Strummer Radio's Taste in Music - February 2024

Οι παραγωγοί του Strummer Radio λίγο για να αποχαιρετήσουν τον Φεβρουάριο άκουσαν και διάλεξαν τα καλύτερα τραγούδια του. Όλα τα τραγούδια συγκεντρώθηκαν σε ένα υπέροχο Mixtape και φυσικά ενσωματώθηκαν στην playlist του σταθμού. 

  

 

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα τραγούδια καθώς και ορισμένα σχόλια γύρω απο αυτά: 

01. Amanda Gardier - I Wonder if It Remembers Me (Expand Your Mind)
Στο Auteur της Amanda Gardier, μπορείτε να ακούσετε την αίσθηση της mise-en-scène του Wes Anderson, την τάση του για διήγηση και τη χρήση του χρώματος και της δομής - όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιεί για να κάνει τις ταινίες του τόσο χαρακτηριστικές, καθηλωτικές εμπειρίες. Είναι ένα αφιέρωμα που χρησιμοποιεί τον κινηματογράφο ως αφετηρία και τρέχει μαζί του. Διαποτισμένο με μια αίσθηση περιπέτειας και τον ήχο των ταλαντούχων μουσικών που περνούν υπέροχα, το Auteur: Music Inspired by the Films of Wes Anderson, έχει μια κινητική φύση που πηγάζει τόσο από το αρχικό υλικό του όσο και από τις περιπέτειες γύρω από τη δημιουργία του, από τους:

