Strummer Radio's Taste in Music - February 2023

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο για να αποχαιρετήσουν τον Φεβρουάριο άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Lefteris Volanis - Electromagnetic Fields (String Bean Jean)
02. αθούρα - Ο κήπος με τα μαύρα λουλούδια (A Pillow of Secrets)
Field Recordings ανακατεμένες με υπόκωφες εκρήξεις λυρισμού, ενώ κάπου στο βάθος ακούγεται το Ummagumma των Floyd. Από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.

03. Stanley Brinks - if you love me at all (with grace)
04. BMX Bandits - Long Forgotten Summers (breakfst sessions)
05. Baby Cool - The Sea (Mind Flowers)
06. The Brian Jonestown Massacre - The Light Is about To Change (Antony K)
07. Timing - Storm's coming (Bananafish)
08. H.C. McEntire (feat. Amy Ray)-Turpentine (Mid-Western_MIDI)
09. The WAEVE - Kill Me Again (Coffee and Captain)
10. Holiday Ghosts - B Truck (days of nothing)
11. The Tubs - Illusion pt. II (Homesick)
Το λονδρέζικο συγκρότημα The Tubs επιστρέφει στην Trouble In Mind με το πολύ καλό καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο "Dead Meat". Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2018 από τις στάχτες του αγαπημένου βρετανικού post-punk συγκροτήματος Joanna Gruesome από τα πρώην μέλη του Owen 'O' Williams και του George 'GN' Nicholls. Ενσωματώνουν στον ήχο τους στοιχεία post-punk, παραδοσιακής βρετανικής φολκ και jangle κιθάρας με επιρροές από από μπάντες όπως οι Cleaners From Venus και σύγχρονα indie συγκροτήματα (Twerps/Goon Sax, μεταξύ άλλων)

12. Drahla - Lip Sync (pangalactic rock blaster)
Maybe late but never sorry Η μεγαλυτερη αναμονη καινουργιας κυκλοφοριας...υποδεχόμαστε με τιμές και δόξες το νέο single των Drahla Lip sync.

13. Xanthí - Nobody Remembers Anything (dead moon night)
Τρυφερό μα επικίνδυνο ταυτόχρονα, το "Nobody Remembers Anything" της Xanthi -που ίσως την θυμάστε ως Blondie G.D-, συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ της "Problems", που κυκλοφόρησε στις 26 Ιανουαρίου από την Musayeta Entertainment.

14. Taleen Kali - Tomorrow Girl (off the record)
Ντεμπούτο άλμπουμ (Flower Of Life) για την Taleen Kali, προερχόμενη από την DIY σκηνή του L.A. ως frontwoman της riotgaze μπάντας TÜLIPS, από το οποίο επιλέγουμε ένα κομμάτι που αξίζει να ακουστεί.
15. Kelela - Contact (eclectic roadtrips)
Με τα σχεδόν ambient synths του να βρίσκονται σε μια διαρκή αντιδιαστολή με το απίθανο late 90s throwback beat του το 'Contact' είναι ένα αναμφισβήτητο highlight από το μόλις δεύτερο μέσα σε έξι χρόνια άλμπουμ της Kelela στην Warp με τίτλο Raven. Σε έναν δίκαιο κόσμο θα σάρωνε ήδη τα charts

16. The Rough Kutz - Man In The Mirror (Alternative Values)
Οι Rough Kutz από το Stoke On Trent της Αγγλιάς αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του 3ου κύματος του SKA. Δώρισαν το Man in the Mirror στο The Specialized Project (είναι μια κοινωνική οργάνωση που βοηθά τους νέους σε δύσκολες συνθήκες). Το τραγούδι επηρεάστηκε από την προσωπική εμπειρία του Hazza στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Οι στίχοι αποτελούν παράδειγμα της δύναμης της θετικής σκέψης και της αποφασιστικότητας για συνέχιση της ζωής.
Οι Rough Kutz σχηματίστηκαν από τους Hazza (όργανο Hammond), Brigga (φωνητικά) και Rat (κιθάρα) το 1993.
Το καινούργιο album τους που περιέχει και το συγκεκριμένο κομμάτι ονομάζετε Strictly Anti - Cabaret


17. James Brandon Lewis feat. The Messthetics - Fear Not (Expand Your Mind) 
Πολλοί θαυμαστές της τζαζ συνάντησαν για πρώτη φορά τη βαθιά εκφραστική μουσική του σαξοφωνίστα/συνθέτη James Brandon Lewis στο "Divine Travels" του 2014 που εξερεύνησε νέα μονοπάτια της τζαζ παραμένοντας όμως, σθεναρά προστατευτικός της ιστορικής παράδοσής της. Από τότε, έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από συναρπαστικά άλμπουμς, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου "Jesup Wagon" του 2021, που θέλει να μελοποιήσει την ουσία της ζωής, της δουλειάς αλλά και του νεωτερικού οράματος του πολυμαθή George Washington Carver (από τους πιο εξέχοντες μαύρους επιστήμονες των αρχών του 20ου αιώνα).
Στο νεο του άλμπουμ "Eye of I" αποκαλύπτει τη συνθετική ικανότητα του, που διαρθρώνεται σε τεταμένη μπαλάντα, μυώδη post-bop, spacey γκόσπελ, μπλουζ και modal πνευματική τζαζ, ισορροπημένη από ατίθασα ηχητικά, ανάγλυφη παραφωνία και βαθιά λυρική ευαισθησία.
Στο "Fear Not" το τρίο του με αυτόν στο τενόρο σαξόφωνο, τον Christopher Hoffman στο τσέλο και τα πετάλια και τον Max Jaffe στα ντραμς παίζει στο πλευρό του post-punk τρίο της Ουάσιγκτον, των Messthetics, με τα πρώην μέλη των Fugazi, Joe Lally (μπάσο) και Brendan Canty (ντραμς) μαζί με τον διάσημο κιθαρίστα της jazz-rock Anthony Pirog.
Οι «μελώδικές» γραμμές των Brandon και Pirog κινούνται ανάμεσα στη δύναμη ολίσθησης των δύο ντράμερ, με την κιθάρα του Pirog όλη fuzz και bleat να΄'ναι συνυφασμένη με το ηλεκτρικό μπάσο, ενω το τενόρο του Lewis να πατάει πάνω της και στους ντράμερ, με το κυκλικό του θέμα να ξετυλίγεται καθώς ωθείται σε μια σπαζοκεφαλιά συνένωσης της ασύνδετης υμνητικής μελωδίας του, με ενα ανησυχητικό δυναμικό και τονικό χάος πριν να καταλήξει σε μια ομοιόφωνη ανάλυση.
Το Eye of I επιδεικνύει την αμεσότητα και το εύρος της μουσικής φαντασίας του Lewis στη σύνθεση, τον αυτοσχεδιασμό και την επικοινωνία με μια πιο ελεύθερη, πιο άμεσα ενστικτώδη περσόνα σε πλήρη εμφάνιση.

Photo Credits: Photo by Jacek Dylag 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us