς μουσικούς. Το Lily of the Nile κάνει μια συναρπαστική υπόθεση να δουλέψει προς την άλλη κατεύθυνση, παίρνοντας τα ψηφιακά τραγούδια του ντεμπούτου τους και ερμηνεύοντάς τα ξανά με ακουστικά όργανα, ανακαλύπτοντας εκ νέου τι είναι δυνατό για ένα σύνολο φωνητικής τζαζ να μοιάζει στη σύγχρονη εποχή, μια σειρά καλειδοσκοπικών ορχηστρικών και ακουστικών επανερμηνειών τραγουδιών από το προηγούμενο άλμπουμ τους του 2019 Time Rewind.

 

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes που μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα του site  Monthly Choises καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us