Strummer Radio's Taste in Music - October 2023

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Οκτώβριος άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Veronica Swift - Closer (Expand Your Mind)
Μια ενδιαφέρουσα Funky διασκευή στο γνωστό κομμάτι των Nine Inch Nails από το άλμπουμ τους The Downward Spiral του 1984.
Η Veronica Swift (μετά το Confessions/2019 και This Bitter Earth/2021 που εχει βρεθεί κατα γενική ομολογία στο ανώτερο κλιμάκιο των τραγουδιστών της τζαζ στις αρχές του 21ου αιώνα) δείχνει ότι είναι κάτι περισσότερο από μια τραγουδίστρια της τζαζ, με το νεο της άλμπουμ που φέρει τ' όνομα της. Καθώς εξερευνά την γαλλική και ιταλική όπερα, την ευρωπαϊκή κλασική μουσική, την bossa nova, τα blues, το industrial rock, τη funk, τη soul αλλά ακόμα και το punk. Η εκτεταμένη, ευέλικτη φωνή της Swift απλώνει τα φτερά της και καταφέρνει να παραμένει σταθερά ανέπαφη στο ευρύ φάσμα των επιρροών της, ανεξάρτητα από το είδος, ώστε να μοιραστεί ποια είναι πραγματικά: μια τραγουδίστρια που ακούγεται μια φορά σε μια γενιά με ακαταμάχητη αυτοπεποίθηση.
Η ίδια περιγράφει αυτή την προσωπική καλλιτεχνική δήλωση στο νέο της (τρίτο) άλμπουμ ως "transgenre" λέγοντας: «Μεγάλωσα βυθισμένη στην κουλτούρα της τζαζ μουσικής, ευλογημένη που είχα μερικούς από τους πιο σπουδαίους ως μέντορες και ένιωσα ένα βαθύ οικογενειακό καθήκον να το υποστηρίξω» - στοχαζόμενη τους γονείς της, την τραγουδίστρια και παιδαγωγό της τζαζ, Stephanie Nakasian, και τον πιανίστα της bebop, Hod O'Brien - «Όμως υπάρχει και μια μοναδική σύνδεση με την rock και τη soul μουσική που τροφοδοτεί πάντα το δημιουργικό μου πάθος, και αντί να το κρύβω ή να το περιορίζω αυτό το μέρος της ταυτότητάς μου, προτιμώ να το αφήνω ελεύθερο»

02. The David Tattersall Group - Bright Moon (lemonostiftis)
Παλιομοδίτικα συναρπαστικό το Bright Moon από ένα ακόμα σχήμα του David Tattersall των Wave Pictures (που δεν είναι οι The Surfing Magazines αλλά ούτε και οι Night Owls)

03. Indianna Hale - Hollow The words (Bananafish)

04. Katie Dey - Dawn Service (δύσπνοια)

05. Blur - Sticks And Stones (breakfst sessions)
Δείξε ρε Damon λίγη μεγαλοψυχία... Τι κι αν το καλύτερο κομμάτι στο τελευταίο blur album The Ballad of Darren το έγραψεο Graham? Είναι λόγος αυτός να εξοριστεί σε bonus track στην Japanese exclusive edition; Εντάξει, το τραγουδάει και καλά πάντως!

06. Woods - Another Side (HomeSick)
Χωρίς πολλή σκέψη.. από το καινούργιο άλμπουμ των Woods "Perrenial" που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη - το αγαπημένο Another Side...!

07. Wilco- Ten Dead - (delicasseten)
Καλά τα πάνε οι πιτσιρικάδες αλλά οι δεινόσαυροι σαρώνουν φετος. Ο δέκατος τρίτος δίσκος των Wilco ήρθε σαν βάλσαμο για την βασανισμένη μας ψυχή.

08. Den Osynliga Manteln - Lila Skog (days of nothing)

09. Floral Image - Chance (Off the Record)
Οι Floral Image από το Norwich, UK είναι μια νέα μπάντα που νομίζω ότι αξίζει να της δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Ένα εξαιρετικό EP μέσα στο 2023 ακολουθείται από ένα 7ιντσο δυναμίτη.

10. Grails-Evening Song (Mid-western MIDI)

11. Ibrahim Hesnawi - Never Understand (eclectic roadtrips)
Το σερί (επανα)κυκλοφοριών της Habibi Funk απο τον αραβικό κόσμο συνεχιζεται ακάθεκτο. Σειρά έχει ο "πατέρας της Λιβυκής reggae" Ibrahim Hesnawi. Tο εξαιρετικό "Never Understand" ανοίγει την συλλογή κομματιών του Hesnawi που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο Habibi Funk 024: The Father of Libyan Reggae.

12. Blonde Redhead - Snowman (A Pillow of Secrets)
Για χρόνια δεν κατάφερνα να συντονιστώ με τους Blonde Redhead, πλέον, όμως, τα βρήκαμε μια χαρά. Ο ολοκαίνουργιος δίσκος τους λέγεται "Sit Down for Dinner" και είναι μούρλια. Dream Pop ηχοτοπία και εμπνευσμένες λούπες δημιουργούν μια δισκάρα. Ακούστε το οπωσδήποτε!

13. Lydia Lunch, Jozef van Wissem, Jim Jarmusch - Time Drains Away (Unbalanced Pieces)

14. Elaine Malone - Eat Out Of Your Hand (Antony K)

15. Graveyard - Twice (Amplify Me)
Τελευταία δισκογραφική δουλειά των σουηδών με τίτλο ''6''. Το ''twice'' είναι το πρώτο single που κυκλοφόρησε.

16. Protomartyr - For Tomorrow (Totally Wired)
Το Βρετανικό Post Punk συγκρότημα Protomartyr στον δίσκο τους "Formal Growth in the Desert "(2023) με το κομμάτι τους "For Tomorrow"

17. Coupe Gorge- Vengeance (Alternative Values)
Πέντε χρόνια μετά το mini LP "Troubles", οι Γάλλοι COUPE GORGE επιστρέφουν με το άλμπουμ "Silence Mort". Το συγκρότημα επιμένει στον ίδιο σκληροπυρηνικό δρόμο, αλλά αυτή τη φορά με αυξημένη ωριμότητα και θράσος. Το άλμπουμ αποπνέει μια ποιότητα που πηγάζει από τα επιμέρους ταλέντα των μελών, που προέρχονται από γνωστά πλέον συγκροτήματα όπως οι Syndrome 81 και οι CUIR, φέρνοντας το καθένα τη δική του μοναδική εμπειρία. Tο "Silence Mort" των COUPE GORGE είναι παράδειγμα της φυσικής εξέλιξης του σχήματος με ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα τόσο δυνατό όσο και συγκινητικό.

 

Photo Credits:  Edward Howell 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us