Strummer Radio's Taste in Music - May 2024

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Μάιος άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

   

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Lefteris Volanis, Dimitris Pagidas - Outside The Long Walls (String Bean Jean)
02. Macklemore - Hind's Hall (Ghosts on the highway)
O Macklemore σώζει την τιμή της hip-hop σκηνής φτιάχνοντας ένα τραγούδι ύμνο για την Παλαιστίνη. Την ώρα που οι υπολοιποι hip-hopers μαλώνουν μεταξύ τους ποιος είναι ο καλύτερος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων μετράνε τα millions σε money και σε views, ο Macklemore κατακλύζει το internet (ή όσο των άφησαν να το κατακλύσει οι πλατφορμες με την προσπάθεια τους για μπλοκαρισμα του τραγουδιού) και τραγουδά για την Παλαιστίνη, ο τιτλος του τραγουδιού αναφέρεται στην αίθουσα του πανεπιστημίου της Columbia που με την σειρά της πήρε το όνομα απο την τραγική ιστορία της μικρής Hind Rajab...
03. Cornelius - Sketch for spring (Bananafish)
04. Missawoman - Ηole in my Βucket feat. Sofia Kokkali (Read Dear)
05. ELLiS·D - Humdrum (Off The Record)
Brighton, UK. ELLiS·D(ickson) λέγεται, και κυκλοφορεί ένα από τα singles της χρονιάς. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς περιγραφή για επιρροές/αναφορές. Το κομμάτι αυτό δεν έχει ανάγκη από τίποτα!
06. Fontaines D.C. - Starburster (Delicasseten)
07. Happy As You Like - You've Got You In A Mood (Breakfast Sessions)
Ο Happy solo -Το ένα τρίτο των The Happy Somethings -μόλις κυκλοφόρησε το '(You've Got You) In A Mood', ευτυχία!
08. Deep Tunnel Project- Connector (In Cool Blood)
09. Silicone Values - I Hate Fascist Rock And Roll (Alternative Values)
Ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια είναι οι Silicone Values μια D.I.Y. κολεκτίβα μουσικών από το Bristol.
Μόλις κυκλοφορήσαν ένα ολοκαίνουργιο album το How to Survive When People Don't Like You and You Don't Like Them, το οποίο και αποτελείτε από μια σειρά από εξαιρετικά σινγκλ, που τολμώ να πω πως βρίσκω σε αυτά την ουσία του βρετανικού πανκ DIY πνεύματος της περιόδου 1978-1981. Η χρήση του drum machine δεν είναι απαγορεύτικη, δίνοντας σε ορισμένα κομμάτια έναν διαφορετικό αέρα σαν μια ουσιαστική επιστροφή στην αρχή και στα βασικά του συγκεκριμένου ήχου.
10. よ​ふ​か​し - 嵓宫 (days of nothing)
11. Masters of Reality - Sugar (Amplify Me)
Οι θρύλοι της stoner rock σκηνής, Masters of Reality, κυκλοφόρησαν ύστερα απο 15 χρόνια το single Sugar. Μια ιστορία για τις γυναίκες που ψάχνουν να βρούν την θέση τους σε αυτό τον χαοτικό κόσμο. Σύμφωνά με τον Chris Goss., ύστερα από 15 χρόνια σιγής η μπάντα είναι έτοιμη να αντιμετωίσει Τον κόσμο και εμείς απλά περιμένουμε την επόμενη κυκλοφορία τους.
12. 9T Antiope - Easy on the Exit (Dislocated Days)
13. Myriam Gendron - Terres brûlées (Lemonostiftis)
Από κιθαρωδός στο μετρό του Παρισιού να που η Καναδή Myriam Gendron κυκλοφορεί ήδη τον τρίτο - εξαιρετικό πάλι - δίσκο της.
14. Iron & Wine - All in Good Time (Eclectic Roadtrips)
Στο όμορφο νέο άλμπουμ του Sam Bean aka Iron & Wine που κυκλοφορεί από την Sub Pop βρίσκουμε και αυτό το γλυκόπικρο διαμαντάκι με την συμμετοχή και της Fiona Apple στα φωνητικά.
15. Idaho - On Fire (Mid-western MIDI)
16. Vampire Weekend - Mary Boone (A Pillow of Secrets)
To νέο άλμπουμ των Vampire Weekend με τίτλο "Only God Was Above Us" το ακούω συνέχεια το τελευταίο διάστημα. Αρτ Ποπ ή τέλος πάντων ίντι με ωραίες ιδέες και όχι αναμασήματα από την μόδα της εποχής. Και βέβαια τι να πεις για την γλυκόπικρη ερμηνεία του Ezra Koenig. Αξίζει, τουλάχιστον, να το ακούσετε ολόκληρο. Θα ανταμειφθείτε.
17. Johnny Cash - Well Alright (Unbalanced Pieces)
Εντελώς απο το πουθενά έγινε γνωστό πως έρχεται νέος δίσκος με ακυκλοφόρητο υλικό απο τον Johnny Cash . Το ‘Songwriter’ ηχογραφήθηκε απο τον Man in Black το 1993 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την επίβλεψη του γιού του και τη βοήθεια των Vince Gill. και Dan Auerbach που συμμετέχουν ως guests.

 

Photo Credits: Sai Kiran Anagani

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us