Strummer Radio's Taste in Music - November 2023

Οι παραγωγοί του Strummer Radio  άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του τελευταίου διαστήματος. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Bill Ryder Jones - This can' t go on (Bananafish)
02. Arnold Dreyblatt-Shuffle Effect (Mid-western MIDI)
03. Nadine Shah - Topless Mother (ghosts on the highway)
Η αγαπημένη αγγλίδα καλλιτέχνις με ρίζες απο Νορβηγία και Πακιστάν επιστρέφει με νέο δίσκο το 2024 και για να μην περιμένουμε τόσο μας χάρισε το πρώτο single με τίτλο topless mother. 
04. The Native Cats - Tanned Rested and Dead (Off the record)
Από το Hobart της Τασμανίας, 5ο άλμπουμ για τους The Native Cats, το ντουέτο των Julian Teakle και Chloe Alison Escott. Ο τίτλος του δίσκου (The Way On Is the Way Off) είναι παρμένος από τους κανόνες και τις αρχές που ο David Thomas είχε γράψει για τη μπάντα του, τους Pere Ubu… Το “Tanned Rested and Dead” ξεχωρίζει για τα πλήκτρα της Chloe, το μπάσο του Julian και τα γυναικεία φωνητικά μελών από μπάντες της περιοχής.
05. Hard Copy - Pile of Rocks (in cool blood)
06. Misha Panfilov - Vertical (days of nothing)
07. bar italia - Hi fiver (Delicasseten)
Λες και δεν είχαν ήδη δώσει μια καλή αφορμή στον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους φέτος, λίγο πριν την εκπνοή του έτους οι Bar Italia κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους για το 2023 για να πείσουν ακόμα και τους τελευταίους που το παίζανε δύσκολοι (εμένα) να τους συμπεριλάβουν στις λίστες τους.
08. Amka - Kind of Sex (Delicasseten)
Athens Mutant Disco! Το Kind of Sex είναι το δεύτερο φανταστικό single από το επερχόμενο ντεμπούτο των Amka, το οποίο μας έρχεται μες στον Δεκέμβρη.
09. ĠENN - Days and Night (ghosts on the highway)
10. Litovsk - Cerises et Grenades (Alternative Values)
Ένα ολοκαίνουργιο 12¨ για τους LITOVSK, το post-punk σχήμα από την Βρέστη της Γαλλιας. Πέντε καινούργια κομμάτια με τους LITOVSK να εξερευνούν μουσικά μονοπάτια με περισσότερες μελωδίες και με πολύ χώρο για μελαγχολία, χωρίς ταυτόχρονα να χάνουν τίποτα από τον μοναδικό ήχο και την ενέργειά τους.
11. Wilco - Levee (Totally Wired)
Απ'τον τελευταίο δίσκο "Cousin" των συμπαθητικών Wilco το τραγούδι τους "Levee"!!!
12. Bas Jan - No More Swamp (in cool blood)
13. Voices 77 - Lies (dead moon nights)
Ο αεικίνητος έλληνας μουσικός, παραγωγός και sound designer παρουσιάζει το κομμάτι "Lies", από το νέο του project Voices 77. Darwave, σύγχρονα ηλεκτρονικά αλλά και 80ς στοιχεία, που ακούγονται δυνατά.
14. Prins Obi - UFO από Άλλο Πλανήτη (eclectic roadtrips)
Το σερί ωραίων solo κυκλοφοριών του ex-Baby Guru Γιώργου Δημάκη aka Prins Obi συνεχίζεται ακάθεκτο. Catchy as hell δείγμα από το ολοκαίνουριο άλμπουμ New World Boi
15. Colleen - Subterranean - Movement I (String Bean Jean)
16. Jasper Høiby - 3 Elements Love Song (Expand Your Mind)
Ο Jasper Høiby(μπάσο), ένα όνομα συνώνυμο με το θράσος, την καινοτομία και μια σημαντική κινητήρια δύναμη πίσω από το πρωτοποριακό τριο Phronesis, με το νέο του τρίο πιάνου "3 Elements" κυκλοφορεί το ντεμπούτο τους άλμπουμ, "Earthness" στις 24 Νοεμβρίου 2023 με τον Noah Stoneman - πιάνο και τον Luca Caruso - τύμπανα.

Το "Earthness" προσφέρει μια συναρπαστική, ασυμβίβαστη και στιβαρή ηχητική παλέτα που θυμίζει το groove-centric των Phronesis, ενώ εμπλουτίζεται από τον αναμφισβήτητα χαρισματικό μπάσο ήχο του Høiby. Αυτό το σύνολο όχι μόνο παρέχει μια σειρά από φρέσκες μελωδίες, αλλά επίσης επισκέπτεται εκ νέου βαθιά κομμάτια όπως το "Love Song" από τους Phronesis, γεμάτο με εκρηκτικά και αφηρημένα αυτοσχέδια ιντερμέδια.
Για τον Høiby: «Το τρίο πιάνου είναι ένας χώρος όπου όλα τα όργανα λάμπουν, οδηγώντας τη μουσική κατεύθυνση. Είναι ένας ενοποιητικός χώρος, που λειτουργεί σαν ένας ζωντανός οργανισμός όπου η ενέργεια τριών ανθρώπων ενώνεται ως ένα.»
Το 3 Elements» περικλείει κομψά την ουσία των τριών οργανικών φωνών του, καθρεφτίζοντας τις στοιχειώδεις δυνάμεις της φύσης. Για τους αφοσιωμένους θαυμαστές των Phronesis και τους λάτρεις της τζαζ, το "Earthness" αποτελεί απόδειξη της διαρκούς κληρονομιάς του Jasper Høiby, που έχει δημιουργηθεί σχολαστικά για δύο δεκαετίες. 

Ακούστε επίσης και τα προηγούμενα mixtapes που μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα του site  Monthly Choices καθώς επίσης και παλαιότερες εκπομπές του σταθμού στο επίσημο mixcloud μας. Enjoy

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us