Strummer Radio's Taste in Music - June 2024

Οι παραγωγοί του Strummer Radio  άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του Ioυνίου. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Bill MacKay - Glow Drift (Mid-western_MIDI)
02. Hermanos Gutierrez - It's All In Your Mind (A Pillow Of Secrets)

Oι Αδερφοί Γκουτιέρεζ με καταγωγή εξ ημισίας από Ισημερινό και Ευρώπη ανακαλούν μνήμες από φυχεδελική μουσική των '60ς από την Λατινική Αμερική και μουσικές που άκουγαν από τον παππού τους, ενώ κάπου πάντα υπάρχουν και τα σάουντρακ των ταινιών του Σέρτζιο Λεόνε. Αγαπημένο συγκρότημα, οι δίσκοι τους φυσικά ακούγονται κάθε εποχή αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμη καλύτερα. Φέτος κυκλοφόρησαν το άλμπουμ "Sonido Cosmico"


03. Swines - Suburban Tears (Alternative Version) (Thieves Of Time)
04. Lankum - The Rocky Road to Dublin (Ghosts on the Highway)

Οι Lankum, το Ιρλανδικό folk group που πέρσι έστρεψε όλα τα φώτα πάνω του με τον δίσκο False Lankum προετοιμάζονται για έναν δίσκο, Live αυτή τη φορά, με τραγουδια απο το σύνολο της δισκογραφίας τους.
Μεταξύ άλλων και το The Rocky Road to Dublin, ένα παραδοσιακό τραγούδι απο τον 19ο αιώνα. Το τραγούδι αναφέρεται στις περιπέτειες ενός ατόμου καθώς ταξιδεύει για το Liverpool απο το Tuam της Ιρλανδίας. Έχει τραγουδηθεί πάμπολλες φορές απο πολλούς, μεταξύ άλλων οι Rolling Stones και οι Dropkick Murphys. Είναι η πρώτη φορά που θα εκδοθεί η version των Lankum. Μεθυστική, υπνωτική, μπαινει αυτόματα στο repeat απο μόνο του. Ανυπομονώ για τον δίσκο αλλά και για τις Live εμφανίσεις που έχουν ανακοινώσει για την Ευρώπη.

05. Oberland Dargent Elieh Halal - Enuma Ellis (days of nothing)
06. SUUNS - Sun (String Bean Jean)
07. Κωνσταντίνος Βήτα - Senegal (Dead Moon Nights)

Η δισκογραφική επιστροφή του Κωνσταντίνου Βήτα φέρνει την απαραίτητη δροσιά στο ανυπόφορα θερμό καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε. Παραμένοντας πιστός στο γνωστό άλλοτε ηλεκτρονικό, άλλοτε indie ύφος του, προσθέτοντας όμως και αρκετά μοντέρνα στοιχεία, "Το Χέρι" κυκλοφορεί από την Sky Vector Music


08. Plastic Estate - Open Eyes (Psychotic Reactions)
09. Willow - The fear is not real (Bananafish)
10. Priori - Wake (Dislocated Days)
11. Beak - Ah Yeh (Eclectic Roadtrips)

Απo το απροσδόκητα άρτι κυκλοφορηθέν -χωρίς πρόμο, singles και φανφάρες- νέο άλμπουμ των Βeak> ξεχωρίζουμε άμεσα το ψυχεδελικό folk διαμαντάκι 'Hungry Are We'


12. Bad With Phones - Don't Talk To Me (Breakfast Sessions)

Γιατί καμμιά φορά θέλεις απλώς να χτυπηθείς!


13. AUS!Funkt - My Way (Off The Record)

Οι AUS!Funkt είναι ένα art-disco-post-punk κουαρτέτο από το Μόντρεαλ του Καναδά. Συνδυάζουν το groove της ηλεκτρονικής μουσικής με την επιθετικότητα του post-punk. Από το πρόσφατο EP τους το κομμάτι που επιλέγουμε. Είναι δυνατόν να μην είναι σπουδαίο ένα τραγούδι με τον τίτλο “My Way”;


14. Bar Italia - The Only Conscious Being In The Universe (Delicasseten)

Μπορεί πέρσι να κυκλοφόρησαν δύο LP, φαίνεται όμως πως είχαν κι άλλα πράγματα να πούν. Το Τhe Tw*ts έσκασε ξαφνικά και το the only conscious being in the universe μας τα έσκασε κανονικά.
15. Honeyglaze - Don't (Delicasseten)
16. Plexi Stad- Returning (In Cool Blood)
17. CRAN - Rejet (Alternative Values)

Οι Cran είναι ένα punk σχήμα από Παρίσι.
Ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους, μας παρουσιάζουν τρία νέα εντυπωσιακά κομμάτια. Συναρπαστικές παράφωνες κιθάρες, επιθετικα φωνητικά αλλα και εξαιρετικές μελωδίες συνθέτουν αυτήν την ατμοσφαιρική post-punk ερμηνεία του γαλλικού Oi!.


18. Torn Palk - OnceI (Pangalactic Rock Blaster)

Οι Torn Palk απο το Βερολίνο μας εξιτάρουν με τις ιδέες που σκαρφίζονται γύρω από τα φάλτσα riffs στο καινούργιο τους αλμπουμ The Hectic Into The Beautiful με χαρακτηριστικό το OnceI που κυκλοφορισαν και σε σινγκλ

Photo Credits:  Edward Howell 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us