Strummer Radio's Taste in Music - March 2023

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Μάρτιος άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

 01. Smote - Hlaf (Antony K)
02. Staran Wake - Rogue Light (days of nothing)
03. Califone - The Habsburg Jaw (String Bean Jean)
04. Kassi Valazza - Watching Planes Go By (Mind Flowers)
05. Shannon Lay - Angeles (with grace)
06. Hack-Poets Guild - Ten Tongues (breakfast sessions)
Πως θα ακούγονταν οι Portishead αν το γύριζαν σε folk?
07. Amalia & The Architects - Why Is The Night (dead moon nights)
Και αυτό το μήνα έχουμε πολλές κι ενδιαφέρουσες νέες εγχώριες κυκλοφορίες, για αυτή την επιλογή φταίει όμως που με έπιασε για λίγο η άνοιξη. Το project Amalia & The Architects μέσα από το "Why is the night?" αναζητά έναν ασφαλή χώρο έκφρασης, με μια όμορφη και κάπως μελαγχολική indie pop μελωδία που ακούγεται δυνατά στις πρώτες βόλτες με κατεβασμένα τα παράθυρα του αυτοκινήτου.
08. Dog Race - There_s A Mouse In My House (off the record)
Τραγούδι λατρείας για το Off the record… Μόλις 2ο single για το τρίο από το Bedford, σε παραγωγή Ali Chant (Dry Cleaning, Sorry, Aldous Harding, Yard Act κ.ά.). Η τραγουδίστρια βγάζει μια κραυγή αγωνίας, υπάρχει κάτι εχθρικό, ένα ποντίκι μέσα στο σπίτι, μια απειλή μέσα στο ίδιο της το καταφύγιο. Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά οι σκέψεις, μέσα στο ίδιο της το μυαλό, αυτές είναι που την συγχύζουν και την μπερδεύουν.
09. Plastic Palms - Foggy Brain (lemonostiftis)
Από έναν δίσκο που το μόνο κακό του είναι το εξώφυλλο... Plastic Palms - Foggy Brain ...
10. Terry - Gold Duck (in cool blood)
11. Baxter Dury - Aylesbury Boy (Bananafish)
12. Fontaines D.C. - Cello Song (eclectic roadtrips)
Οι Δουβλινέζοι φέρνουν το 'Cello song του Nick Drake πολύ ωραία στα μέτρα τους -αλλώστε αυτό δεν είναι το νόημα μιας σωστής διασκευής;- και μας έχει κινήσει πολύ την περιέργεια να ακούσουμε και τις υπόλοιπες διασκευές της επερχόμενης συλλογής The Endless Coloured Ways: The Songs Of Nick Drake (κυκλοφορεί 7/7/23)
13. Protomartyr - Make Way (DELICASSETEN)
«Formal Growth In The Desert» θα τιτλοφορείται η νέα δουλειά των Protomartyr που μας έρχεται τον Ιούνιο, τρία χρόνια μετά το «Ultimate Success Today». Θα είναι ο «χαρούμενος» δίσκος των Protomartyr σύμφωνα με όσα είπε σε μια συνέντευξή του ο Joe Casey το περασμένο φθινόπωρο. Το «Make Way» που θα ανοίγει το άλμπουμ συνοδεύεται και από ένα εκπληκτικό video. 
14. Cor de lux - Syncopated (HomeSick)
Οι COR DE LUX εμφανίστηκαν στη μουσική σκηνή του Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας το 2018. Η μουσική τους είναι ένα μείγμα post-punk, γοτθική ποπ και shoegaze ενώ οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν «Shoe-Gazi» (από τους Fugazi).
15. Daltonz - Chanson d_élégance (Alternative Values)
Αν αγαπάς το punk στα γαλλικά, το “Hier, Demain, Maintenant” είναι απολύτως απαραίτητο. Περιλαμβάνει συνολικά οκτώ κομμάτια, και ίσως περιττό να πούμε, είναι εξαιρετικά! Οι Daltonz ανακάλυψαν πραγματικά τον ήχο τους, κάνοντας αυτό το mini-LP μια συναρπαστική κυκλοφορία τόσο για τους θαυμαστές της προηγούμενης δουλειάς τους όσο και για το νέο αίμα που μπορεί να μην είχαν ακούσει ποτέ ούτε ένα κομμάτι της μπάντας πριν! Είναι αναμφίβολα μια από τις αγαπημένες μου κυκλοφορίες του 2023 μέχρι στιγμής!
16. Luke Elliot - Let em All Talk (Unbalanced Pieces)
Αλλη μια ενδιαφέρουσα νέα κυκλοφορία μας υπόσχεται ο Luke Elliot και το Let 'em All Talk είναι ένα πρώτο δείγμα που μας κάνει να την αναμένουμε με ενδιαφέρον...
17. Maruja - Kakistocracy (DELICASSETEN)
Ταγμένη στο να φέρνω πρώτη όλα τα παιδιά των BCNR στο πιάτο σας, για αυτόν τον μήνα το μενού έχει την τετραμελή μπάντα από το Manchester των οποίων το όνομα δεν έχουμε ιδέα πώς προφέρεται (ακόμα).

Photo Credits: Sai Kiran Anagani

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us