Amanda Gardier - Alto Saxophone
Dave King - Drums
Charlie Ballantine - Guitar
Jesse Wittman - Bass
02. Skee Mask - One For Vertigo (Totally Wired)
Το κομμάτι "One For Vertigo" του IDM καλλιτέχνη Skee Mask απ´το Μόναχο απ'τον δίσκο "C" του 2024. 
03. Faux Ferocious - Motor City - (In Cool Blood)
04. Traum - Inner Space (days of nothing)
05. The 113 - Conscience (Off the record)
Νέα ελπιδοφόρα μπαντ(άρα) οι The 113, post-punk κουαρτέτο από το Leeds, με 7 σινγκλ μέχρι τώρα στο ενεργητικό τους. Το Conscience είναι ένα από αυτά. Περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες κινήσεις τους.
06. Plantoid - Dog's life (Bananafish)
07. Short Days - Find Me On The Floor (Alternative Values)
Έχουν περάσει επτά χρόνια από το πρώτο LP των Short Days, από τη Λιλ της Γαλλίας, επτά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων βέβαια δεν σταμάτησαν ποτέ να ταξιδεύουν και να παίζουν Live Shows. Το συγκρότημα βρήκε επιτέλους το χρόνο να επιστρέψει στο στούντιο και με μεγάλη χαρά μας παρουσιαζουν το "Direction Nowhere". Αυτό είναι το δεύτερο τους άλμπουμ με 14 νέα τραγούδια και αν και η συνταγή τους παραμένει η ίδια, ο χρόνος έχει κάνει τη δουλειά του και ο ήχος τους πλέον είναι πιο περίτεχνος και άμεσος.
08. Slower - South Of Heaven (Eclectic Roadtrips)
Το project των Slower βασιζέται σε ιδέα του Bob Balch (Fu Mancu) και με την συμμετοχή εκλεκτών καλεσμένων -Esben Willems (Monolord), Laura Pleasants (Kylesa), Scott Reeder (Kyuss), κ.α.- ηχογραφήθηκαν πέντε διασκευές original συνθέσεων των ...Slayer σε doom/sludged-out ύφος. Ιδέα που λειτουργεί καλύτερα από όπως ίσως την φαντάζεστε. Το South Of Heaven ξεχωρίζει χάρις στα φωνητικά της Laura.
09. Vassilina - Crooked (Dead Moon Nights)
Ο Φλεβάρης του 2024 αποδείχθηκε παραγωγικότατος για τους εγχώριους καλλιτέχνες και τις εγχώριες καλλιτέχνιδες, με πολλές ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες. Μεταξύ τους, η Vassilina της καρδιάς μας, που έρχεται με ένταση, ερωτισμό, θλίψη μα δυναμισμό, με το καινούριο της single "Crooked".
10. Chelsea Wolfe - Place In The Sun (A Pillow of Secrets)
Περίμενα καιρό το νέο άλμπουμ της αγαπημένης Chelsea Wolfe. Επιτέλους κυκλοφόρησε! Με τίτλο που υποδηλώνει έναν αέναο κύκλο, είναι όσο σκοτεινό μου αρέσει, πολυποίκιλο και συνάμα ερωτικό στο άκουσμα.
11. Ducks ltd-Cathedral city (Koukos In The Nest)
Κιθαριστική pop, πλούσια σε ενέργεια.. Οι Ducks Ltd μας πάνε σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στη jangle-pop σκηνή των 80's και '90's με τον δικό τους όμως ιδιαίτερο ήχο.
12. J Mascis-Can’t Find You (Mid-western MIDI)
13. A. Savage - Black Holes, the Stars and You (Delicasseten)
Κι ενώ περιμένουμε τον έτερο αδερφό Savage να κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με την Maxband του, ο Andrew επιστρέφει μετά το αριστουργηματικό περσινό του Several songs about fire, με ένα εξίσου αριστουργηματικό νέο single.
14. Beth Gibbons - Floating On A Moment (Delicasseten)
15. Molly Tuttle & Golden Highway - White Rabbit (Wandering Dervish)
Όπως η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, ακολούθησα ως φιλοπερίεργο ον το λευκό κουνέλι, το τραγούδι της Grace Slick δηλαδή ερμηνευμένο από την Molly Tuttle και την μπάντα της Golden Highway. Η περιέργεια μου ανταμείφθηκε με μια απολαυστική διασκευή του αγαπημένου τραγουδιού και υλικό από δύο δίσκους της Nonesuch: τον Crooked Tree και City of Gold για να ταϊσω το μυαλουδάκι μου.
16. Marie Marie - I Could Be Wrong (String Bean Jean)
17. Tapir-Mountain Song (Homesick)
Mountain Song από την πρόσφατη κυκλοφορία του “The pilgrim their god and the king of my descrepit mountain” η εξαμελής μπάντα Tapir! από το Λονδίνο μας μεταφέρει σε μια τοπιογραφία της εποχής του ρομαντισμού …αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού ταξιδιώτη, ενός πλάσματος γνωστό ως The Pilgrim, σε ένα φανταστικό παράξενο μύθο, ταξίδι σε απόκοσμα δάση, φουρτουνιασμένες θάλασσες και ανίερα βουνά που κατοικούνται από θηρία, τραυματισμένα πουλιά και εξιδανικευμένα ειδώλια.
18. The Nits - The Wind has no Clothes (Lemonostiftis)
Οι παλιόφιλοι Ολλανδοί ανασκουμπώνονται μερικούς μήνες μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το στούντιο με όλες τις ηχογραφήσεις τους – παλιές και καινούριες – και ηχογραφούν 6 κομμάτια για ένα δεκάιντσο από όπου επέλεξα να ακούσουμε παρέα το: The Nits - The Wind has no Clothes.
19. The Paranoid Style - Last Night in Chickentown (Breakfast Sessions)
Μπορεί να μη βρίθει πρωτοτυπίας αλλά το χαμόγελο που μου αφήνει κάθε φορά που ακούω το άλμπουμ είναι ενδεικτικό της ζωντάνιας που εκπέμπει, evidently chickentown που θα έλεγε κι ο John Cooper Clarke.
20. Black Crowes - Wanting and Waiting (Amplify Me)
Οι Black Crowes ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός νέου album, το πρώτο ύστερα από το "Before the Frost…Until the Freeze" το 2009. Το καινούργιο LP με τίτλο "Happiness Bastards" αναμένετε στις 10 Μαρτίου και το “Wanting and Waiting” είναι το πρώτο single που κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες.

Photo Credits: Photo by Jacek Dylag 

 

  • Δημιουργήθηκε στις

Follow Us